דיווח שוטף
מספר הנדבקים בקורונה בעולם - מעל 11 מיליון
אזרחים מ-59 מדינות יוכלו לבקר באנגליה ללא בידוד; שיא הנדבקים בארה"ב שוב נשבר - יותר מ-53 אלף נשאי קורונה אובחנו אתמול. גם מושלים רפובליקנים שמיהרו לפתוח את הכלכלה מתחרטים: בטקסס חובה כעת לעטות מסכה בפומבי; האיחוד האירופי אישר את השימוש ברמדסיביר לטיפול בקורונה
נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם
20:55 - מספר הנדבקים בקורונה בעולם - מעל 11 מיליון
מניין חולי הקורונה המאומתים ברחבי העולם חצה את רף ה-11 מיליון. כך לפי מניין של סוכנות רויטרס. רק בתחילת השבוע מספר הנדבקים בעולם עמד על 10 מיליון. מספר המתים עומד על מעל חצי מיליון.
מספר הנדבקים בקורונה עד עתה כפול ממספר הממוצע של חולים בשפעת בשנה.
23% ממקרי ההידבקות המאומתים הם באמריקה הלטינית, 25% בארה"ב, 24% באירופה. 12% באסיה, ו-9% במזרח התיכון.
19:00 - אנגליה: אזרחים מ-59 מדינות יוכלו לבקר במדינה ללא בידוד
הממשלה בבריטניה פרסמה רשימה של 59 מדינות שאזרחיהן לא יחויבו בבידוד עם הגעתם לאנגליה החל מ-10 ביולי. ישראל מחוץ לרשימת המדינות הפטורות מבידוד, כמו גם ארה"ב, קנדה ופורטוגל. וולס וסקוטלנד עדיין לא הודיעו על החלטתן בנושא.
בעקבות ההחלטה, חברות התעופה בריטיש איירווייס, איזי ג'ט וריינאייר הודיעו כי משכו את העתירה שלהן הנוגעת לבידוד מטיילים.
ראש הממשלה בוריס ג'ונסון אמר היום כי "המאבק של בריטניה בנגיף מתקדם". לדבריו, יש פחות מ-1,000 מאובחנים ביום, כך שמקדם ה-R - מספר האנשים שאדם אחד מדביק - נותר על 0.7-0.9. הוא ציין כי מספר המתים "גבוה מדי", אך נמצא בירידה.
לדבריו, בשבוע הבא יוצג לוח זמנים לפתיחה מחדש של העסקים שנותרו סגורים. "אנחנו חייבים לעבור מצעדים ברמה הלאומית, לצעדים מקומיים", ציין.
לסטר נותרה המקום היחיד בבריטניה שבו ננקט סגר - עקב התפרצות הנגיף.
מחר בבוקר ייפתחו הפאבים בבריטניה. לא יתאפשרו הופעות וישיבה על הבר - הלקוחות התבקשו להזמין שולחנות מראש ולשמור על כללי הריחוק החברתי.
מגיעים למדינה.
17:40 - האיחוד האירופי אישר את השימוש ברמדסיביר לטיפול בקורונה
הנציבות האירופית אישרה היום לשימוש במדינות האיחוד את התרופה רמדסיביר, המשמשת לטיפול בקורונה; זאת, ימים ספורים לאחר שנודע כי ארה"ב קנתה מהיצרנית גיליאד כמעט את כל המלאי לחודשים הקרובים.
"נהפוך כל אבן במאמצים שלנו להבטיח טיפול יעיל או חיסון נגד הקורונה", אמרה נציבת הבריאות של האיחוד האירופי, סטלה קיריאקידס.
רמדסיביר היא התרופה היחידה המשמשת כיום לטיפול בקורונה שקיבלה אור ירוק באיחוד האירופי.
14:00 - זינוק במספר מקרי הקורונה בצבא האמריקאי
בשלושת השבועות האחרונים זינק מספר אנשי הצבא האמריקאים הפעילים שנדבקו בקורונה, זאת בשעה שהפנטגון הסיר את מגבלות התנועה ב-48 מדינות ברחבי ארה"ב. נכון ליום חמישי דיווח הפנטגון על 18,071 נדבקים, מתוכם 12,521 אנשי צבא פעילים, 2,644 אזרחים, 1,740 בני זוג או קרובי משפחה של אנשי צבא ו-1,166 קבלנים. הנתונים הללו כוללים 8,683 חולים שהחלימו ו-38 מתים.
11:30 - עוד שיא תחלואה בארה"ב
ערב חגיגות יום העצמאות של ארצות הברית, הזינוק בתחלואה בנגיף הקורונה ממשיך לשבור שיאים. לפי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס אתמול אובחנו יותר מ-53,000 נדבקים חדשים ברחבי המדינה. 40 מתוך 50 המדינות מדווחות כעת על עלייה במספר הנדבקים, כש-36 לפחות מדווחות גם על עלייה במספר הבדיקות החיוביות מבין כלל הבדיקות שנערכות לאבחון קורונה - סימן שמעיד על כך שהגורם לעלייה בנדבקים אינו רק הרחבת הבדיקות, אלא התפשטות מהירה יותר של הנגיף.
לפי ספירה אחרת, אותה ערכה סוכנות הידיעות רויטרס, מספר הנדבקים שאובחנו אתמול בארה"ב גבוה אף יותר, ועומד על 54,771. אם הספירה של רויטרס מדויקת, מדובר בשיא עולמי של נדבקים ביממה, ששובר את השיא שרשמה ב-19 ביוני ברזיל. השבוע הזהיר ד"ר אנתוני פאוצ'י מפני הזינוק בתחלואה בארה"ב, ואמר כי לא יופתע אם בקרוב יגיע מספר הנדבקים ל-100,000 בכל יום. "מה שראינו זה שבוע מאוד מדאיג", הוא הזהיר.
ארה"ב, נזכיר, היא המוקד החמור ביותר של התפרצות הקורונה ברחבי העולם, עם יותר מ-2.7 מיליון נדבקים וכמעט 129,000 מתים. בחודש מאי נראה היה שהיא הצליחה לבלום את התפשטות הנגיף בשטחה, כשרק לפני שבועיים היא עוד דיווחה על 22,000 נדבקים בממוצע ביממה. כעת המספר הזה יותר מהכפיל את עצמו, ובשלושת הימים האחרונים ארה"ב רשמה שוב ושוב שיאים חדשים של נדבקים.
הנגיף כעת מתפשט במיוחד במדינות בדרום ארה"ב ובמערבה. זינוק חד במספרי החולים נרשם בפלורידה, שם אובחנו יותר מ-10,000 נשאים ביממה החולפת. בסוכנות הידיעות רויטרס הדגישו את העובדה שמספר אסטרונומי שכזה לא דווח באף מדינה באירופה בשיאה של המגפה ביבשת, למרות שבפלורידה מתגוררים פחות תושבים ביחס לחלק ממדינות אלו, 21 מיליון.
בדומה למושל טקסס הריפובליקני (ראו דיווח קודם), מושל קליפורניה, גווין ניוסם, שכבר הודיע מוקדם יותר על סגירה מיידית של אזורי בילוי לשלושת השבועות הקרובים ברוב אזורי המדינה, הפציר בתושבים לעטות מסכות ולוותר על חגיגות המוניות ביום העצמאות, 4 ביולי. "אנחנו לא נגיע לחצר האחורית של כולם כדי לאכוף", אמר המושל, "אבל אנחנו מעודדים אנשים להיזהר ולהתחשב באחרים".
ד"ר מארק גאלי, בכיר במערכת הבריאות בקליפורניה, אמר כי חגיגות 4 ביולי הן "ביג דיל" בכל הקשור לבלימת התפשטות הנגיף והפציר באנשים לנהוג באופן שונה מהדרך שבה נהגו ביום הזיכרון בסוף מאי, יום חג בארה"ב, אז התאספו המונים לציין את היום הזה יחדיו.
בתוך כך, שכנתה של ארצות הברית מדרום, מקסיקו, קראה לסגור את הגבול בין מדינת אריזונה ובין מדינת-המחוז סונורה הסמוכה למפרץ קליפורניה, לאור הזינוק בתחלואה בארה"ב. גם במקסיקו נגיף הקורונה ממשיך להתפשט, והלילה דיווחו הרשויות בה על שיא במספר הנדבקים היומי. אתמול נרשמו במקסיקו 6,741 מקרי הדבקה חדשים בנגיף ו-679 בני אדם מתו כתוצאה ממנו. לפי שעה מדווחת מקסיקו על 238,511 נדבקים בקורונה ו-29,189 מקרי מוות.
10:55 - דיסני דוחה את תוכנית הקולג'ים
דיסני וורלד דחתה את התוכנית לשילוב תלמיד הקולג' בעבודה, שהייתה אמורה להתחיל בסתיו הקרוב, כך לפי מייל שנשלח למועמדים. התוכנית הלימודים הוקפאה עד להודעה חדשה וזאת מכיוון שפארק השעשועים עדיין בשלבי ראשוניים של פתיחה מחדש ובנייני המעונות נותרו סגורים. בחברה ישנו את דרישות הקבלה כך שמי שהגיש מועמדות מיד לאחר סיום לימודיו יוכל עדיין להתקבל גם אם יעבור זמן. דיסני גם ביטלה באפריל תוכניות ההתמחות לעבודה.
09:40 - ההצלחה של הונג קונג
הונג קונג היא עיר-מדינה צפופה במיוחד המונה 7.5 מיליון תושבים, ועדיין הצליחה לשרוד את מגיפת הקורונה עם מינימום נפגעים. עד כה דווח על 1,200 חולים בלבד בהונג קונג. לשם השוואה, בסינגפור יש מעל 44 אלף חולים מתוך אוכלוסייה של כמעט 6 מיליון בני אדם. מקרה הקורונה הראשון התגלה בהונג קונג בינואר, והרשויות הגיבו בהטלת סגר זמני שהוביל לסגירת משרדים ממשלתיים, בתי ספר, חדרי כושר וברים. אולם שירותים אחרים המשיכו לפעול, כולל מסעדות, חנויות, קניונים ורכבות.
אחת הסיבות לכך שבהונג קונג הצליחו למנוע עלייה במספר ההדבקויות מבלי להטיל סגר מוחלט קשורה במידה רבה לניסיון שלה ממגיפת הסארס, וכן אימוץ נהלים המחייבים בידוד, איסוף מידע מהיר על מגע עם נדבקים, הרגלים תרבותיים ותפקידה של הממשלה.
08:00 - הקורונה בארה"ב: מושל טקסס מחייב את התושבים לעטות מסכות
מושל טקסס, הרפובליקני גרג אבוט, חתם על צו שמורה לתושבי המדינה לעטות מסכה במרחב הציבורי. זאת, לאחר שמספר החולים בנגיף הקורונה ברחבי ארצות הברית זינק באופן דרסטי בימים האחרונים. בחודש מאי אבוט היה מהתומכים הנלהבים בפתיחה מחודשת של העסקים במדינתו, ואף אמר שהממשלה לא יכולה לכפות על אזרחיה לעטות מסכות. הצו החדש מאפשר לראשי ערים והרשויות במחוזות לאסור התקהלויות של יותר מ-10 בני אדם.
בתוך כך חברת הרכב החשמלי טסלה הכחישה דיווחים בתקשורת לפיהם היא פיטרה עובדים שבחרו להישאר בבתיהם בזמן המגפה מחשש לבעיות במפעל החברה בקליפורניה. טסלה טענה כי הציעה לעובדים "חלון זמנים להישאר בבית מבלי שנשאלו על כך שאלות".