כנס הסייבר
"בסייבר כמו בקורונה - מניעת ההתקפה חשובה יותר מזיהוי התקיפה"
מנכ"ל דיפ אינסטינקט, גיא כספי, אמר את הדברים במסגרת כנס הסייבר של כלכליסט, והבהיר: "יש קו מקביל בין המקום בו העולם נמצא בהתמודדות עם משבר הקורונה לעולמות הסייבר"
"ההבדל בין השיטות המסורתיות ללחימה באיומי הסייבר - כמו פיירוול, או תוכנות אנטי וירוס - לבין הטכנולוגיות החדשות דומה למאבק במגיפת הקורונה: זיהוי ההתקפה לעומת מניעת התקפת סייבר. זה כמו ההבדל בין לתת לבני אדם חיסון נגד קורונה וכך למנוע את המחלה, או רק לזהות מי כבר חולה במגיפה. הזיהוי גם חשוב - אבל לא מספיק חשוב. ככה גם בעולמות הסייבר - הטכנולוגיות הישנות מזהות את המתקפה, אבל הכלים החדשים שלנו עוסקים בעולם של מניעה. דקה לפני שאתה נדבק - אנחנו אומרים לך היתה כאן התקפה, מנענו אותה והנה הפושע". כך אמר גיא כספי מנכ"ל דיפ אינסטינקט במסגרת כנס הסייבר של כלכליסט.
- חברת הסייבר דיפ אינסטינקט שכרה 5,000 מ"ר במתחם יצחק שדה בת"א
- דיפ אינסטינקט גייסה 43 מיליון דולר
- "ישראל חיה באשליית פוסט קורונה"
לדברי כספי, אפשר למצוא קו מקביל נוסף בין המקום שבו העולם נמצא בו היום, בשיא ההתמודדות עם מגיפת הקורונה, לבין עולמות הסייבר: "תמיד אחרי תקופות של משבר עולמי אפשר לראות גל של מתקפות סייבר, כיוון שבאופן טבעי יש מיקוד מאד משמעותי בנושאים אחרים. לכן, ללא ספק גם 2020 תהיה שנה מאד מוצלחת להאקרים".
לדברי מנכ"ל דיפ אינסטינקט, המפתחת פתרון אבטחת מידע מבוסס בינה מלאכותית ולמידה עמוקה (Deep Learning) גם לעבודה מהבית השפעה על כמות המתקפות. "עבודה מהבית מכריחה אותנו לצרוך שרותים דיגיטליים בעשרות אפליקציות מהענן וכששואבים מידע מהענן - זה צינור לא מאובטח. לכן נפתחה עכשיו גישה משמעותית להאקרים שהיתה סגורה עד עכשיו. אם עד עכשיו היית מגיע לעבודה בארגון בבוקר בסביבה מאד מוגנת וגם בערב מהבית היית מוגן - עכשיו האתגרים חדשים", אמר כספי.
דיפ אינסטינקט הישראלית גייסה בתחילת השנה, לפני פרוץ משבר הקורונה גיוס 43 מיליון דולר בסבב C אותו הובילו הקרנות Millennium New Horizon מניו יורק ו-Unbound הלונדונית, שלצדן לקחו חלק בסבב גם LG ו-Nvidia שהשקיעה גם בסבב B. "אנחנו עובדים בתוך הארגונים ונותנים פתרונות למחשבים למערכות הפעלה טאבלטים טלפונים רשת. לב המערכת שלנו הוא רשת נוירונים שמאומנת לזהות איומי סייבר לעומת פעילויות רגילות ולכן אנחנו לא מגינים רק על הדלת, אלא על כל החלונות, הדלתות האחוריות והכניסה מלמטה". לדברי כספי, כמות ההתקפות בתקופת משבר הקורונה עלתה בצורה אקספוננציאלית ובארה"ב, למשל, משתוללת לא רק מגיפה בריאותית, אלא גם של תוכנות כופר מזיקות, שמשתקות ארגונים שלמים.
"יש מלחמה משמעותית בין המעצמות ולפחות 15 מדינות מעורבות במשחקי הסייבר. המלחמה הזאת זה משפיע באופן ישיר על העולם ההסקי וההשפעות שלה זולגות לגופי פשיעה, אנרכיסיטים והאקרים. אפשר לראות את ההשפעה של מלחמות הסייבר בין המדינות על סוג המתקפות, התדירות שלהן והאיכות שלהן - שלאחר מכן מגיעים לארגונים שחווים אותן", אמר.