שיחת ועידה
"בצפון אמריקה עלתה פעילות הקנאביס, באמסטרדם השוק נעצר"
ד"ר גיא סיטון מנכ"ל גמאסרט התייחס להשפעת התפרצות הקורונה על צריכת הקנאביס ברחבי העולם, במסגרת אירוע האונליין "שיחת ועידה שאיפות גבוהות – מהפיכת הקנאביס בדרך לכאן". לדבריו, בתקופה האחרונה הפעילות מתחילה לחזור למתכונת שלפני הקורונה
- אינפימר מחליפה פעילות המיחזור בקנאביס ומבקשת למנות את דני איילון ליו"ר
- חיים רמון חוזר לקנאביס - יוביל פעילות מימון קנאביס פנאי בארה"ב
- בצל מאבק השליטה: קנזון חתמה על הסכם הפצה בגרמניה
"בעקבות התפרצות הקורונה ראינו במרץ עלייה בפעילות הקנאביס בדגש על צפון אמריקה", מוסיף סיטון שהחברה בניהולו פיתחה מכשיר המכמת את החומרים הפעילים בקנאביס. "צרכנים מאוד חששו ממה שיתפתח ושלא יוכלו לקנות אבל לאט לאט זה התמתן. השוק שראינו שמאוד נפגע היה אמסטרדם. הפעילות באמסטרדם תוך ימים ספורים ירדה לאפס ורק עכשיו מתחילה לחזור לעצמה".
סיטון סיפר שגמאסרט היא חברה שנולדה ב-2015 במטרה לשפר את אבטחת האיכות של תעשיית הקנאביס לאורך כל שרשרת הערך ברחבי העולם. "פיתחנו מכשיר שיודע לזהות ולכמת את החומרים הפעילים העיקריים בקנאביס והיום הוא נמכר בכ-30 מדינות. אפשר להכניס למכשיר או פרח קנאביס טחון או שמנים טהורים וכעבור חמש דקות מקבלים תוצאות על החומרים הפעילים העיקריים ישירות למכשיר הנייד של המפעיל".
על ההבטחה של חלק מהמוכרים לריכוז של 30% THC הוא אומר כי "אנחנו יושבים על מאגר של למעלה מ-50 אלף תוצאות וזה מאגר שגדל כל הזמן. 95% מהפרחים לא עוברים THC של 23-25% מי שמספר שיש לו פרח או יכול לגדל פרחים של 30% או יותר - לא הייתי לוקח את זה כדבר נכון".
סיטון התייחס לתביעה על חצי מיליארד דולר נגד ענקיות הקנאביס בקנדה על הטעיה בריכוז החומרים, ואמר כי כבר ב-2018 התריעו על תביעות ייצוגיות שעלולות להגיע. "יש אתגר מאוד גדול בניתוח אנליטי של קנאביס בעיקר כי זה חומר ביולוגי, טבעי, והשונות בין פרח לפרח אפילו שהם מגיעים מאותו שתיל היא משמעותית. יכול להיות פער של מאות אחוזים ב-THC בין שני פרחים וכשיש שונות כזאת, תעודת אנליזה שאתה מקבל ממעבדה מורשית, ולא משנה כמה טוב הציוד והאנשים שם, עדיין היא נכונה אך ורק לפרחים שנדגמו ולא בהכרח נותנת ערכים שרלבנטיים לייתר החומר שמגיע לשוק".
בשל המצב הזה, מוסיף סיטון, "פיתחנו יכולת לאנשי מקצוע שמקבלים חומר למפעל לחנות לבית המרקחת לבדוק בעצמם מדגם יותר רחב כי המכשיר הוא יחסית נוח וקל להפעלה ולראות מולם מה התוצאות שמתקבלות והאם זה תואם פחות או יותר את תעודת האנליזה".
לדבריו, למרות שהחברה קמה לטובת קנאביס רפואי והיום חלק גדול מלקוחותיהם הם מתחום הפנאי, החברה יוצאת עכשיו לניסוי קליני ראשון עם בית חולים איכילוב עם מאה חולים שמטופלים במרפאת כאב. "המטרה היא לצמצם כמה שאפשר את הזמן היקר שלוקח לרופא להגיע למינון נכון של קנאביס עבור מטופל", אומר סיטון. "היום זה מתבסס על ניסוי וטעייה ולוקח כשישה חודשים".