$
חדשות טכנולוגיה

סופטבנק בוחנת מכירה של יצרנית השבבים ARM

בחברה מתכוונים למכור נכסים בשווי כולל של 41 מיליארד דולר על מנת לחזק את תיק ההשקעות ולהשיק תוכנית רכישה חוזרת של המניות. סופטבנק רכשה את ARM, שמייצרת מיקרו מעבדים הנמצאים במרבית הטלפונים הניידים ב-2016 והייתה לרכישה הגדולה ביותר של החברה דאז - 32 מיליארד דולר

שירות כלכליסט 11:4614.07.20
סופטבנק בוחנת את האפשרויות העומדות לפניה בכל הקשור ליצרנית השבבים הבריטית ARM, אותה רכשה לפני 4 שנים עבור 32 מיליארד דולר, כך מדווח הוול סטריט ג'ורנל. לפי אנשים המעורים בנושא, האפשרויות שנידנות כוללות מכירה מלאה או חלקית או הנפקה ציבורית ראשונה (IPO). לצורך בדיקת האפשרויות, שכרה הענקית היפנית את שירותי הייעוץ של גולדמן זאקס. עם זאת, המקורבים מדגישים כי מדובר בשלבים ראשוניים בלבד, ועדיין לא ידוע מה מידת ההתעניינות בחברה, כך שעוד ייתכן שבסופטבנק יוותרו בסופו של דבר על כל האפשרויות.  

 

בחברה כבר ציינו בעבר כי הם עשויים להחזיר את ARM לשווקים הציבוריים, אך מהלך מסוג זה הפך דחוף יותר כעת, שכן בחברה מעוניינים לגייס כספים כדי להרגיע את הביקורת מצד המשקיעה האקטיביסטית, קרן אליוט מנג'מנט, שדורשת שינוי בהתנהלות החברה.

 

בסופטבנק מתכוונים למכור נכסים בשווי כולל של 41 מיליארד דולר על מנת לחזק את תיק ההשקעות המקרטע ולהשיק תוכנית רכישה חוזרת של המניות. לחברה שלל של נכסים שהיא יכולה לבחור מתוכם למכור. בנוסף ל-ARM ומניות של טי מובייל בשווי של סביבות 20 מיליארד דולר שרכשה לאחרונה, סופטבנק מחזיקה גם באחזקות גדולות בענקית המסחר המקוון הסינית עליבאבא ובספקית סלולר מובילה ביפן. סופטבנק רכשה את ARM, שמייצרת מיקרו מעבדים הנמצאים במרבית הטלפונים הניידים ב-2016, ובאותו זמן מדובר היה ברכישה הגדולה ביותר של סופטבנק.

מנכ"ל סופטבנק מאסאיושי סון מנכ"ל סופטבנק מאסאיושי סון צילום: בלומברג

 

מנכ"ל החברה מאסיושי סאן טען באותו הזמן כי הרכישה תאפשר לסופטבנק לנצל את מלוא הפוטנציאל של האינטרנט של הדברים (Internet of Things). אולם, המכירות של התוכנה שפיתחו ב-ARM לניהול מכשירים מחוברים לא עמדו בציפיות.

 

קרן ויז'ן של סופטבנק בגובה 100 מיליארד דולר שמשקיעה בחברות טכנולוגיה ומחזיקה ב-25% מ-ARM שקלה בעבר להעביר את האחזקה בחזרה לסופטבנק בשל הטענה שהצמיחה הפושרת בהכנסות של החברה פוגעת בהערכת השווי הכוללת של תיק ההשקעות שלה. ההכנסות של סופטבנק נפגעו בצורה קשה בשל ההפסדים בקרן, שקרוב לוודאי שידחו תוכנית להשיק קרן השקעות נוספת.

 

סקטור השבבים מאופיין בשנים האחרונות בפעילות ענפה בתחום הרכישות והמיזוגים. כך למשל, אתמול דווח כי חברת אנלוג רוכשת את Maxim Integrated Products עבור 20 מיליארד דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x