חדשות האוכל: מפיצה של רושפלד ועד דונאטס בעבודת יד
וגם: תפריט לכל המשפחה בחוות הצוק, מסעדת דגים בהרצליה, פנדה פיתה, כנאפה מנצרת עכשיו ביפו וסושי להמונים
תפריט לכל המשפחה בחוות הצוק
חוות צוק, מסעדת השף של אסף שנער (משה פרלוק 5 תל אביב), עוברת מתיחת פנים: בימי השבוע היא תיקרא “צוציק” ותתבסס על תפריט של מטבח רחוב בשרי של המבורגרים ונתחים על העצם בגידול מקומי, כשביום שישי בערב היא תמשיך לפעול במתכונת של מסעדת שף עם תפריט מתחלף מדי שבוע.
פנדה פיתה, ועכשיו גם לחם
עידן פיינבורג מ”פנדה פיתה” בשוק הכרמל החל לאחרונה בשיתוף עם יונתן הלר (לשעבר “בורקס TLV”). השניים פתחו את ”דוכן לחם” שנמצא בסמוך ( מל”ן 47 תל אביב) שמתמחה במאפים מיוחדים כמו מאפה שמרים מלוח במילוי פקיילה, זוקיני ופרמזן, בורקס מבצק יופקה עם מנגולד, תרד וגבינה. אפשר למצוא בו גם ממרחים שונים בעבודת יד כמו סקורדיליה (שום ושקדים), סנדוויצ’ים מהלחמים המיוחדים וקינוחים כמו טארט לימון ולחמניות בריוש במילוי קרם חמאה וניל.
פיצה של רושפלד
ב”גרינברג” (אורי צבי גרינברג 25 תל אביב) אופים פיצות בהשראת מטבחים שונים בעולם. את התפריט רקח השף יונתן רושפלד והפיצות מוגשות גם במסעדה וגם מגיעות הביתה במשלוח. בין השאר אפשר למצוא שם פיצה נורדית מעושנת עם סלמון בעישון חם, קרם פרש, ריקוטה, בצלים, שמיר ופרמזן; פיצה בריטית שמנמנה עם כרובית, ברוקולי, שום ופונדו גבינות; ופיצה מקסיקנית עם פרוסות משיפוד בשר, רוטב צ’יפוטלה, סלסת פלפלים ותירס.
מסעדת דגים בהרצליה
אפי אלאלוף (רשת “ג’קו דגים”) פתח את “לולה מרטין” החדשה בהרצליה (אבא אבן 10 הרצליה פיתוח). במתחם בר־מסעדה, חנות דגים ודוכן פאסט פוד שמבוסס על מנות כמו פיש אנד צ’יפס. בין המנות במסעדה אפשר למצוא תמנון עם שמן זית ושום על פאבה, שרימפס ברוטב שמנת פרמזן ותרד ולברק בתנור בקארי יפני. בנוסף, המסעדה מציעה לרגל המצב גם דגים טריים במשלוח עד הבית.
דונאטס בעבודת יד
הקונדיטורית אוליביה רוז מכינה כל יום בביתה דונאטס ללא חומרים משמרים ובעבודת יד. הדונאטס של “Tlv Donuts“ מיוצרים בהזמנה אישית ויכולים להגיע בכל צורה או רעיון שעולה על רוחם של המזמינים (צורות, צבעים, אותיות — הכל אפשרי), מעבר לזה קיים תפריט מובנה שמשתנה מדי פעם. אפשר לאסוף אותם או שיגיעו במשלוח (באזור תל אביב והשרון). להזמנות (יום מראש לפחות): www.tlvdonuts.co.il או 0532262332
כנאפה מנצרת עכשיו ביפו
”ממתקי אלהמדי” מנצרת מגיעים לשוק הפשפשים (רבי נחמן 4 יפו) ומציעים 48 סוגים של ממתקים מסורתיים בחמאת גהי ובעבודת יד, וקולקציה שלמה של כנאפה, בין השאר כנאפה במילוי גבינת כבשים ברינזה, כנאפה “איסטנבול” עם אגוזים, פיסטוק, קשיו ושקדי מלך ואפילו כנאפה טבעונית.
סושי להמונים
עוד מקום שמתרחב דווקא עכשיו הוא רשת הסושי “Frame Chef & Sushi Bar” שפתחה לאחרונה סניף חדש ברחוב המסגר 38 בת”א. הוא מתווסף לשני הסניפים הקיימים ברמת החייל ובראשון לציון. אפשר לשבת במקום או להזמין במתכונת של טייק אווי ומשלוחים. בסניף החדש יש גם מבחר קערות ה”פוקי” (Poke), אוכל רחוב שכולל הכל בקערה אחת: אורז, ירקות ודג נא.