האו"ם מזהיר: הקורונה תגרום ל"קטסטרופה דורית" בחינוך
לדברי מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, הקטסטרופה "תערער על עשורים של התקדמות ותרחיב את אי השוויון המושרש"; לדבריו, להחלטות שממשלות קיבלו על מערכת החינוך בסגר תהיה השפעה מתמשכת על מאות מיליוני ילדים ועל פיתוח הזדמנויות בעשורים הבאים
- הפתרון של גפני לישיבות עובר בתקציב החינוך
- המחשבים לתלמידים מהשכבות החלשות יגיעו, אולי, במהלך השנה
- האו"ם: זקוקים ל-10.3 מיליארד דולר למאבק בקורונה במדינות העניות
לפי גוטרש, נכון לאמצע יולי בתי הספר היו סגורים ב-160 מדינות, החלטה שמשפיעה על מעל מיליארד תלמידים, ובסביבות 40 מיליון ילדים הפסידו גן, זאת בנוסף ל-250 מיליון הילדים שלא היו במסגרות גם לפני פרוץ המגיפה.
לדבריו, "אנחנו עומדים בפני קטסטרופה דורית שתערער על עשורים של התקדמות ותרחיב את אי השוויון המושרש", אמר והזהיר מההשלכות "המדאיגות מאוד" של המצב על התזונה של הילדים ועל תופעות כמו נישואי ילדים ואי שוויון מגדרי. "עלינו לנקוט בצעדים נועזים עכשיו כדי ליצור מערכות חינוך כוללניות, עמידות ואיכותיות שיתאימו לעתיד", כתב בטוויטר.
בעקבות זאת, השיק גוטרש קמפיין חדש בשם "תשמרו על העתיד שלנו" (Save our future), במסגרתו קרא לפתיחה מחדש של בתי הספר לאחר שתושג שליטה על התפשטות המגיפה, והעדפת בתי הספר בעת קביעת התקציבים.
בתוך כך, מספר הנדבקים במדינות אמריקה הלטינית עבר את רף ה-5 מיליון, כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס. פירוש הדבר שמדובר באזור שנפגע בצורה הקשה ביותר ממגיפת הקורונה. המגיפה אמנם הגיעה לאמריקה הלטינית באיחור קל לעומת שאר העולם, אך המדינות התקשו להשתלט עליה בשל שיעורי העוני הגבוהים והערים הצפופות. באמריקה הלטינית מתגוררים 640 מיליון אנשים.
אתמול דיווחו בקולומביה על מעל 10 אלף נדבקים חדשים, זאת לאחר שביום ראשון מספר הנדבקים היומי טיפס לשיא של 11,470. מספר המתים מקורונה באזור עומד על 200 אלף, כשבברזיל מתו קרוב ל-96 אלף אנשים ובמקסיקו מעל 48 אלף. שתי המדינות הללו מייצגות את מספר המתים השני והשלישי הגבוה ביותר בעולם, אחרי ארה"ב.