הרכבת הקלה בירושלים: נהג אובחן כחולה ואחרים נכנסו לבידוד - צפויים שיבושים
קורונה בישראל: 600 מתו עד כה; 393 חולים קשה, 118 מונשמים; קבינט הקורונה אישר שנהג יוכל להסיע רק שני נוסעים, אם אינם בני משפחה; שירות התעסוקה: מספר דורשי העבודה החדשים בסופ"ש - דומה למספר החוזרים לעבודה; ירידה חדה במספר הבדיקות -רק 3,776 בדיקות בוצעו מאז חצות.
עדכונים שוטפים מהתפרצות מגפת הקורונה בישראל וההשלכות על תחומי הכלכלה, הבריאות, החינוך, התרבות והנדל"ן.
23:45 - הרכבת הקלה בירושלים: נהג אובחן כחולה ואחרים נכנסו לבידוד - צפויים שיבושים
חברת סיטיפס, זכיינית הרכבת הקלה בירושלים, מדווחת לפני שעה קלה (א) שאחד מנהגיה אובחן הערב כחולה קורונה.
"לאור העובדה שהנהג מבודד מקרונות הנוסעים, אין חשש להדבקה של נוסעים על ידו. עם זאת, למרות ההפרדה בין משמרות הנהגים, ובמשמרות עצמן, נהגי רכבת נוספים שהיו עם הנהג החולה במגע ייאלצו להיכנס לבידוד על פי הנחיות משרד הבריאות", אומרים שם
השורה התחתונה: סיטיפס מחדדת שמצבת כוח האדם היומית של נהגי הרכבת הקלה צפויה להיפגע משמעותית בימים הקרובים וצפויים עיכובים ושיבושים בתדירות השוטפת של הרכבת במהלך השבוע.
"סיטיפס תפעיל את כל הנהגים העומדים לרשותה בניסיון למזער ככל הניתן את הפגיעה בציבור הנוסעים. החברה בקשר עם משרד התחבורה שפועל במטרה לתגבר את הצירים לאורך הקו עם אוטובוסים שיעמדו לרשות ציבור הנוסעים. תגבור כזה מצריך היערכות מצד משרד התחבורה כך שיבוצע ככל הנראה בהמשך השבוע", מסכמים שם. (ליאור גוטמן)
19:37 - משרד הבריאות: 600 נפטרו עד כה מקורונה בישראל
משרד הבריאות מעדכן בשעה זו שמחצות אובחנו 254 חולי קורונה חדשים. מספר החולים הפעילים עומד כעת על 24,554, מתוכם 183 בינוני ו-393 קשה ו-118 מונשמים. מספר המתים עומד על 600, כאשר 4 מתו מאז חצות. מספר הבדיקות שבוצעו מחצות עומד נכון לעכשיו על 3,776.
18:12 - קבינט הקורונה אישר: נהג יוכל להסיע רק שני נוסעים, אם אינם בני משפחה
קבינט הקורונה אישר תקנות לפעילות עסקים ומקומות עבודה, התקהלויות והתנהגות במרחב הציבורי בתקופת מגפת הקורונה. בין היתר נקבע כי נסיעה ברכב פרטי תוגבל לשני אנשים מלבד הנהג, אם אינם מתגוררים באותו בית. כמו כן אושררו המגבלות הקודמות שהוטלו במטרה למנוע את התפשטות הנגיף.
(איתמר אייכנר)
17:50 - ברקת נכנס לבידוד בעקבות מפגש עם חולה קורונה
חבר הכנסת ניר ברקת (הליכוד) הודיע בטוויטר כי הוא נכנס לבידוד לאחר שנפגש עם חולה קורונה ביום שלישי. "לשמחתי אני מרגיש טוב ומאחל לכל אזרחי ישראל רק בריאות", הוא כתב.
(מורן אזולאי)
17:30 - הביטוח הלאומי: 90% מהמענקים הועברו לאזרחים
המוסד לביטוח לאומי מעדכן היום (א') שביום ראשון, ה-2 באוגוסט, העביר 1.4 מילארד שקל עבור כ-3 מיליון ילדים בישראל. ובמהלך סוף השבוע האחרון הופקדו המעקים ליותר מ-1.6 מיליון אזרחים בני 18 ומעלה (חלקם כוללים מענקים מוגדלים). היום, הביטוח הלאומי יפקיד לעוד כ-2.5 מיליון אזרחים את 'המענק לכל אזרח' - שיראו את המענק בחשבונם מחר. לפי הודעת הביטוח הלאומי, סך הכול מאז יום ראשון ה-2 באוגוסט הופקדו המענקים עבור כ-8.2 מיליון תושבים (הילדים והבוגרים) בסכום כולל של כ-5.9 מילארד שקל. לידיעה המלאה.
דורשי עבודה מול חוזרים למעגל התעסוקה
12:40 - שירות התעסוקה: מספר דורשי העבודה - 882 אלף, 567 אלף מהם בחל"ת
בשירות התעסוקה מעדכנים כי החל מהדיווח האחרון ביום חמישי, ועד הבוקר ב-7:00, התקבלו 2,019 דיווחים על חזרה לעבודה, ומנגד נרשמו 2,052 דורשי עבודה חדשים. כך, מאז תחילת ההקלות לשחרור המשק מהסגר הראשון ב-19.4 התקבלו בשירות התעסוקה 419,653 דיווחים על חזרה לעבודה, ובמקביל, נרשמו 203,542 דורשי עבודה חדשים.
כיום רשומים בשירות התעסוקה 881,872 דורשי עבודה, מהם 567,318 בחל"ת. שיעור האבטלה עומד על 21.6%.
פער בין חוזרים למעגל התעסוקה לדורשי עבודה חדשים
10:45 - ירידה חדה בכמות הבדיקות
משרד הבריאות מעדכן: נכון לאתמול (ש') בסיכום של 24 שעות - נרשמו 763 מאומתים חדשים מתוך 8,587 תוצאות בדיקות שהתקבלו.
נכון להיום יש 82,515 מאומתים מפרוץ המגפה, 394 חולים שמצבם מוגדר קשה, ו-597 נפטרים במצטבר מפרוץ המגפה.
עלייה משמעותית נרשמה במספר המונשמים: לפי הנתונים, מספר חולי הקורונה המונשמים בבתי החולים עלה ב-12 תוך חצי יממה והגיע ל-118, הכי הרבה מאז סוף אפריל, שיא הגל הראשון. מספר השיא של המונשמים היה ב-13 באפריל, אז אושפזו בבתי החולים ברחבי הארץ 137 חולי קורונה שהיו מחוברים למכונות הנשמה.
9:00 - בשיא המשבר: ישראל בדרך לשביתת רופאים
אם לא תחול התקדמות דרמטית במשא ומתן סביב שלושה נושאים כלכליים מרכזיים במערכת הבריאות, ההסתדרות הרפואית (הר"י) צפויה להכריז היום על סכסוך עבודה בעיצומו של האירוע הבריאותי החמור ביותר בישראל מאז הקמתה.
"האוצר תופס אותנו בשנה שלא היתה כדוגמתה ללא הכנסות ומנצל את המציאות הזו כדי לכפות עלינו רפורמה מ־2015 שכל תכליתה היא לרסן את הרפואה הציבורית לטובת הרפואה הפרטית. הם לא יגידו לך את זה: אבל הם רוצים יותר פרטי ויותר OUT-OF POCKET – כי זה מקטין להם את ההוצאה הממשלתית בבריאות. הם לא שמים כסף. זה החלום שלהם. על זה הם מתעקשים", אומר ל"כלכליסט" מנהל בית חולים.