$
בארץ

שר האוצר כץ: תקרת השימוש במזומן תרד מ-11 אלף ל-6,000 שקל

עסקאות בין שני אנשים פרטיים יוגבלו ל-15 אלף שקל במקום 50 אלף שקל כיום. מכירת מכוניות תשאר מוחרגת ותקרת התשלום עליה במזומן תיוותר על 50 אלף שקל; כץ נגד ההצעה לחייב נישום לשלם מס חלקי במקרה של מחלוקת בינו לבין הרשות - "המודל האיטלקי"

עמרי מילמן 12:2602.07.20

חוק צמצום השימוש במזומן יוקשח, כך הודיע אתמול שר האוצר ישראל כץ בתדרוך על חוק ההסדרים. החוק הקיים קובע כי החל מינואר 2020 שר האוצר יוכל להביא לאישור וועדת החוקה תקנות שיפחיתו את התקרות של השימוש במזומן.

 

 

 

החוק מאפשר לכץ, כפי שהוא מתכנן לעשות כעת, לקבוע כי כל עסקה בה מעורב עסק (בין שני עסקים או בין אדם פרטי לעסק) תוגבל לשימוש במזומן של עד 6,000 שקל, במקום 11 אלף שקל כפי שקובע החוק שאושר ב-2018.

 

 

 

עסקאות בין שני אנשים פרטיים יוגבלו ל-15 אלף שקל במקום 50 אלף שקל כיום. מכירת מכוניות תשאר מוחרגת ותקרת התשלום עליה במזומן תיוותר על 50 אלף שקל.

 

החוק נכנס לתוקף בתחילת 2019, אחרי שנים רבות שבהם לא הצליחו רשות המסים ומשרד האוצר לקדם אותו לאור התנגדות של המפלגות החרדיות בכנסת, אולם לאחר שבמשרד האוצר קבעו תג מחיר על המהלך, כך שיצרו איום לפיו אם לא יאושר תדרש העלאת מסים, הסכימו חברי הכנסת לאשרו.

 

שר האוצר ישראל כץ שר האוצר ישראל כץ צילום: שלו שלום

 

במקביל נודע לכלכליסט, כי ישראל כץ סירב לקדם את ההצעה של רשות המסים לפיה נישומים שעותרים נגד השומה שהוצאה להם לבית המשפט, יידרשו לשלם חלק מסוים מהשומה לרשות המסים בכל מקרה ("המודל האיטלקי") משום שהוא סבור כי מדובר בדרישה מוגזמת מהציבור בשלב זה.

 

מאידך, נמצאת עדיין על הפרק הכוונה של רשות המסים לאשר באופן דיגטילי ומידי חשבוניות בעסקאות בין עוסקים של מעל5,000 שקל, במטרה להגביר את הפיקוח על החשבוניות. אולם המהלך טרם אושר סופית.

 

עו"ד אורי גולדמן, יו"ר (משותף) בוועדת איסור הלבנת הון בלשכת עורכי הדין מסר כי "לעמדת הלשכה לא יכול להיות מצב שבו רשות המסים מבקשת לצמצם את התקרה של החוק מבלי שהוכיחה לכנסת שהחוק המקורי אכן צימצם את המזומן בשוק. חוק ההסדרים אינו יכול להוות בסיס ל"מחטף", מדובר בחוק שפוגע באוכלוסיות שלמות, ועכשיו עשוי לפגוע עוד יותר."

x