תוצאות חיוביות בניסוי של פייזר וביונטק בחיסון לקורונה
יחד עם זאת, החיסון גרם לתופעות לוואי - מחצית ממשתתפי קבוצת הניסוי שקיבלה חיסון במינון גבוה של 100 מ"ג סבלו מחום; 75% מחברי הקבוצה שקיבלה מינון נוסף של 30 מ"ג, פיתחו אף הם תסמיני חום; חלק מהמשתתפים בקבוצות הניסוי השונות סבלו מהפרעות שינה; סה"כ, רמות הנטרול של הנוגדנים היו גבוהות בשיעור שבין 1.8% ל-2.8% מהרמות שזוהו אצל אנשים שהחלימו מהקורונה ולא השתתפו בניסוי
- פייזר, דנונה וסימנס תקועות בהסגר הגדול בהיסטוריה
- החברות אישרו: פעילות הגנריקה של פייזר תמוזג עם מיילן
- דיווח: פייזר בדרך למזג את חטיבת התרופות הגנריות שלה עם זו של מיילן
המידע הקליני הראשון על החיסון שוחרר היום במאמר שיצא בפלטפורמת MedRXiv – כלומר לא מדובר עדיין במאמר שעבר ביקורת עמיתים ושפורסם בכתב עת מדעי.
בניסוי השתתפו 45 איש שנבחרו באופן אקראי והם קיבלו זריקה של החומר במינונים משתנים או את הפלצבו (תרופת דמה). 12 מהמשתתפים קיבלו את החומר במינון של 10 מ"ג, 12 נוספים במינון של 30 מ"ג, 12 במינון של 100 גרם ו-10 שקיבלו פלצבו.
מחצית מהקבוצה שקיבלה את החיסון במינון 100 מ"ג פיתחה תסמינים של חום גבוה. קבוצה זו לא קיבלה מינון נוסף. שאר המשתתפים קיבלו מינון נוסף לאחר שלושה שבועות.
לאחר קבלת המינון הנוסף, 8.3% מחברי הקבוצה שקיבלה מינון של 10 מ"ג, ו-75% מחברי הקבוצה שקיבלה מינון של 30 מ"ג, פיתחו תסמיני חום. יותר מ-50% מהחברים בשתי הקבוצות דיווחו על תופעות לוואי, כולל חום גבוה והפרעות שינה. אף אחת מתופעות הלוואי לא היתה חמורה או מסוכנת ולא דרשה התערבות של בית חולים.
החומר יצר נוגדים לנגיף SARS-CoV-2 המעורר את הגורם להתפתחות הקוביד 19, ובחלק מהמקרים הנוגדנים אכן חסמו את האפשרות של הנגיף לפעול. רמות הנטרול של הנוגדנים היו גבוהות בשיעור שבין 1.8% ל-2.8% מהרמות שזוהו אצל אנשים שהחלימו מהקורונה ולא השתתפו בניסוי.
לא ברור בשלב זה האם רמות נוגדנים גבוהות יותר יחסנו מפני הוירוס. פייזר תידרש לבצע ניסוי גדול יותר, עם יעד ברור שהחומר מפחית בלחות 50% את הסיכון להידבק. המחקר צפוי להיפתח במהלך הקיץ הקרוב, בעיקר בארה"ב. פייזר בוחנת 4 גרסאות של החיסון אך רק אחת מהן תקודם לניסוי רחב היקף.
יש כיום 14 חיסונים הנמצאים בשלב הניסויים בבני אדם, בין היתר של אסטרזנקה (בשיתוף אוקספורד), מודרנה ואינוביו. ג'ונסון אנד ג'ונסון, סאנופי ומרק צפויות להתחיל בקרוב ניסויים בבני אדם. בסך הכול מתנהלים כיום 178 חיסונים בבדיקה, בשלבים שונים של פיתוח.