אירלנד השיקה אפליקציה לאיתור מגע בין חולי קורונה
האפליקציה, שהורדה כבר 1.3 מיליון פעמים, נועדה לנטר את האנשים איתם היו החולים במגע על ידי אותות הבלוטות' של הסמארטפון כאשר שני משתמשים נמצאים במרחק של 2 מטרים אחד מהשני למשך רבע שעה ויותר
- משרד הבריאות רוצה להשתמש באפליקציית המגן למאבק בכל המגפות העתידיות
- משרד הבריאות: תקלה באפליקציית המגן המאתרת חולי קורונה
- ללא נתונים מדויקים הדיון על חלופות כלי האיכון לא יהיה שלם
האפליקציה משתמשת באותות הבלוטות' של הטלפון כדי לבצע לחיצת יד דיגיטלית עם מכשיר אחר שגם בו פועלת האפליקציה כששני משתמשים נמצאים במרחק של 2 מטרים אחד מהשני למשך רבע שעה ויותר. הנתונים מאוחסנים בטלפון, ורשויות הבריאות יבקשו מהמשתמשים להעלות אם הם יאובחנו בקורונה. הנתונים הללו ישמשו לנטר את האנשים איתם היו לחולים מגע, והם יקבלו התראה בעניין.
החברה פיתחה אפליקציה דומה שהושקה בחודש שעבר גם בגיברלטר, וכן אפליקציה לצפון אירלנד שתושק בשבועות הקרובים. "זו אותה פלטפורמת בסיס, והיא מבוססת על הפתרון האירי", הסביר הארטה.
עלות האפליקציה עומדת על 850 אלף יורו, מחיר הנחשב זול במיוחד במיוחד בהתחשב בכך שזיהוי כל הדבקה עולה 42 אלף יורו. "גם אם האפליקציה לא תעמוד בציפיות, לא הפסדנו הרבה", אמר לגרדיאן שון ל'סטריינג' מאוניברסיטת קולג' דבלין, שחוקר את איתורי המגע.
החברה, NearForm מעסיקה 150 עובדים ומתעסקת בעיקר בבניית תוכנות ללקוחות פרטיים. בין הלקוחות העסקיים שלה נמנים ענקית המו"ל קונדה נסט, אינטל ומיקרוסופט.
בחברה התבססו על האפליקציה שבשימוש בסינגפור וניסו לבנות אפליקציה מרוכזת שמשתמשת בחיבורי הבלוטות' כדי לאתר אנשים שהיו במגע עם חולים. באפריל כבר הצליחו לפתח גרסה אך התקשו עם חיבורי הבלוטות'. האפליקציה עבדה טוב במכשירי אנדרואיד אך נתקלה בבעיות עם מערכת ההפעלה של אפל. הבעיה נפתרה לאחר שאפל וגוגל חברו יחד כדי להציע אפליקציה שתומכת באפליקציות של רשויות הבריאות ומאפשרת למערכות ההפעה להתחבר גם כשהטלפון נעול. "זה אפשר לנו להתקדם", אמר הארטה.
אולם יש עדיין שאלות שנותרו ללא מענה, בראשן כמה אנשים משתמשים בה בצורה נכונה? האם תחבורה ציבורית ומקומות צפופים אחרים יפגעו בדיוק שלה? כמה אנשים יבדקו בזכות האפליקציה?
לפי סטיבן פארל, מומחה למדעי מחשבים מאוניברסיטת טריניטי בדבלין, ההשפעה של האפליקציה על המגיפה קרוב לוודאי שלא תתגלה לעולם. "אני לא אופתע אם לא נקבל תשובה החלטית אי פעם".