יועץ הבית הלבן: ייתכן שנגיף הקורונה הפך למדבק יותר
ד"ר אנתוני פאוצ'י אמר בראיון כי "הנתונים מצביעים על כך שיש מוטציה שגורמת לנגיף להשתכפל בצורה טובה יותר וייתכן שהוא נושא יותר חלקיקים"
- פאוצ'י: חשש ל-100 אלף מקרים חדשים ביום בארה"ב
- ארה"ב: היועץ למחלות זיהומיות מזהיר מהסכנה בעצרות הבחירות
המוטציה האפשרית אליה התייחס פאוצ'י דווחה על ידי חוקרים במעבדה הלאומית של לוס אלאמוס במאמר שפורסם ביום חמישי בכתב העת Cell. למסקנה דומה הגיעו גם מומחים במכון המחקר סקריפס בפלורידה, שדיווחו בחודש שעבר כי המוטציה "מגבירה את ההדבקה הוויראלית". עם זאת, לא ברור מתי המוטציה התרחשה.
"הנתונים מצביעים על כך שיש מוטציה שגורמת לנגיף להשתכפל בצורה טובה יותר וייתכן שהוא נושא יותר חלקיקים", אמר פאוצ'י בראיון לכתב העת של התאחדות הרפואה האמריקאי, "לא ברור אם זה גורם למחלה קשה יותר או לא, זה פשוט נראה שהנגיף משתכפל בצורה טובה יותר וכנראה מדבק יותר". עם זאת, הוא הוסיף כי המחקר נמצא בשלב מוקדם.
באופן כללי, נגיפים מתפתחים ועוברים מוטציות לאורך תקופת החיים שלהם. נגיפי RNA כמו הקורונה עוברים מוטציות מהר יותר מנגיפים אחרים, כך לפי בכירים בארגון הבריאות העולמי (WHO). אתמול אמרה ד"ר סומאיה סוומינאתן, המדענית הראשית של ארגון הבריאות, כי יש לצפות ל"מוטציות טבעיות" של הנגיף. בתדרוך לעיתונאים הסבירה כי יש "אזורים" מסוימים בנגיף שהם קריטיים יותר, כמו כתרי החלבונים. "אם יקרו מוטציות גדולות באזורים האלה, זה עלול להשפיע על הפיתוח של החיסונים", הדגישה.
המוטציה אליה התייחסו החוקרים מלוס אלאמוס משפיעה על חומצה אמינו ספציפית. הגרסה החדשה נקראה D614G.