ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

כנס הסייבר

"הסייבר הפך רווחי יותר בעקבות משבר הקורונה"

לוני ג'פי, שותף בקרן ההשקעות אינסייט פרטנרס, מבהיר כי המשבר הכלכלי לא גרם לירידה בתחום התוכנות, התשתיות ואבטחת סייבר, להפך: "הרווחיות עלתה וקצב ההוצאות ירד, והתחיל להיווצר מנוף תפעולי שעשוי היה לא להיווצר אם המצב היה ממשיך בשגרה״. לדבריו, יש בישראל הרבה מאוד כישרונות בסייבר בין היתר בגלל השירות הצבאי או המודיעיני

הגר רבט 15:3519.07.20

 

 

״זו תקופה חסרת-תקדים. יש קשיים רבים ובלבול רב, אבל בתחום הסייבר לא הבחנו בירידה״, כך אומר לוני ג׳פי, שותף בקרן ההשקעות אינסייט פרטנרס שנחשבת לאחת הקרנות הדומיננטיות בהייטק הישראלי בכלל ובסייבר בפרט. ג'פי אמר את הדברים במסגרת כנס הסייבר של כלכליסט.

 

אינסייט, שסגרה קרן 11 בסך 9.5 מיליארד דולר באפריל האחרון, השקיעה בחמש חברות סייבר ישראליות, ביניהן ארמיס שרכשה, צ׳קמרקס שנרכשה לאחרונה וסנטינל ואן.

 

״כמו כולם, כשהמגפה רק התחילה, לא היינו בטוחים איך היא תשנה את אסטרטגיית ההשקעה שלנו״ מספר ג׳פי, ״נשארנו אגרסיביים בהשקעות בתחום הסייבר, וסמכנו על העמידות של מגזר התוכנה בטווח הארוך. אבל חשבנו שתהיה ירידה משמעותית בהכנסות ברוטו, ורבות מהחברות בתיק ההשקעות שלנו התחילו להדק מעט את החגורה, להוציא פחות כסף כדי לעבור את המשבר, להתכונן להפחתה משמעותית בלקוחות חדשים, בכך שיהיו פחות מכירות כי לא ניתן להגיע לכנסים וכולי".  

לוני ג'פי. "נשארנו אגרסיביים בהשקעות בתחום הסייבר" לוני ג'פי. "נשארנו אגרסיביים בהשקעות בתחום הסייבר" צילום: BEN ASEN

לדברי ג'פי, "למרבה הפלא, לא הבחנו בירידה כזו בתוכנות, תשתיות ובאבטחת סייבר, בינתיים. ומה שקרה בסוף הוא ששיעורי הצמיחה היו מעט נמוכים יותר, אבל באופן כללי הם היו גבוהים למדי. בסופו של דבר, הרווחיות עלתה וקצב ההוצאות ירד, והתחיל להיווצר מנוף תפעולי שעשוי היה לא להיווצר, אם המצב היה ממשיך״.

 

בשיחה עם כתבת ההייטק של "כלכליסט" הגר רבט מסביר ג׳פי מה מייחד את תחום הסייבר בישראל.

 

״תעשיית הסייבר הישראלית התבגרה מאוד והשוק עובר מתרבות של סטארט-אפים למה שאנחנו מכנים scale-up ecosystem. אלה עסקים בעלי דרגה גבוהה של התאמת מוצר לשוק, שנמצאים בין שני או שלושת המוצרים המובילים בתחומם.

 

"חברות מסוג זה, אם מספקים להן רוח גבית של תשתיות, סביבת עבודה טכנולוגית, שיווק, מתודה איך לגייס כישרונות, איך לצמוח בשוק הבינלאומי וכדומה, יכולות לצמוח מאוד. יש הרבה מאוד כישרונות בסייבר בין השאר בגלל השירות הצבאי או המודיעיני ופשוט בגלל שהיו לכם הצלחות.

 

"חברת צ׳קמרקס שהשקענו בה למשל ביצעה אקזיט בסך יותר מ-1.5 מיליארד דולר מוקדם יותר השנה. חלק ממי שביצעו אקזיטים עוברים אחר כך להקמים חברות חדשות״, אמר לוני ג'פי.

 

ראינו לא מעט סקטורים שנפגעו מהקורונה, אבל עד כה נראה שהסייבר לא סתם שורד את המשבר אלא משגשג.

 

״זה בעיקר בגלל המעבר לעבודה מהבית. מספר עצום של אנשים שעבדו לפני כן ברשתות פנימיות של חברות יוצרים פרצות בתשתיות תאגידיות גדולות. ובמקביל, החברות עצמן צריכות להמציא מחדש את האופן שבו הן מספקות מוצרים ומנהלות את שרשרת האספקה שלהן. זה חולל שינוי בתמונת המצב של תחום אבטחת המידע.

״כשאנשים לוקחים את המחשבים הניידים שלהם הביתה ולוקחים איתם מידע רגיש, חשוב במיוחד שאפשר יהיה לנעול ולאבטח את המערכות האלה. אחרת, הן עלולות לסכן חברה שלמה או ממשלה״.

 

תחום הסייבר מאופיין בזה שחברות משתמשות במגוון גדול של מוצרים, לעיתים 15 מוצרי הגנה שונים. האם בחודשים הבאים אנחנו צפויים לראות צמצמום של קשת המוצרים שתוביל בסופו של דבר לפגיעה בחברות הסייבר?

 

״יש תופעה של פיצול בכל הנוגע למוצרי אבטחת סייבר. כמה מחברות אבטחת המידע הוותיקות הגדולות חוו ירידה מתמשכת בהכנסות ועצרו השקעות ארוכות טווח במוצרים חדשים. הדבר יצר הזדמנות מעניינת לצמיחת חברות סקייל-אפ, רבות מהן מישראל, ליצור גרסאות חדשות של מוצרים בתחומים חשובים באבטחת המידע.

"אבל זה יצר גם פיצול מסוים. במקום שנוכל לרכוש את כל המוצרים מאותו יצרן, ייתכן שתצטרך לפנות ליצרנים שונים".

 

ג'פי מוסיף כי ״אחת התופעות שאנחנו רואים היא ניסיון לארוז מחדש פונקציות שונות. ל'אקווה סקיוריטי', הישראלית למשל יש מגוון של יכולות שבעבר היו שוות מיליארדי דולרים בפני עצמן. לא מדובר רק בזה שנוח לקנות את כל הדברים האלה מאותו נציג מכירות. מדובר במוצר טוב יותר מבחינת איכות. ואפשר למשל לאבטח עומס עבודה מקצה לקצה.

 

"אני חושב שזו מגמה שתמשיך. חברות הסקייל-אפ החדשות, ככל שהן ימשיכו להתפתח, יממשו מחדש חלק מהחבילות. הם יחשפו נתונים ו-API בצורה מאובטחת, שתהיה הרבה יותר מודולרית, כדי שניתן יהיה לשלב ולהתאים רכיבים שונים כך שהכול יעבוד ביחד בצורה חלקה״.

 

כשאתה חוקר חברה על מנת להשקיע בה, מהם הדברים שחשובים לך?

 

״אני אשתמש בדוגמה של אחת ההשקעות האחרונות שלנו, ארמיס, זו היתה השקעה גדולה למדי. לפני שאנחנו מתחילים לעבוד עם חברה כזו, אנחנו רוצים לדבר עם מספר רב של לקוחות. וכשאנחנו מתחילים לעבוד איתה, החברה כבר בקנה המידה המתאים לפעילות שלה: היא כבר ביצעה התאמת מוצר לשוק, ויש לה לקוחות ממשיים שמשתמשים במערכת שלה, ואנחנו יכולים לדבר איתם ולהבין: ׳מה עוד בדקתם? מה עוד שקלתם? מה עשיתם לפני כן?'".

 

ג'פי מוסיף כי ״זה מוצר ייחודי מאוד, הצוות מרשים, הקניין הרוחני ייחודי מאוד בשוק הזה, אין משהו שדומה לזה. ואת זה אנחנו משלבים עם נתונים כמותיים. דברים כמו מדדים פיננסיים, ומדדים בסיסיים, מדדי מנוף תפעולי, כלומר שיעורי שימור, ברוטו שולי רווח, נטו הכנסות חוזרות. אלה דברים שקשה מאוד לזייף.

 

"כשחברה נמצאת בקנה מידה מתאים לפעילות, והיא רושמת צמיחה של 100, 200, 300 אחוז בשנה, סימן שהעולם עזר מאוד להראות שמדובר ברעיון טוב. זה לא מבטיח שההשקעה תהיה מוצלחת בטווח הארוך, אבל זה מראה לפחות שכשמשקיעים את הכסף, החברה שמשקיעים בה מצליחה מאוד, ואפשר לדעת שהיא מסוגלת לנצל לא רק הון, גם את כל התשתיות הנוספות של 'אינסייט פרטנרס' ברמת הקרן״.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x