על הכוונת של משרד הפנים: עסקים בשטחים שאינם משוייכים לאף רשות מקומית
האגף לרישוי עסקים במשרד הפנים פרסם מכרז בהיקף של 150 אלף שקל שמטרתו לגבש מסד נתונים לשטחים שאינם משוייכים מוניציפלית לרשות מקומית כלשהי. בין השטחים, למשל, נתב"ג, שפד"ן, פארק אריאל שרון ועוד. על בסיס הנתונים אפשר יהיה להנפיק רישיונות לעסקים באותם אזורים ולבצע אכיפה בהתאם למדיניות המשרד
משרד הפנים שם על הכוונת שלו את העסקים בשטחים הגליליים בישראל. מדובר על שטחים שלא משוייכים מוניציפלית לאף רשות מקומית. הנפקת רישיונות לעסקים באותם שטחים, היא באחריות משרד הפנים ומתבצע על ידי הממונים על המחוזות.
- אחרי שחשף את פרטי האזרחים, משרד הפנים רוצה את האימייל ומספר הסלולר שלהם
- קרבות הטריטוריה מתחדשים: הרשויות המקומיות מתחממות על הקווים
- מינהל התכנון דורש לשמר שטחים פתוחים המהווים “מסדרונות אקולוגיים”
בפועל יש לא מעט עסקים שאין למשרד הפנים נתונים עליהם והחוק לא נאכף כלפיהם. העסקים הבולטים בשטחים גליליים אך גם המוסדרים הם למשל נתב"ג, שפד"ן, פארק אריאל שרון ועוד.
כעת פורסם מכרז של האגף לרישוי עסקים במשרד הפנים, בהיקף של 150 אלף שקל לפחות, עם אפשרות להרחבתו, שנועד לגבש מסד נתונים על בסיסו ניתן יהיה לבסס את המדיניות של המשרד לגבי אותם שטחים ועסקים כמו גם בנוגע לאכיפה מול אותם שטחים.
זאת על רקע הרפורמה ברישוי עסקים שאמורה להקל על עסקים לקבל רישיון לפעול אך במקביל גם להגביר את האכיפה והפיקוח.
במשרד הפנים נחשפו בחודשים האחרונים במספר מקרים לעסקים בשטחים גליליים שפעלו באופן שמסכן את הציבור וללא רשיון. כמו למשל תחנת דלק פיראטית, גן אירועים ובריכת שחיה. מבחינת המשרד הדבר הגביר את הדחיפות להסדיר את הנושא.
כצעד ראשון להסדרה, יוצא כאמור משרד הפנים במכרז, בחיפוש אחר חברה עם ניסיון שתערוך סקר פיזי ביחס למבנים, ותערוך ביקורות בשטח בהתאם להנחיות שינתנו לה.