שיכון ובינוי תיקנה 87% מהירידה מהדחת לפידות
העליות במניה מיוחסות לזכייתה של שיכון ובינוי במכרז של משרד הבטחון ובהורדת מס הרכישה שמתוכננת על ידי שר האוצר ישראל כץ
מניית שיכון ובינוי זינקה אתמול ב־6.5%, בהמשך לעלייה של 6% שלשום ותיקנה כ־87% מהירידה שלה בעקבת הדחתו של אייל לפידות מתפקיד המנכ"ל, שנחשפה ב"כלכליסט" ב־16 ביוני.
- חשיפת כלכליסט: אייל לפידות בדרך החוצה משיכון ובינוי
- מקורבי לפידות בתגובה ראשונה: "התנהלות הדירקטוריון - עילה לתביעה"
- לפידות יוצא לקרב מול סיידוף על המיליונים
מניית שיכון ובינוי נסחרה אז במחיר של 16.06 שקל למניה. היא ירדה עד למחיר של 11.12 שקל למניה ב־28 ביוני, ומשם החלה לטפס בחזרה, עד שהגיעה למחיר של 15.4 שקל למניה.
העליות במניה מיוחסות לזכייתה של שיכון ובינוי במכרז של משרד הבטחון אתמול ובהורדת מס הרכישה שמתוכננת על ידי שר האוצר ישראל כץ, עליה נמסר שלשום. מניית החברה עלתה גם בימים שלפני הידיעה על הדחת לפידות, לאור הזכייה בחודש שעבר במכרז רכישת תחנת הכוח ברמת חובב ב־4.26 מיליארד שקל, יחד עם חברת אדלטק.
שני המכרזים הוכנו והוגשו על ידי שיכון ובינוי בתקופת כהונתו של לפידות כמנכ"ל והוא זה שעמד מאחורי הגשת ההצעות. בנוסף, מניות חברות תשתיות אחרות, כמו שפיר ואשטרום, סבלו גם הן מירידות בימים שאחרי הידיעה על לפידות, כחלק מהירידות בשוק כולו על רקע החשש לגל שני של קורונה.
"אפקט לפידות" הוא מושג שהושרש בשוק בשנים האחרונות. כשפורסם למשל כי הוא עמד לעבור מהפניקס לשיכון ובינוי, זינקה מניית שיכון ובינוי בכ־18%, וביום שלמחרת הפרסום ב"כלכליסט" על ההדחה הצפויה ירדה מניית שיכון ובינוי ב־17%.