$
שווקי חו"ל

למונייד הישראלית נסקה בכ-140% ביום הראשון שלה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי השלימה את ההנפקה במחיר של 29 דולר למניה, שמשקף לחברה שווי של 1.6 מיליארד דולר; המניה ננעלה במחיר של 69 דולר; המייסדים דניאל שרייבר ושי וינינגר מחזיקים כעת במניות בשווי של מעט מעל 100 מיליון דולר כ"א

סופי שולמן 23:0702.07.20

חברת האינשורטק הישראלית למונייד נסקה בכ-140% ביום המסחר הראשון שלה בבורסת ניו יורק, והמניה ננעלה בשווי של 69 דולר שמשקף לה שווי שוק של יותר מ-3.5 מיליארד דולר.

 

למונייד גייסה הלילה 319 מיליון דולר בהנפקת מניות ראשונה בבורסת ניו יורק. ההנפקה בוצעה לפי מחיר מניה של 29 דולר, המשקף שווי של 1.6 מיליארד דולר לחברה שהוקמה על ידי דניאל שרייבר ושי וינינגר. כל אחד מהם מחזיק כעת מניות בשווי של מעט מעל 100 מיליון דולר. המניה החלה להיסחר היום תחת הסימול LMND.  

 

לחתמים בהנפקה, גולדמן זאקס, מורגן סטנלי ואלן, יש עוד אופציה לרכוש 1.65 מיליון מניות למונייד, כך שהיקף הגיוס צפוי לגדול. 

 

 

 

 

 

 

ההנפקה של למונייד עוררה עניין רב בוול סטריט הן מכיוון שבעלת המניות הגדולה בה היא סופטבנק היפנית של מאסאיושי סאן והן משום שמדובר בחברה שהגיעה עוד כחברה פרטית לשווי של יותר ממיליארד דולר.

 

החתמים תיכננו במקור להנפיק לפי מחיר מניה של 23-26 דולר אך בעקבות הביקושים הגבוהים העלו את טווח הגיוס ל-28-26 דולר אתמול בערב, רגע לפני ההנפקה - בסופו של דבר ההנפקה הושלמה במחיר שהוא מעט מעל הקצה העליון של הטווח. על אף הביקושים, השווי שבו תפתח למונייד את המסחר עדיין נמוך מהשווי של יותר מ-2 מיליארד דולר לפיו הוערכה בסבב הגיוס הפרטי האחרון.

 

 למונייד מוכרת פוליסות ביטוח מבנה ותכולה בארהב וגם בגרמניה והולנד באמצעות פלטפורמה דיגיטלית לחלוטין. החיתום והטיפול בתביעות גם הם דיגיטליים ברובם, מה שמאפשר לחברה לתמחר את הפוליסות נמוך יותר מחברות ביטוח מסורתיות. החברה  מעסיקה 329 עובדים , מתוכם כ-100 בישראל . 

 

החברה צברה הפסדים של כרבע מיליארד דולר מהקמתה ב-2015 ועדיין רושמת הפסד, ובה בעת היא צומחת במהירות. ב-2019 היא שילשה את הכנסות ל-67 מיליון דולר וברבעון הראשון של 2020 רשמה הכנסות של 26 מיליון דולר.

 

 

מימין שי וינינגר ודניאל שרייבר מייסדי למונייד מימין שי וינינגר ודניאל שרייבר מייסדי למונייד צילום: BEN KELMER

x