$
בארץ

דיווח שוטף

מספר המונשמים עלה ל-102; הסגר החלקי נותר בתוקף בסוף השבוע

על פי משרד הבריאות, בסך הכל בבתי החולים נמצאים כיום 749 חולים בנגיף. מאז פרוץ המגיפה 499 בני אדם נפטרו מהקורונה. בשל התנגדות השרים החרדים: הסגר החלקי נותר בתוקף בסוף השבוע הזה; שמואל אבואב: "יש צורך במחשבים לכ-140 אלף תלמידים ולהקים 'כיתות זום'"; מסתמן: בדרך לביטול סגר סופ"ש

כלכליסט ו-ynet 23:0430.07.20

נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

 

בשל התנגדות השרים החרדים: הסגר החלקי נותר בתוקף בסוף השבוע הזה

התנגדות השרים החרדים והשר יזהר שי (כחול לבן) הובילה הערב לכך שהסגר החלקי נותר בתוקף בסוף השבוע. במסגרתו לא פועלים חנויות ומרכזי הקניות. ההכרעה נדחתה לקבינט הקורונה ביום שני. החרדים התנגדו משום שדרישתם להגדלת מספר המתפללים בבתי כנסת לא נענתה עד כה.

(איתמר אייכנר)

 

19:45 - 1,111 חולים נוספו מאז חצות; 328 - במצב קשה

 

משרד הבריאות מעדכן את נתוני התחלואה, מהם עולה כי מאז חצות נוספו 1,111 חולים מאומתים. 328 חולים מוגדרים במצב קשה ו-102 מונשמים. בסך הכל בבתי החולים נמצאים כיום 749 חולים בנגיף. מאז פרוץ המגיפה 499 בני אדם נפטרו מהנגיף.

 

 

15:30 - שמואל אבואב: "יש צורך במחשבים לכ-140 אלף תלמידים ולהקים 'כיתות זום'"

 

מנכ"ל משרד החינוך לשעבר, שמואל אבואב, מנה באולפן ynet את האתגרים הקיימים לפני 1 בספטמבר: מחשבים לכ-140 אלף ילדים, הקמת "כיתות זום" וגיוס מורים ו"סמי-מורים".   כמו כן הוא סבור שיש לקלוט 10,000 אנשי חינוך נוספים, גם אם בעלי הכשרה חלקית, על מנת לפצל את כיתות ג'-ד'. (אטילה שומפלבי)

 

 

שמואל אבואב, לשעבר מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב, לשעבר מנכ"ל משרד החינוך צילום: אוהד צויגנברג

 

12:23 - מנכ"ל משרד הבריאות: האחריות על החקירות האפידמיולוגיות תישאר בידי לשכות הבריאות המחוזיות

 

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, אמר כי האחריות על החקירות האפידמיולוגיות תישאר בידי לשכות הבריאות המחוזיות. במכתב ששלח לרופאים והאחיות בלשכות הוא כתב: "ייתכן שבשבועות הקרובים יחולו שינויים במבנה ובתהליכי העבודה בתחום, אך ההובלה המקצועית של תחום זה תישאר בידי אנשי המקצוע". השבוע אמר ממונה הקורונה פרופ' רוני גמזו כי האחריות על הנושא תועבר לצה"ל.

 

פרופ' חזי לוי פרופ' חזי לוי

 

11:42 -  גנץ שוחח עם אדלשטיין: בדרך לביטול סגר סופ"ש

 

שר הביטחון בני גנץ ושר הבריאות יולי אדלשטיין שוחחו, וההגבלות שהוטלו בסוף השבוע האחרון בדרך לביטול. כך נודע ל-ynet. ייתכן שהדבר יובא לאישור טלפוני בממשלה כבר היום (ה') או לכל המאוחר מחר. אתמול במהלך היום התקשר גנץ לאדלשטיין והשמיע בפניו את הלחצים הכבדים שמגיעים מהשטח ומבעלי עסקים, שטוענים כי מה שנשאר מאותה החלטה על סגר בסוף השבוע - לאחר שקוצץ בוועדת הקורונה - פוגע בפרנסתם וחסר היגיון.

 

אדלשטיין הבהיר כי גם הוא לא אוהב שההנחיה נשארה במתכונת של ״חצי היריון״. בשיחה הבהיר שר הבריאות לשר הביטחון כי המצב היעיל הוא סגר מלא או פתיחה, אולם יש להמתין לסיום עבודת מטה בעניין. (מורן אזולאי)

 

בני גנץ בני גנץ צילום: רויטרס

 

11:40 - משרד הבריאות מעדכן: מספר המתים מקורונה עלה ל-497

 

משרד הבריאות עדכן כי ביממה החולפת מתו עוד שבעה בני אדם מנגיף הקורונה, ובכך עלה מספר המתים מהנגיף בישראל ל-497. 336 חולים מאושפזים במצב קשה, מהם 99 מונשמים. אתמול אובחנו בסך הכל 1,968 נדבקים חדשים, ונערכו 26,075 בדיקות.

 

חולים מאומתים בישראל

 

 

 

 

 

נדבקים חדשים (התפלגות יומית)

 

 

 

 

11:28 - בת 13 מאשדוד ואמה נדבקו בקורונה, מצבן קשה

 

אם ובתה בת ה-13 מאושפזות במצב קשה בבית החולים אסותא באשדוד לאחר שחלו בקורונה. השתיים, תושבות אשדוד, הגיעו לבית החולים בתחילת השבוע לאחר שגילו תסמיני מחלה. לפי שעה הן לא מונשמות. (מתן צורי) 

  

10:25 - המגמה נמשכת: יותר דורשי עבודה ממובטלים שחוזרים לעבוד

 

לפי נתונים שפרסם היום שירות התעסוקה, ביממה האחרונה התקבלו 714 דיווחים על חזרה לעבודה, ומנגד 1,911 דורשי עבודה חדשים.

 

לפי נתונים נוספים המתייחסים לתקופה שמאז תחילת ההקלות לשחרור המשק מהסגר הראשון ב-19 באפריל, התקבלו 412,979 דיווחים על חזרה לעבודה, ובמקביל, נרשמו 189,274 דורשי עבודה חדשים.

 

עוד לפי הדיווח, כיום רשומים בשירות התעסוקה 874,222 דורשי עבודה, מהם 577,628 בחל"ת. שיעור האבטלה הוא 21.5%.

 

 

השוואת נתונים על בסיס שבועי (חדשים מול חוזרים לעבודה)

 

 

 

 

 

פער בין חוזרים לעבודה לחדשים

 

 

 

09:15 -  1,960 נדבקים חדשים בקורונה אובחנו אתמול, 331 חולים במצב קשה

 

מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה עדכן כי אתמול אובחנו 1,960 נדבקים חדשים בנגיף. כעת יש 32,505 חולים פעילים, מהם 331 מאושפזים במצב קשה. מספר המתים עומד על 491. לפי נתוני משרד הבריאות, אתמול נערכו 25,046 בדיקות. 

 

בדיקת קורונה, אור יהודה בדיקת קורונה, אור יהודה צילום: איי אף פי

 

 

חולים קשה ובינוני

 

 

 

 

 

 

 

08:45 - הר הבית נפתח למבקרים יהודים, יוכנסו בקבוצות של 20

 

הר הבית נפתח לכניסת מבקרים יהודים, על רקע ציון ט' באב. המשטרה הודיעה כי המבקרים יוכנסו בקבוצות של 20 איש בהפרש של שתי דקות בין קבוצה לקבוצה.

   

 

08:35 - חג הקורבן בצל הקורונה: "השנה נשארים בבית"

 

כבישים ריקים, חנויות ללא קונים ואווירת נכאים: בשל התפשטות המגפה יבחרו רבים מהמוסלמים בישראל לציין את ארבעת ימי החג בתא המשפחתי. "המצב הכלכלי קשה, אנשים מפחדים להידבק, הבית זה המקום הכי בטוח". גם ברשות הפלסטינית מציינים את החג - עם צניחה במכירות וחשש מהעתיד. (חסן שעלאן , אליאור לוי)

 

 

כפר כנא  (ארכיון) כפר כנא (ארכיון) צילום: ויקיפדיה

 

 

 

8:30 - מתפעלי מכונות ההנשמה מאיימים לשבות

 

בשיא משבר הקורונה, ורק שבוע לאחר שביתת האחיות ששיבשה למשך יממה את פעילות בתי החולים וקופות החולים, קבוצה נוספת וקריטית בפעילות מערכת הבריאות מאיימת בשביתה ביום שלישי: הטכנולוגים הרפואיים.

 

 

מפעילי מכונות הנשמה מפעילי מכונות הנשמה צילום: ירב כץ

 

הטכנולוגים, שהכריזו על סכסוך עבודה ביוני בשנה שעברה בגלל טענות לפיהן התשלום עבור חלק מעבודתם לא הוסדר, אחראים על תפעול ותיקון מכונות ההנשמה והאקמו החיוניות לטיפול בחולי קורונה במצב קשה. בנוסף, הם גם אחראים על תפעול מכונות ההרדמה, האקו לב, הא.ק.ג, הגסטרו, הדיאליזה וגם על האולטרסאונד לנשים, ומאוגדים בחטיבת הטכנולוגים הרפואיים של הסתדרות ההנדסאים.

 

במסגרת השביתה הונחו הטכנולוגים לעבוד במתכונת שבת, ובדומה לשביתת האחיות אם לא יושגו הסכמות בעניינם מול משרדי האוצר והבריאות עד אז, ניתוחים צפויים להידחות ‑ ופחות כוח אדם יהיה אחראי על הפעלת מכונות ההנשמה של חולי הקורונה.

 

עיקר הטענות של הטכנולוגים נוגעות לתשלום שלא הוסדר עבור כוננויות. "מאז הכרזת סכסוך העבודה התקיימו מספר פגישות עם משרד האוצר והמעסיקים על מנת להגיע לפתרון הנושאים שבסכסוך", נכתב בהודעה על השביתה.

 

"נושאי הסכסוך באים לידי ביטוי באופן בולט בתקופת הקורונה ובהם היעדר כוננויות, תשלום עבור משמרות, הדרכה קלינית, תוספת קרינה, ועוד. מכיוון שהסכסוך נמשך זמן רב, מעל לשנה, ובהגיענו למבוי סתום תוך כדי התייעצות עם נציגי הטכנולוגים הרפואיים במרכזים הרפואיים, החלטנו לנקוט בצעדי מחאה ארגוניים".

 

"אין רצון של טכנולוגים להתמחות במקצוע הזה בגלל שהעבודה לא מתגמלת", אומר שלומי מרום, יו"ר חטיבת הטכנולוגים הרפואיים. "השכר ההתחלתי שלנו הוא 25 שקלים לשעה, ועם התוספות רובם מגיעים למשכורת של 6,000 שקלים בלבד. מדינת ישראל לא מקצה כוננויות לתחום הזה ואין מרכז מקצועי במשרד הבריאות לנושא. כעת אנחנו מתוגמלים בגין כוננויות של שמונה שעות בלבד, ולעתים אנחנו לא יכולים לעזוב את רדיוס בית החולים".

 

"אנחנו מצפים להסדיר את הנושא של הכוננויות, ובעניין הזה לא יהיו פשרות. זה נכון לחולה, וזה נכון לעובד. כל נושא ההנשמה, ההרדמה, האקו והצנתורים צריך להיות מוסדר, והמשמעות היא הקצאת כוננויות לכל החודש, במקום המצב כרגע. כרגע אנחנו מקבלים תגמול חלקי על ערבים בלבד או על מספר ימים מועט במהלך החודש, ועל כוננויות בלילה אין בכלל על מה לדבר".

מיכל שטרית, טכנולוגית רפואית בתחום ההנשמה בבית החולים שערי צדק בירושלים, מספרת: "לפעמים אנחנו נאלצים להשלים משמרות ולעבוד בעבודות נוספות או בתפקידים שהם לא בהכרח קשורים למקצוע שלנו, וכך מנסים להשיג שכר נוסף".

 

בתוך כך, בהסתדרות הרפואית הודיעו אתמול כי בקרוב יאוישו 250 מתוך 400 התקנים החדשים שהובטחו לבתי החולים. גם האחיות ממתינות כעת לתוספת תקנים בעקבות הודעת משרד האוצר על הוספת 2,000 תקנים חדשים של אחיות, אולם טרם הובהר כמה מהם אכן יהיו תקנים נוספים וכמה למעשה יחליפו אחיות ואחים שפרשו. גורם בכיר באחד מבתי החולים העריך אתמול כי תקני האחיות החדשים יתווספו למערכת רק בספטמבר.

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "כחלק מההתמודדות עם וירוס הקורונה וההיערכות לחורף, משרדי הבריאות והאוצר מנהלים שיח על תגבור המערכים בהם תלויה ההצלחה במערכה. המגעים בין המשרדים טרם הסתיימו".

x