השימוש בכרטיסי אשראי: התיירות מתאוששת, המסעדות בנסיגה
היקף השימוש בכרטיסי אשראי ממשיך גם בשבוע האחרון להיות נמוך בכ-10% לעומת טרום המשבר, אולם קיימות מגמות שונות בשימוש בכרטיס בין ענפים שונים
היקף השימוש בכרטיסי אשראי שומר על יציבות גם בשבוע האחרון, כך עולה מנתונים עדכניים שפרסם היום (ד') בנק ישראל. מהנתונים עולה כי היקף השימוש בכרטיסי אשראי בשבעת הימים שהסתיימו אתמול היה נמוך ב-9% לעומת השימוש בכרטיסי אשראי טרום המשבר. מדובר בנתון דומה פחות או יותר לשבוע שקדם לו אז היה היקף השימוש נמוך ב-11% לעומת טרום המשבר.
- ישראכרט ממשיכה להתנתק מבנק הפועלים: חתמה על הסכמי אשראי בהיקף של כ-1.55 מיליארד שקל
- הצריכה מתאוששת: זינוק של 32% ברכישות בכרטיסי אשראי במאי לעומת אפריל
- בנק ישראל: עלייה בהיקף השימוש בכרטיסי אשראי - רוכשים בעיקר ביגוד ומוצרי חשמל
יחד עם זאת כשבוחנים את השימוש בכרטיסי אשראי לפי ענפים מתגלה תמונה מעניינת של מגמות שונות: כך למשל, ענף התיירות שספג את הפגיעה הקשה ביותר בזמן המשבר ממשיך לרשום מגמת התאוששות.
היקף השימוש בכרטיסי אשראי בתחום זה עדיין נמוך ב-54% לעומת טרום המשבר, אך מדובר בשיפור לעומת השבועות הקודמים אז הוא היה נמוך ביותר מ-60% לעומת טרום המשבר. העלייה הקלה נובעת בעיקר מחזרה לפעילות בתחום תיירות הפנים. השאלה המעניינת היא האם מגמה זו תימשך גם בשבוע הקרוב לאור מה שמסתמן כמו גל שני למגיפת הקורונה.
עוד עולה מהנתונים כי נראה כי מתחילה להיבלם הפריחה בתחום רכישות מוצרי חשמל, ריהוט ובגדים. בשבועות האחרונים נרשם זינוק של 15%-20% בהיקף הרכישות בענפים אלה, שנבע ככל הנראה מביקושים כבושים שהצטברו בתקופת הסגר. נראה כי צבר הביקושים הזה מתחיל להירגע, והשבוע עמדה הצמיחה של הרכישות בתחום זה על 7% בלבד לעומת טרום המשבר.
שבוע חלש נרשם גם בתחום המסעדות. לאחר שהתאוששו בחודש האחרון מאז פתיחתן, נרשמה נסיגה מסוימת: אם לפני שבוע עמד היקף השימוש בכרטיסי אשראי במסעדות על נתון הנמוך ב-13% בלבד לעומת טרום המשבר, הרי שבשבוע האחרון הנתון שיקף כבר ירידה של 19% לעומת טרום המשבר.
ייתכן ומדובר בתנודה זמנית, או לחלופין בתחילתה שלה מגמת ירידה בעקבות נתוני התחלואה הגבוהים בקורונה, שמרתיעים סועדים - נתוני השבועות הקרובים יכריעו.
נתון שלילי בולט נוסף הוא בענף המזון - ענף זה שהפגין חוסן בתקופת המשבר (ואפילו עלייה בפעילות) רושם שבוע שלילי עם ירידה של 4% לעומת נתוני טרום המשבר, וזאת בעוד שרק בשבוע שעבר נרשמה עלייה של 6% לעומת תקופת השגרה.