משרד הבריאות: 689 חולי קורונה אובחנו מאז חצות
מספר החולים הקשים עלה ל-320. משרד הבריאות הודיע כי ביום שני יגבש נוהל אחיד להגבלת התקהלות, הכולל בתי עסקים, תרבות ובתי כנסת; במקביל שר הבריאות יביא לקבינט הקורונה הצעה על צעדים נדרשים בנושא
נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם
(דורון ברויטמן)
19:00 - משרד הבריאות: 689 חולי קורונה אובחנו מאז חצות
689 חולי קורונה אובחנו בישראל מאז חצות, ומספר החולים שמצבם קשה עלה ל-320. כך עולה מנתוני משרד הבריאות. אתמול בוצעו 21,831 בדיקות קורונה.
(ynet)
13:55 - משרד הבריאות: ביום שני נגבש נוהל אחיד להגבלת התקהלות
משרד הבריאות הודיע כי בתחילת השבוע גורמי המקצוע במשרד בראשות המנכ״ל פרופ׳ חזי לוי והפרוייקטור פרופ' רוני גמזו, יגבשו נוהל אחיד להגבלת התקהלות, הכולל בתי עסקים, תרבות ובתי כנסת. ביום שני שר הבריאות יביא לקבינט הקורונה הצעה על צעדים נדרשים בנושא.
12:40 - רשתות פותחות בשבת למרות אי ביטול ההנחיות
רשתות האופנה ורשתות נוספות החליטו לפתוח את החנויות בשבת. מרכזי הקניות הפתוחים כמו ביג ישתפו פעולה. מדובר בהחלטה משותפת של הרשתות והמרכזים.
"העובדים לא יעמדו בזה ואנחנו נקרוס סופית", טוען הבעלים של אחת מחברות האופנה הגדולות. אתמול נמסר מפורום החנויות והקניונים כי נודע לו שכל גורמי הרפואה העוסקים בטיפול במגפה המליצו לממשלה על ביטול סגירת החנויות בסוף השבוע.
11:10 - ניסנקורן ואמסלם: החלטנו לא לקדם כרגע חקיקה שאינה נוגעת לקורונה
שר המשפטים ויו״ר ועדת השרים לענייני חקיקה, אבי ניסנקורן, וממלא מקומו שר הדיגיטל הלאומי, דודי אמסלם, הודיעו כי החליטו במשותף שלא לקדם בשלב זה חקיקה שאינה נוגעת להתמודדות עם נגיף הקורונה. הדיון בהצעות חוק שאינן נוגעות לנגיף יידחה לשבוע הבא.
10:05 - בן 46 מת מקורונה
במחלקת הקורונה של המרכז הרפואי לגליל בנהריה נקבע הבוקר מותו של גבר בן 46, תושב אחד הכפרים בגליל, שהובא למחלקה במצב קשה ועם מחלות רקע ממוסד לבעלי צרכים מיוחדים. מדובר בנפטר השני במחלקת הקורונה תוך שעות ספורות.
מוקדם יותר אמש נפטר גבר כבן 70 שהובא מבית אבות סיעודי כשמצבו מוגדר "קשה ביותר". לאחר בדיקות וכשהתברר שמצבו סופני, הוחלט על גישה טיפולית פליאטיבית, כלומר טיפול תמיכתי בלבד, היות שאינו מגיב עוד לטיפולים אחרים. בתו הורשתה להיכנס למחלקה במיגון מתאים על מנת להיפרד ממנו ולשהות עמו. היא לוותה בידי אחות, רופא ומנהל המחלקה, ד"ר אדוארד קייקוב. מנהל המחלקה סיפר כי הבת נפרדה מאביה באופן אישי וכן השמיעה לו הקלטה של בני משפחה נוספים, שנפרדו ממנו גם הם. במחלקת הקורונה בבית החולים בנהריה מאושפזים כעת 18 חולים, מתוכם שמונה במצב קשה.
09:30 - 1,785 אובחנו אתמול, 1 מכל 11 בדיקות - חיובית
יציבות יחסית במניין החולים קשה והמונשמים, אבל מניין הנפטרים מסיבוכי הקורונה ממשיך לעלות: אתמול נפטרו תשעה בני אדם שנדבקו בנגיף, ומספר המתים מפרוץ המגפה בישראל עלה ל-503. במספר המאובחנים חלה ירידה קלה, הנובעת בעיקר מהירידה במספר הבדיקות.
לפי הנתונים המעודכנים של משרד הבריאות מהבוקר, אובחנו אתמול 1,785 חיוביים לנגיף. 20,846 תוצאות בדיקות התקבלו אתמול, ושיעור הבדיקות החיוביות מבין הבדיקות הראשונות לגילוי הקורונה נותר גבוה - 8.8%, משמע שמכל 11 בדיקות - אחת היא חיובית. מפרוץ המגפה אובחנו בישראל 70,379 חיוביים לקורונה.
מצבם של 321 מהנדבקים מוגדר קשה, 99 מהם מונשמים בבתי החולים השונים. ביחס לאוכלוסייה מספר החולים הפעילים הגבוה ביותר הוא בקלנסווה (181 חולים פעילים ל-10,000 איש), ובהמשך הרשימה נמצאות אלעד (116 ל-10,000), עין מאהל (115) ובני ברק (108).
08:25 - מפקדת הקורונה של גמזו
פרויקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו, עוסק בימים האחרונים בהקמה של מפקדה חדשה שתפעל תחת פיקוד העורף - ובה צפויות להיערך החקירות האפידמיולוגיות, במקביל לחקירות ברשויות המקומיות. על המהלך אמונים גמזו וסגן הרמטכ"ל, אלוף אייל זמיר.
אם חזונו של גמזו להגביר את מעורבות צה"ל בניהול משבר הקורונה, שהוצג ביום שלישי, יקרום עור וגידים - המפקדה צפויה לפעול תוך שלושה שבועות עד חודש.
על פי התוכנית, כ-1,000 חיילי מילואים צפויים לעסוק בחקירות, ובמקביל נבחנת גם האפשרות לשתף אזרחים בעבודת החקירות - אולם טרם הוחלט לגבי הנושא. גם זהות האיש שיעמוד בראש מפקדת הקורונה טרם הוכרעה.
"מדובר על 'מפעל חקירות'", אמר אמש (חמישי) פרופ' גמזו בשיחה עם ynet. "הוא יעבוד בתיאום עם מערך הבדיקות, ובמקביל יפעל לסגירת מעגל הבידודים, כולל במלוניות. מפעלי הבדיקות והחקירות יחוברו לבידודים".
לדבריו, "קרוב לוודאי שחיילי מילואים יקבלו הכשרה מתאימה על ידי צוות רפואי שייתן להם גיבוי ויפקח שכל האלמנטים הרפואיים סגורים".
על פי גמזו, רוב חיילי המילואים יישבו במפקדה ברמלה, וחלקם ברשויות המקומיות. בנוסף, נבחנת האפשרות לעודד באופן יזום אזרחים להשתמש באפליקציה "המגן 2" שהושקה השבוע. "מדובר על אחד הכלים החשובים בקטיעת שרשרת ההדבקה", הסביר גמזו. "עם זאת, לא נחייב אזרחים לעשות שימוש ביישומון".
במקביל, ל-ynet נודע כי על פי חלוקת העבודה בין גמזו לפרופ' חזי לוי, מנכ"ל משרד הבריאות - לוי יהיה אחראי על כל היערכות מערכת הבריאות לחורף. "כרגע אנחנו מכינים את החורף באמצעות חטיבת הרפואה של משרד הבריאות, ויחד עם מנהלי קופות החולים ובתי החולים", אמר אמש לוי.
"אני רוצה לתקוף את הנושא מכמה כיוונים, וקודם כל להכין תרחיש למה אנחנו מוכנים ומצפים. כלומר, האם נהיה כמו אוסטרליה וחצי הכדור הדרומי, שם התחלואה מאוד נמוכה, או כמו מדינות אחרות. המישור השני זה נושא החיסונים. אנחנו עושים מאמצים להשיג חיסונים נגד שפעת בכמות מספקת. כרגע מובטחים שלושה מיליון חיסונים והמטרה היא להגיע לחמישה מיליון חיסונים".
לדבריו של לוי, יהיה תעדוף במתן החיסונים כאשר מבוגרים וחולים בסיכון יהיו בראש סדר העדיפויות. "יהיו שולחנות עגולים של קופות ובתי החולים שינהלו ביחד את ההיערכות לחורף הקרוב", הוסיף.
מוקדם יותר פרסם לוי מכתב ללשכות הבריאות ובו הבהיר כי האחריות המקצועית על מערך החקירות האפידמיולוגיות תישאר בידי משרד הבריאות. "ההובלה המקצועית תישאר בידי אנשי המקצוע בבריאות הציבור, במטה ובלשכות", כתב.
בהמשך הבהיר כי "האחריות המקצועית וההנחיה לקביעת אורך ומטרות התחקורים והורדת מקדם ההדבקה (R) הינה עניין מקצועי ובריאותי, וייקבע על ידי אנשי בריאות הציבור ואפידמיולוגיה בביצוע של הצבא".