$
Duns פיננסים
האדר מובייל דן אנד ברדסטריט duns100

הקורונה לא לבד – על חגיגות יום העצמאות הלא שמחות של ארה"ב

יום העצמאות של ארצות הברית עמד השנה בצל הקורונה, אך לא רק. המאבק מול הנגיף מצטרף לשורה של טלטלות אותן חווה הכלכלה הגדולה בעולם. מהמחאות החברתיות ועד הבחירות הקרבות, אמריקה עוברת שינויים שנראה שהם רק בתחילתם, וקשה לדעת לאן יובילו את המעצמה מספר אחת. על רקע ה-"4 בולי", יום העצמאות של ארצות הברית, DUN'S 100 בפרויקט מיוחד הסוקר את המצב הנוכחי במספר מדינות המציינות החודש את יום העצמאות שלהן, באמצעות עו"ד מובילים העובדים במדינה ונמצאים בקשרי עבודה עם ישראל. כתבה ראשונה בסדרה

מערכת DUN'S 100 10:4206.07.20

מוגש מטעם DUN'S 100 

 

"זה יום עצמאות שונה מבחינתנו. זה לא רק הקורונה, אלו גם המחאות השונות, הפילוג הפנימי, קמפיין הבחירות. היום ישנה תופעה שהולכת וגדלה בה אנשים שמצביעים לרפובליקנים יחשבו פעמיים אם לשבת על אותו השולחן עם הדמוקרטים, וכנ"ל להיפך. אם אתם חושבים שהפוליטיקה שלכם היא סיר לחץ שמשפיע על כולם, כאן הסיפור מורכב בהרבה", מספרת עו"ד שרה ב. בייזר, שותפה במשרד Fox Rothchild LLP האמריקני, ויו"ר משותף של הדסק הישראלי ופרקטיקת הבוררות של המשרד, "בתוך הקלחת הזאת יש גם את הקורונה שפוגעת בכלכלה, משנה הרגלים, פוגעת במורל ובמפגשים החברתיים והמשפחתיים, וכמובן הורגת הרבה אנשים. מעולם לא היה לנו כזה יום עצמאות וזה עצוב ומוזר".

 

ארצות הברית חגגה לפני יומיים את יום העצמאות ה– 244 שלה, אבל הרבה אנשים בארצות הברית לא ממש חגגו את היום בו 13 המושבות הכריזו על עצמאותן תוך התנתקות ממלכת בריטניה הגדולה, ובמקום הזיקוקים, הטיולים, הפיקניקים ותרבות ה-'על האש' המסורתית שבה מתכנסים יחד חברים רבים, נרשמו לרוב התכנסויות מצומצמות, חגיגות צנועות יחסית, ובעיקר הרבה שאלות לאן צועדת אמריקה.

 

השאלות הבולטות כרגע הן מי יבחר לנשיא? מה המחיר שהחברה תשלם עד שזה יקרה ולאחר מכן? וכמה אנשים נוספים יפגעו בריאותית וכלכלית כתוצאה ממגפת הקורונה שממשיכה להתפרץ באמריקה באופן החמור ביותר בעולם. נכון לימים אלו מספר המתים עומד על מעל ל 130.000 איש, מספר מקרי הקורונה המאומתים עומד על מעל ל-2.75 מיליון איש, מעל ל–60% מהם מוגדרים עדיין חולים פעילים, וזה עוד לפני שיעור אבטלה דו ספרתי, עם כ-20 מיליון איש שרבים מהם לא יודעים איך לגמור את החודש, ומתי הם יחזרו למעגל העבודה.

 

כמו בשאר הכלכלות בעולם, גם בכלכלה הגדולה בעולם ישנם ענפים שנפגעו באופן משמעותי, ישנם כאלה שנפגעו באופן מתון, וישנם כאלה שהרוויחו מהמצב הנוכחי, "אנשים שיכולים לעבוד מהבית נפגעו פחות קשה. רופאים ברפואה הציבורית עובדים מסביב לשעון. חברות מזון, וגם בעלי מפעלים הקשורים לנייר טואלט ומסכות הרוויחו כמובן יפה, גם עולם המחשבים, מוצרים לבית ואפילו חברות העוסקות בחקלאות. כל מי שיכל לספק את המוצרים אונליין הצליח למכור בתקופה הזאת. אמזון וול-מארט עבדו מסביב לשעון והרוויחו לא מעט" מסבירה עו"ד ביזר, "מהצד השני, אנחנו רואים פגיעה קשה בגסטרונומיה, בתיירות, בחברות התעופה, בבידור ובענף האירועים וההפקות. אפילו ניקוי יבש וסלוני יופי נפגעו, וישנם הרבה עסקים קטנים שכל פגיעה שכזאת יכולה לרסק אותם והם לא יצליחו להתאושש מזה, ואנחנו כבר רואים את תחילת הגל של פשיטות הרגל וסגירת עסקים".

 

לדברי עו"ד בייזר, אחד מהשינויים המשמעותיים נמצא בענף הנדל"ן המסחרי, בדגש על עבודה מהמשרד, "אני התרגלתי לעבוד מהבית ואני רואה בכך הרבה יתרונות ובסיטואציה מסוימת הייתי שמחה לשמר את זה, לפחות באופן חלקי. עד המשבר הזה השתמשנו בשיחות זום, אבל מעולם לא פתחנו את המצלמה, היום השימוש בזום הפך לתחליף מצוין וניתן לעבוד מהבית. התהליך שעברתי הוא לא ייחודי ונוגע רק אליי, אלא לעוד אנשים רבים שהתרגלו לכך ומעדיפים היום לעבוד מהבית, או לפחות לעבוד חלק מהזמן בבית.

 

עו"ד שרה  ב. בייזר עו"ד שרה ב. בייזר

 

ענף השכרת המשרדים נמצא בבעיה, וגם חנויות ללא מערך אונליין אפקטיבי יתקשו לשרוד. אני מאמינה שגם יותר אנשים יעברו לגור מחוץ לערים הגדולות מאחר ואם ניתן לעבוד מהבית, למה לגור בעיר הגדולה שבה פעמים רבות יש פחות איכות חיים, יותר זיהום אוויר, והמגורים יותר יקרים. אז אמנם קשה לצפות את העתיד, אבל לדעתי הקורונה האיצה תהליכים קיימים שלולא הופעת המגפה היו אורכים זמן רב יותר, והיא משנה את הרגלי הצריכה שלנו מהר ממה שהיה קורה אלמלא הופיע הנגיף. אז נכון שברגע שימצא חיסון אנשים יחזרו לחנויות, יחזרו להיפגש, ויחזרו להרבה ממה שהם עשו לפני. אבל המציאות של לפני הקורונה ואחרי הקורונה תהיה שונה. יהיו ענפים שיצטרכו להמציא עצמם מחדש כדי לשרוד את התקופה הזאת ובכדי להוביל בתקופה שתבוא אחרי מציאת החיסון".

 

תקופה מאתגרת ליהודים באמריקה

 

הטלטלה שעוברת החברה האמריקנית לא פוסחת על הקהילה היהודית. הקיטוב החברתי מוביל גם להתגברות של אנטישמיות ולעיתים ניתן לשמוע דעות 'שיובאו' מחלקים מסוימים בעולם, המאשימות את היהודים בהפצת מגפת הקורונה באמריקה. הקהילות היהודיות, כמו שאר האוכלוסייה במדינה, נפגעו גם הן מבחינה בריאותית וכלכלית, "היהודים לוקחים כיום את הקורונה ברצינות. לא מעט יהודים חלו ונפטרו ומי שנפגע בצורה הקשה יותר אלו היהודים המבוגרים, גם ברמה הבריאותית, אך גם ברמה הכלכלית מאחר ואין להם את כמות השנים הנדרשת בכדי שיוכלו לעבוד ולהתאושש מהמכה הכלכלית שניחתה עליהם". מסבירה עו"ד בייזר.

 

עד כמה יפגעו הקשרים המסחריים עם ישראל? לפי עו"ד בייזר, החברה בשדולה העסקית של ישראל ומדינת ניו ג'רזי, לא באופן משמעותי, "הקשרים הכלכליים בין ישראל וארה"ב נמשכים וימשכו גם בתקופה הזאת ומספר ענפים ימשיכו לבלוט. ההיי-טק, חברות הפארמה, ענף המזון, החקלאות והבטחון ימשיכו לעבוד ולפעול למרות הקורונה. מדובר בענפים חיוניים שגם אם תהיה בהם פגיעה הם ימשיכו לפעול ובסכומים גדולים. רק מדינת ניו ג'רזי עצמה, מקיימת יחסי מסחר הדדיים עם ישראל בסכום של 1.3 מילארד דולר, ויש עוד 4 מדינות שיחסי המסחר ההדדיים מסתכמים בסכומים גדולים יותר. אני מאמינה שהקשר הכלכלי ימשיך ביתר שאת".

 

מבחינת הזדמנויות לישראלים, לדברי עו"ד בייזר ההזדמנויות טמונות בעולם הפארמה והטכנולוגיה, "כולם מדברים על החיסון וכמובן מי שימצא אותו יפיק מכך רווחים נאים, אבל יש גם הרבה הזדמנויות בטכנולוגיה. מרמת האפליקציות שמסייעות לעקוב אחר הנגיף, ועד אלמנטים שיסייעו 'לעכל' את המגפה הבאה לכשתגיע. הזדמנויות רבות טמונות בפיתוחים שיסייעו לאנשים לחיות לצד המגפה ולקיים חיי שגרה ללא סיכון בהידבקות. כולם מדברים על זה כאן ואני מאמינה שמי שייצר מוצרים שכאלה יוכל להרוויח יפה".

 

למידע נוסף על פירמת Fox Rothschild LLP – בקרו באתר DUN'S 100