החשש הגדול שלה היה שאין לה ניסיון בתחום והיא חוששת שבגילה (28), זה מאוחר מדיי להיכנס לעולם הזה. האמנם?
החששות של אותה חברה, גרמו לי לחשוב על הרבה צעירים בגילנו שלמדו תואר שהתאים לרצון ולשאיפות שלהם בעבר, אבל לא תואם למציאות העכשווית שלהם. אנחנו כל כך רגילים לראות את ההורים שלנו שומרים על אותו מקום עבודה במשך שנים, שזה נראה לנו לא בסדר להחליף מקום עבודה ובעיקר ללמוד מאפס מקצוע חדש.
לימודי מחשבים תמיד
נתפסו כתחום שמתאים רק ליחידי סגולה. כאלה שהחזיקו מחשב ביד עוד מאז שהיו ילדים, שפותרים משוואות מתמטיות מתוך שינה ויש להם ראש אנליטי. אלו אותם אנשים שלומדים את התחום עוד בתקופת הצבא, או אפילו מוקדם יותר בתיכון.
כל זה אולי נכון אולי לתקופה שלפני 10 שנים או יותר. תקופה שבה עוד לא היו מכללות ללימודי הייטק שמסמיכות סטודנטים מאפס לדרישות המקובלות בשוק. דוגמא למכללה כזו היא האקריו שיש
לה מגוון רחב של קורסים במחשבים והיא מלמדת גם אנשים חסרי כל רקע בתחום ותוך כמה חודשים הופכת אותם להיות מבוקשים בתעשייה.
|
האם אני מתאים ללימודי מחשבים אם אין לי ניסיון?
|
צילום: freepik
|
אם כך, עבור כל אותם אנשים שחושבים לעשות שינוי קריירה לתחום המחשבים, ריכזתי עבורכם את כל המידע החשוב ביותר. מומלץ לקרוא ברצינות:
מה עדיף תואר או קורס?
שאלה שאני רואה שנשאלת הרבה בפורומים ובקרב אנשים רבים שרוצים להיכנס לתחום. התשובה על השאלה המעולה הזו, היא - תלוי. יש לכם זמן להשקיע ארבע שנים בתואר? יש לכם מספיק כסף שיוכל להחזיק אתכם בתקופת הלימודים תוך התחשבות בכך שייתכן ולא תוכלו לעבוד? מעולה. תלמדו תואר במדעי המחשב. לימודי תואר הם לימודים מקיפים שיכולים לתת לכם רקע בהמון תחומים בעולם המחשבים.
לעומת זאת, אם אתם בשלב שבו חברה שלי נמצאת, בו היא צריכה עבודה בתזמון מהיר יותר. אין לה זמן ללמוד את כל הנושאים בתחום התכנות, כדאי לכם לשקול לקחת קורס במחשבים שמתמקד בנושא ספציפי בתחום בתכנות. הקורס הספציפי יעזור לכם להתמקצע בנושא אחד, לדעת אותו על בוריו ולמצוא עבודה בתחום ההתמחות שלכם.
קורס מחשבים – למי זה מתאים?
כמו שאמרתי, המודל של איש המחשבים שנולד עם מחשב ביד כבר לא תופס היום. לא מאז שמוסדות לימוד כמו hacker נכנסו לשוק. אם כך, איזה מודל כן עובד? קראו את המשפט הבא ביתר תשומת לב – לימודי מחשבים הם בשביל כולם. כן כן. איך, אתם שואלים? שאלה מעולה. כמובן, שיש כמה תנאי קבלה בסיסיים. כמו למשל ידע בסיסי באנגלית וזמינות ללימודים. מי שיעמוד בתנאים האלו, יוכל למצוא את עצמו תוך כמה חודשים כמתכנת בהייטק.
האקריו למשל, יצרה מודל לפיו היא מלמדת את חומר הלימוד ממש מאפס. באמצעות המרצים שלה שמגיעים ישירות מהתעשייה ומכירם את הצרכים של השוק, hackerU בנתה תוכנית לימודים פרקטית שבה לומדים ממש מהבסיס את כל מה שצריך לדעת כדי להיכנס לשוק העבודה. מעבר לכך, מחלקת ההשמה שלה אפילו מסייעת בקבלה לעבודה אחרי הקורס.
כמה זמן הלימודים נמשכים?
לימודי תואר במדעי המחשב כאמור, יימשכו 4 שנים לכל הפחות. קורס מחשבים לעומת זאת, יימשך כשבעה חודשים עד שנה וחודשיים בערך. הסיבה לכך, היא שהוא מאוד ממוקד. לימודי בוקר יהיו לרוב קצרים יותר. כך שאם אתם כרגע לא עובדים, או שאתם בעבודה גמישה, קחו את לימודי הבוקר ותשקיעו תקופה קצרה בלימודים כך שתוכלו לצאת מהר יותר לשוק העבודה.
קורסי ערב לעומת זאת, מתקיימים במתכונת של פעמיים בשבוע (כך זה עובד ב- האקריו בכל אופן), הם יותר ארוכים אבל מאפשרים לסטודנט יותר מרחב גם לעבוד בעבודה קבועה וגם ללמוד.
איזה קורסים במחשבים קיימים?
אם הגעתם עד לכאן, כנראה כבר השתכנעתם שאתם רוצים להיכנס אל תחום לימודי מחשבים. החלטה חכמה. אם כך, בואו נגיע לתאכלס, אילו קורסים אתם יכולים ללמוד כדי להיכנס לעולם התכנות ולעולם ההייטק:
1. קורס בניית אתרים full stack development – לרוב כשמדברים על קורס מחשבים, מתייחסים לקורס הזה. למה, אתם שואלים? כי כנראה זה הקורס הוותיק ביותר בעולם ההייטק. בניית אתרים מתחלקת לשני חלקים – צד לקוח (Frontend) וצד שרת (backend). צד לקוח הוא כל מה שמשתמש הקצה רואה באתר שלך ואילו צד שרת מתקשר לכל העבודה מאחורי הקלעים של האתר.
מפתחי full stack הם מפתחים שאחראים הן על צד הלקוח והן על צד השרת. הם מאוד מבוקשים בתעשיית ההייטק משום שש להם סט יכולות שיכול לפתור אתגרים בשתי החזיתות. הלימודים בתחום מאוד מעניינים ומאתגרים והאנשים שנכנסים לתחום הופכים בסופו של דבר תוך כמה חודשים להיות מאוד מבוקשים בתעשייה.
2. קורס בדיקות תוכנה QA - אם אתם רוצים כרטיס כניסה מהיר לעולם ההייטק, זה התחום בשבילכם. בודקי תוכנה הם אותם אנשים שאף אתר או תוכנה לא יוצאת לאוויר העולם לפני שהיא עוברת אותם. הם שותפים להליך הפיתוח מרגע ההתחלה ועד לסופו. הם מאתרים באגים ותקלות ומחזירים מפתחים בעיות שגילו. בכך הם הופכים לאנשים מאוד חשובים בכל הליך פיתוח.
3. קורס ניהול רשתות, אבטחת מידע ומחשוב ענן – מנהלי הרשתות או אנשי IT כפי שנהוג לקרוא להם במשרדי הייטק, הם האנשים שאתם קוראים להם כשיש לכם בעיה ברשת התקשורת ובשרת. הם כמו מלאכים שעוזרים לנו בהכל ודואגים לשמור על המידע שלנו מאובטח ומאוחסן במקומות הנכונים. מנהלי רשתות הם אנשים שאוהבים אתגרים והם טובים מאוד עם אנשים.
אלו רק חלק מהקורסים שניתן ללמוד כדי להיכנס אל התחום המעניין של לימודי מחשבים. כמובן שיש קורסים נוספים בעולם ההייטק כמו תכנות .NET, ניהול שרתי לינוקס ואפילו תחום השיווק הדיגיטלי והעיצוב הגרפי וכמובן איך אפשר לשכוח את הקורס הפופולארי ביותר בתחום – קורס סייבר. כולם קורסים מעניינים ומאתגרים ומאפשרים לכל אחד למצוא תחום עניין באחד מהקורסים. המכללה שמציעה את המגוון הרחב ביותר של תחומים היא אותה מכללה שהזכרתי קודם, HackerU, שמציעה מגוון רחב של 13 קורסים.
במה אני יכול לעבוד אחרי?
אוקיי ועכשיו החלק שלשמו התכנסנו. אתם בטח חושבים לעצמכם, קורס מחשבים זה נחמד אבל מה אני עושה עם זה אחר כך? שאלה מצוינת! אז דעו שכל אחד מהקורסים בתחום יאפשר לכם לעבוד במגוון תחומים. כך למשל, אם תבחרו ללמוד בדיקות תוכנה תוכלו לעבוד כבודקי תוכנה ידניים או כבודקי תוכנה אוטומטיים. אם תבחרו ללמוד בניית אתרים, תוכלו לעבוד בחברות שמבקשות מתכנת צד שרת, או בחברות שמבקשות מתכנת צד לקוח וגם כמובן בחברות שמבקשות את כל סט היכולות וכו. כך שבשורה התחתונה, מגוון אפשרויות העבודה יגדלו באופן משמעותי ותוכלו למצוא את עצמכם עובדים בהמון תחומים בעולם ההייטק.
לפני שאסכם, חשוב לי שתדעו שתחום לימודי מחשבים יכול להיות מעולה עבורכם לא משנה מאיזה רקע אתם מגיעים ואיזה ניסיון יש לכם. אלו חדשות נפלאות לכל אותם אנשים שמשוועים לשינוי מקצוע אבל לא יודעים אם כדאי להם. אם כבר החלטתם שזה כדאי וזה הכיוון שלכם, ההמלצה שלנו היא מכללת האקריו שמלבד לכך שהיא מציעה כאמור מגוון רחב של קורסים, היא גם מסייעת במציאת עבודה לבוגרים שלה בסיום הקורס.
בהצלחה :)