אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
להכיר מעצבים חדשים ואקטואליים, להפיג את הגעגועים לתיאטרון, להאזין למישל אובמה מראיינת, לצפות במיטב הלהיטים של קולנוע “לב" בבית, מתכון לבראוניז שיש גבינה ושוקולד ועדו
פודקאסט
להאזין למישל אובמה מראיינת
במקום להיות מועמדת לסגנית הנשיא מטעם המפלגה הדמוקרטית, כפי שרבים ביקשו שתהיה, החליטה מישל אובמה להעלות פודקאסט חדש משלה. גם טוב. בהסכת הזה, שאפשר להקשיב לו חינם בספוטיפיי, היא תארח אנשים קרובים לה - חברות וחברים, ובהם מנחה תוכנית הלייט נייט קונאן אובריאן, ובני משפחה כמו אחיה ואמה. בפרק הראשון, שעלה אתמול, היא מארחת קרוב משפחה מוכר במיוחד - בעלה, נשיא ארצות הברית לשעבר, ברק אובמה.
הסדרה עולה בתקופה מאוד מתוחה בארצות הברית. "בהתחשב בכל מה שקורה עכשיו, מהריגתם של ג'ורג' פלויד, בריונה טיילור ואמוד ארברי, ההפגנות המתמשכות והשיח שבוחן את גבולות הסובלנות שלנו. בנוסף לאתגרים שמציבה המגפה, אני חושבת שאנשים שואלים את עצמם איך ואיפה הם משתייכים לקהילה שלהם". וההסכת אמור לתת מענה, הסבירה. אם לשפוט לפי נתוני המכירות של האוטוביוגרפיה שלה - 10 מיליון עותקים - נראה שלפודקאסט הזה יהיו אי אלו מאזינים קבועים.
רותה קופפר
אופנה
להכיר מעצבים חדשים ואקטואליים
השנה לא יתקיימו תצוגות האופנה המסורתיות של בוגרי בתי הספר לאופנה, במקום יציגו בוגרי המחלקות בשנקר ובוויצו חיפה את פרויקטי הגמר שלהם בתערוכות בבתי הספר. “זו היתה שנה סוערת", אומר ראש מחלקת האופנה בשנקר, אילן בז'ה. “תהליך עיצוב הקולקציות שהתחיל טרום הקורונה כולל גם התמודדות עם שאלות בוערות לגבי ההווה והעתיד אל מול השינויים הדרמטיים בעולם". עוד נושאים שהעסיקו את הסטודנטים השנה: עולם טבעי מול מלאכותי (נוי פוליבה), משפחה גרעינית ומורחבת וזהות אישית ומקומית (איילת קולפק אהרוני, קארין קארוצ'י), ובית (אלכסנדרה פינטו). 16-7 באוגוסט. רחוב אנה פרנק 12, רמת גן.
בוגרי המרכז האקדמי לעיצוב חינוך ויצו חיפה יציגו בתערוכה שתכלול גם פרזנטציות דיגיטליות. היא נפתחה ביום שלישי ותינעל ב־10 באוגוסט. גם שם התמודדו הסטודנטים עם סוגיות אקטואליות, כגון השפעת חוק הלאום על מיעוטים בישראל (שרה שואח) וזהות (ג'ורג' נאסר, גל שמעוני). רחוב הגנים 21, חיפה (בתיאום מראש).
עילית מינמר
במה
להפיג את הגעגועים לתיאטרון
בימים הקרובים אמור להתפרסם מתווה חדש וריאלי לפתיחת עולם התרבות, אבל עד אז בתיאטרון גשר ממשיכים לשמור על קשר עם הקהל באמצעות הפייסבוק, בסדרה חדשה העוסקת בציר הזמן ההיסטורי של העם היהודי. מדי חמישי יעלו הצגות לעמוד הפייסבוק של גשר למשך שבוע, וביום רביעי שאחריו יתקיים מפגש יוצרים בהנחיית מחזאי הבית רועי חן. השבוע יעסקו בימי התנ"ך עם ההצגות ”ספר דוד המלך" ו“אוכלים", העוסקת בתקופת המלך אחאב. “אוכלים" שנכתבה על ידי יעקב שבתאי, ועלתה לפני 20 שנה, נחרתה בזיכרון הוויזואלי של כל מי שצפה בה בזכות הבימוי פורץ הדרך של יבגני אריה שהיה שונה מכל מה שהורגלנו אליו בתיאטרון הישראלי עד אז. בנוסף, תכלו לצפות בכמה הפקות מיתולוגיות של התיאטרון בהן “אדם בן כלב", “נופל מחוץ לזמן", “כפר" ועוד. (הערב ב־20:30 ולאורך השבוע).
מאיה נחום שחל
סרט
לצפות במיטב הלהיטים של קולנוע “לב"
בתי הקולנוע בישראל סגורים כבר ארבעה חודשים וחצי. הסינמטקים היו הראשונים שהתעשתו והעניקו למנוייהם אופציות לצפייה בסרטים אונליין מהבית. רשת בתי הקולנוע מובילנד היתה הרשת המסחרית הראשונה שהשיקה מערך צפייה אונליין משלה. ועכשיו מצטרפת אליהם גם רשת קולנוע לב, שבאתר ticket.lev.co.il העלתה מקבץ של סרטיה לצפייה ביתית ב־19.9 שקל. לצד להיטי הרשת זוכי האוסקר (“הארטיסט", “נאום המלך", “אור ירח"), תמצאו כמה סרטים חדשים יותר שלא הגיעו למסכי הקולנוע. למשל “גרטה", סרטו האחרון של ניל ג'ורדן. הרשו לנו להמליץ לכם על אחד מהם: “תן לי חופש", סרט הביכורים של הבמאי האמריקאי־רוסי קיריל מיכנובסקי שזכה לפני שנה בפרס במסגרת “שבוע המבקרים" בפסטיבל קאן (הוא זמין גם ב־yes VOD). דמיינו את אמיר קוסטוריצה עושה סרט רוסי בארצות הברית: מסע מטורלל ומוטרף של נהג הסעות שלוקח דיירים מבוגרים ונכים מבית דיור מוגן להלוויה ובדרך עושה עצירות לא מתוכננות ומסתבך עם העובדה שהפגנה בעיר חוסמת לו את הכבישים. כמו הגיבור, זהו סרט חסר מעצורים ונטול משמעת.
יאיר רוה
מתכון
בראוניז שיש גבינה ושוקולד
קרן אגם, "נשואה למאפיה" kerenagam.co.il
מצרכים לבראוניז:
(תבנית מרובעת 20 על 20 ס"מ)
- 200 גר' שוקולד מריר
- כוס (200 גר') סוכר לבן
- 1/2 כוס יוגורט 3% ומעלה
- 120 גר' חמאה
- 3 ביצים גודל L
- 3/4 כוס (105 גר') קמח לבן
- כפית אבקת אפייה
לבלילת הגבינה:
- 250 גר׳ גבינת שמנת (אפשר 5% ואפשר יותר)
- 1/2 כוס (100 גר') אבקת סוכר
- ביצה גודל L
- כפית תמצית או מחית וניל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל־170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובשוליים.
- ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים חמאה בקערה גדולה חסינת חום, שוקולד מריר, סוכר ויוגורט, עד שהכל נמס. מערבבים היטב לבלילה אחידה ומצננים.
- מכינים את בלילת הגבינה: ערבבים היטב בקערה את כל חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה.
- כשבלילת השוקולד הצטננה מעט מוסיפים לה ביצים וטורפים היטב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב לבלילה אחידה.
- מעבירים את בלילת השוקולד לתבנית, ומעליה שופכים את בלילת הגבינה, בעזרת סכין מערבבים מעט לצורות ״שיש״.
- אופים בתנור 50-45 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
- מצננים לחלוטין לפני שחותכים לריבועים ושומרים במקרר עד 5 ימים.
רעות ברנע