הקונה המיועד אלי רוזנברג הגיש הצעה להזרמת 75 מיליון דולר לאל על תמורת 45% מהחברה
רוזנברג פנה למשא ומתן ישיר מול חברת התעופה - הפקיד 15 מיליון דולר בנאמנות כדי להוכיח את רצינות כוונותיו; ההצעה, שתוקפה עד אוגוסט 2020, משקפת שווי של 95 מיליון דולר לאל על לפני הכסף, בכ-5% גבוה מהשווי שלה בבורסה
אלי רוזנברג פונה למו"מ ישיר מול אל על על רכישת החברה. רוזנברג הגיש הצעה לדירקטוריון אל על לפיה יזרים 75 מיליון דולר לחברה ויקבל 44.99% ממניותיה.
- ההסתדרות אישרה לאל על להחזיק את הטייסים בחל"ת עד סוף 2021
- דרמה באל על: ההסתדרות חתמה ללא הסכמת הטייסים על הסכם הבראה בשמם עם ההנהלה
- "הרב אמר לו לקנות את אל על, וכל מה שהרב אמר הצליח לו"
רוזנברג הפקיד 15 מיליון דולר בנאמנות כדי להוכיח את רצינות כוונותיו. ההצעה משקפת שווי של 95 מיליון דולר לחברה לפני הכסף, בכ-5% גבוה מהשווי שלה בבורסה.
"אנו סבורים שלכל הגורמים הקשורים לאל על יש עניין רב בהוצאתה לפועל של העיסקה, הואיל והיא צו השעה בנסיבות הקיימות, בסביבה הנוכחית ולנוכח הסכנה הרובצת לפתחה של החברה, ומשכך לעצמאותה וחוסנה של התעופה הבינלאומית במדינת ישראל", נמסר במכתב שעליו חתום עו"ד עדי זלצמן, ראש תחום שוק ההון במשרד שיבלת.
רוזנברג הוא בנו של נפתלי קני רוזנברג מניו יורק, העוסק בנדל"ן מניב ומחזיק בין היתר במלונות ובבתי אבות בארצות הברית. הונו מוערך ביותר מחצי מיליארד דולר.
למעשה ההשקעה המתוכננת באל על היא של רוזנברג האב, אולם מכיוון שהבן הוא בעל אזרחות ישראלית וזהו תנאי מהותי לקבלת היתר שליטה, הרי שאם המשפחה תרכוש את החברה זה ייעשה תחת שמו של הבן.
ההצעה בתוקף עד אוגוסט 2020 ונועדה לעקוף את מיתווה המדינה. רוזנברג מוכן לרכוש את השליטה ללא מצגים ובדיקות כלשהן.