אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
סרט תיעודי חדש של יאיר אגמון "כמו לב שעובד", ביקור בחנות החדשה של המעצבת שירלי לסרי, "אפור גשום" - להאזין לרעש הקסום של ת"א, מתכון למלבי מייפל טבעוני ועוד
אלבום
להאזין לרעש הקסום של תל אביב
"אפור גשום" הוא מההרכבים הסודיים של תל אביב. מאז הקמתו ב־1986 הרכב השוגייז הישראלי בהובלתה של מיכל ספיר מוערך בקרב אוהבי רוק אלטרנטיבי. החודש יצא אלבומם הרביעי, "עם רעש נסתר", והוא מרובד ומרתק כמו היצירות הקודמות שלהם. "תל אביב", "סלון ברלין" ו"גן החשמל" מתעדים את תל אביב שלפני הקורונה, שמלאה בתחושה שהכל יכול לקרות בכל רגע, והעיר היא מקום להרפתקאות. "בואי איתי לסלון ברלין / נביס אותם בקוקטיילים / גיבורות ליום אחד / מדור תרבות בתל אביב", שרה ספיר. באתר המושקע של האלבום נמצא מכלול ההשראות של הלהקה ואפשר לעקוב אחרי ההשראות של כל שיר ושיר, ובהם מוריסי, פול צלאן, דיוויד בואי, דארין טאטור ועוד. האלבום זמין לרכישה והאזנה בכל פלטפורמות המוזיקה. michalsapir.com/with-hidden-noise
ניצן פינקו
לצאת לדייט רומנטי בדרייב אין
הדרייב אין חוזר אלינו היישר משנות ה־70, ומסתמן כבילוי הלוהט של העונה. זה התחיל בסדרת מופעים מלהיבה של הרכב הג'ז הצעיר של אלכסנדר לוין ואביתר סליבנק, בחניון הסוללים 1 בתל אביב, שמציע סאונד מעולה והרבה אלתורים (פרטים בעמוד האינסטגרם driveinjazz), וממשיך ביוזמות של העיריות — תל אביב, ירושלים ואפילו שדרות, שספגה מטח רקטות לרגל הפתיחה. אולי בגלל הדימוי הרומנטי של הדרייב אין, שבשיאו היה אתר דייטים פופולרי לצפייה משותפת בלהיטים כמו "גריז", ו"אסקימו לימון", נחגגו אירועי ט"ו באב השנה במתכונת זו, ובירושלים הועלה המחול האיקוני “לידת הפניקס" של להקת ורטיגו. הערב יוקרן במתחם הדרייב אין המקורי בתל אביב, סמוך להיכל קבוצת שלמה, הלהיט עטור הפרסים של טליה לביא, "אפס ביחסי אנוש". רק 200 מכוניות יורשו להיכנס, הסאונד יעבור באמצעות תדר רדיו ישירות לרכב, ואת הפופקורן תיאלצו להביא מהבית, בהתאם להנחיות התו הסגול.
כרטיסים: https://bit.ly/30iriIn
מאיה נחום שחל
שופינג
להשקיע בלנז'רי משובח בעבודת יד
ביקור בחנות החדשה של המעצבת שירלי לסרי, בשבזי 23 בנווה צדק, הוא כמו קפיצה קטנה לחו"ל: חלונות העץ, המוזיקה הצרפתית, הנרות והפריטים המעודנים משרים אווירה אחרת. לסרי מעצבת הלבשה תחתונה, שמלות ובגדי גוף יפהפיים, בהשראת עולמות הלנז'רי, שבאים לידי ביטוי במשחק של שקיפויות, שכבות, צבעים, וחומרים כמו משי, טול ותחרות סולטיס צרפתיות. הם כולם מיוצרים בעבודת יד מוקפדת. היא מפלרטטת עם הבגד, ושם המותג, “פטי פואה", מקפל בתוכו את הרעיון. "כמו אפונים הנחבאים בתוך תרמיל, כך גם החיצוני והפנימי", היא מסבירה. "הלבשה תחתונה אינה משהו בלתי נראה שלובשים מתחת לבגד אלא היא תפקיד בעל תפקיד מלא באאוטפיט". אין ספק — בגדים תחתונים יכולים לשפר לאין ערוך את התחושה האישית. “פטי פואה" הוא לא מותג של קולקציות, "אני רוצה לייצר פריטים שנשים היו יכולות לקנות לפני חמש שנים ובעוד חמש שנים", היא אומרת. הפריטים נמכרים גם באתר, ובסוף השבוע מוצעת שם הנחה של 20% על הלבשה תחתונה. 1,890-200 שקל. petitpoistudio.co.il
עילית מינמר
דוקו
להתרגש מחיפוש רוחני כנה
הדוקומנטריסט יאיר אגמון הפך למתעד ולמדברר הלא רשמי של המיליאניאל הארצישראלי בזכות הסדרות שיצר, "וואי, וואי, וואי" ו"הטרמפיסטים". עכשיו הוא יוצא למסע רוחני אישי בסרט תיעודי חדש, "כמו לב שעובד", שהיה אמור לצאת סיבוב הקרנות בסינמטקים אבל קורקע בבית בגלל הקורונה. בעקבות משבר שובר לב מגיע אגמון הדתל"ש לאומן, אוקראינה, לקבר רבי נחמן מברסלב, בימים שלפני ראש השנה, כשרבבות חסידים וחובבים מגיעים לעיירה הנידחת שבה קבור האדמו"ר. אגמון מנסה ללכוד במצלמתו את העסיס הרוחני המתוק שמסתתר מאחורי קליפות של כאוס ורעש. הבלגן והקרנבל מצטלמים בקלות ויוצרים אפקט מרתיע, בעוד הממד הרוחני חמקמק ובלתי נראה, וגם אגמון כמעט ונואש מלמצוא אותו. הוא מתגלה לבסוף באופן עקיף מבעד לעיניהם ופניהם של כמה דמויות שאגמון פוגש. סרטו של אגמון הוא מסמך מלא כנות ועדינות על חיפוש אחר חיבור, וגם תיעוד אמיתי לאחת התופעות המרתקות של היהדות המתחדשת. הבכורה לסרט אונליין, כולל שיחה עם הבמאי אחריה, תתקיים ביום ראשון, 9.8 ב־21:00. ההרשמה בלינק: eventer.co.il/kmolev
יאיר רוה
מתכון
מלבי מייפל טבעוני
אולגה טוכשר, "המרכיב הסודי"
מצרכים:
ל־8-6 קינוחים אישיים:
- 800 מ"ל (1/3 3 כוסות) חלב צמחי (מכל סוג שהוא)
- 80 מ"ל (1/3 כוס) סירופ מייפל טבעי
- 60 גרם (6 כפות) קורנפלור
להגשה: סירופ מייפל ופירות קיץ
(מה שאוהבים)
אופן ההכנה:
- שמים בסיר 2 כוסות מהחלב הצמחי והמייפל, מערבבים, ומביאים לסף רתיחה.
- טורפים בקערה את יתרת החלב הצמחי עם הקורנפלור עד שאין גושים.
- ברגע שהתערובת בסיר מגיעה לסף רתיחה (רואים בועות קטנטנות בצמוד לדפנות הסיר), מוסיפים את תערובת החלב הצמחי והקורנפלור לסיר. מוודאים שלא נשאר קורנפלור בתחתית הקערה.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל את המלבי תוך ערבוב קבוע עד שהוא מתחיל להסמיך. מכבים את הלהבה.
- יוצקים מיד את המלבי לתוך כלי ההגשה, ממלאים בערך עד לגובה 3/4 כלי.
- מקררים תחילה על השיש עד לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מעבירים למקרר עד שהמלבי מתקרר ומתייצב סופית. אפשר בשלב זה לניילן ולשמור בקירור עד 3 ימים.
- יוצקים מעל המלבי בערך כף מייפל ממש לפני הגשה, מקשטים בפירות לפי הטעם ומגישים.
רעות ברנע