לידיעת הישראלים בארה"ב: באוניברסיטה מלמדים רק מרחוק? הסטודנטים הזרים יאלצו לעזוב
לפי ההנחיות המעודכנות של רשויות ההגירה, סטודנטים זרים חייבים שלפחות חלק מהקורסים שהם לומדים יועברו בכיתה עצמה, ולא - יאלצו לעזוב את המדינה או לעבור למוסד אחר; בנוסף, לא יונפקו ויזות חדשות לסטודנטים הלומדים במוסדות שעברו ללמידה מקוונת
סטודנטים זרים בארה"ב יידרשו לעזוב את המדינה או לעבור לאוניברסיטה אחרת, אם המוסד בו הם לומדים יציע בסמסטר הקרוב רק שיעורים מקוונים, כך לפי הנחיות חדשות שפרסמו רשויות ההגירה בארה"ב. באוניברסיטאות אמריקאיות יש לא מעט סטודנטים ישראלים, והשאלה היא האם חלק מהם יצטרך לחזור לארץ.
- ד"ר אנתוני פאוצ'י: "חולי הקורונה החדשים צעירים ב-15 שנה מהגל הראשון"
- קורונה בישראל: יותר מאלף נדבקים חדשים ביממה, שני חולים נפטרו
- קשה לנשום: יותר מפעלים מזהמים, יותר חולי קורונה
לפי ההנחיות המעודכנות, סטודנטים זרים חייבים שלפחות חלק מהקורסים שהם לומדים יועברו בכיתה עצמה. לא יונפקו ויזות חדשות לסטודנטים הלומדים במוסדות שעברו ללמידה מרחוק בלבד. גם באוניברסיטאות שמציעות שילוב בין שיעורים בכיתה ושיעורי מקוונים, הסטודנטים הזרים יידרשו להגיע לכיתה לחלק מהקורסים.
בעקבות זאת, גדל הלחץ על האוניברסיטאות להיפתח מחדש על אף החששות מהתפשטות הקורונה גם בקרב צעירים. ההנחיות פורסמו באותו היום שבו מספר אוניברסיטאות, ביניהן אוניברסיטת הרווארד, הכריזו כי יציעו בסמסטר הבא רק קורסים מרחוק.
עם זאת, הנשיא דונלד טראמפ מתעקש כי האוניברסיטאות חייבות לחזור לשיעורים פרונטליים בהקדם האפשרי. לפי ציוץ שפרסם אתמול בטוויטר, הדמוקרטים הם שמעוניינים להשאיר את האוניברסיטאות סגורות "מסיבות פוליטיות ולא בריאותיות. "הם חושבים שזה יעזור להם בבחירות בנובמבר. טעות, אנשים מבינים את זה", כתב טראמפ.
"ההנחיות מחרידות ויובילו לבלבול"
מהמועצה האמריקאית להשכלה, המייצגת את האוניברסיטאות נמסר בתגובה, כי ההנחיות "מחרידות" ויובילו לבלבול בעוד האוניברסיטאות מחפשות דרכים שיאפשרו להן להיפתח מחדש בצורה בטוחה.
הטענה העיקרית מופנית כלפי הסעיף שגורס כי הסטודנטים הזרים ידרשו לעזוב גם אם התפרצות באוניברסיטה עצמה תחייב את סגירתה ומעבר ללימודים מקוונים. בנוסף, לא ברור מה יעלה בגורלו של סטודנט שנקלע למקרה מסוג זה אך לא יוכל לחזור למדינה שלו בגלל הגבלות הטיסות. "זה ייצור בלבול רב וחוסר ודאות", הדגיש טרי הרטל, סגן נשיא המועצה. "רשויות ההגירה מנסות לעודד את המוסדות להיפתח מחדש, גם אם נסיבות המגיפה לא מאפשרות זאת".
ב-12 החודשים שהסתיימו בספטמבר הונפקו קרוב ל-400 אלף ויזות לסטודנטים, ירידה של יותר מ-40% לעומת ארבע שנים קודם לכן. באוניברסיטאות טוענים שהסיבה לכך היא עיכובים בעיבוד הבקשות לקבלת ויזה.
בעקבות הקורונה ההערכה היא כי תחול ירידה נוספת במספר הסטודנטים הזרים בשנה האקדמית הבאה, אך ויתור על כל הסטודנטים הזרים יעלה לחלק מהאוניברסיטאות הרבה כסף. שכן, הסטודנטים הזרים לרוב משלמים שכר לימוד גבוה יותר.
ביקורת על ההנחיות החדשות נשמעה גם מצד מתנגדיו של טראמפ. "לאכזריות של הבית הלבן הזה אין גבולות", הגיב הסנטור ברני סנדרס, שהתמודד על ראשות המפלגה הדמוקרטית: "מאיימים על הסטודנטים הזרים שעליהם לבחור: סכנו את החיים שלכם ולכו ללמוד בכיתות או שתגורשו. עלינו לעמוד נגד הגזענות של טראמפ. עלינו לשמור על הבטיחות של כל הסטודנטים שלנו".