הקורונה היכתה גם בבריל: סגירת החנויות הובילה להפסד של 11 מיליון שקל
הקבוצה שמפעילה בין היתר את רשת חנויות הנעליים גלי העמיקה את ההפסד בשורה התחתונה, ועברה להפסד תפעולי של 7.7 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2020 לעומת רווח של 2.3 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת; בריל מתקשה להיערך לעונת החורף, בשל ביטול תערוכות בעולם
משבר הקורונה פגע ברווחי קבוצת ההלבשה וההנעלה בריל, שבין היתר מפעילה את חנויות גלי וסולוג.
- הקורונה הכפילה את הפסדי קסטרו-הודיס ברבעון הראשון ל-87 מיליון שקל
- פתאל הפסידה 307 מיליון שקל ברבעון; תפתח מחדש עוד 60 מלונות ביולי
- פרשת הדיבידנדים: בעלת מניות נוספת מאיימת לתבוע את קבוצת פוקס
הקבוצה שמוביל היו"ר שחר תורג'מן דיווחה היום (ג') שרשמה ברבעון הראשון של 2020 הפחתה חריגה של מלאי בהיקף 1.1 מיליון שקל, כתוצאה מהסגירה הממושכת של החנויות מאמצע מרץ ועד סוף אפריל. עם הפתיחה המחודשת, נאלצה בריל למכור במחירי סוף עונה את מלאי מוצרי החורף שעמד בחנויות לפני שנסגרו, ובעקבות כך התעכבו גם מכירות קולקציית הקיץ.
לבריל לא צפויה בעיה באספקת קולקציית חורף 2020 שכן מפעלי הייצור בסין חזרו לעבוד, אבל ביטול תערוכות אופנה בעולם בשל התפרצות הקורונה, מקשה עליה להערך בהתאם עם קולקציות לעונת החורף.
המכירות ירדו ברבעון הראשון ב-14.4% ל-100.9 מיליון שקל. בחישוב החודשים ינואר ופברואר צמחו המכירות ב-6.4% לעומת התקופה המקבילה ב-2019. ההפסד של הקבוצה העמיק ל-11 מיליון שקל, לעומת הפסד של 1.2 מיליון שקל ברבעון ראשון 2019.
בחנויות הזהות (חנויות שהיו פעילות הן ברבעון המדווח והן ברבעון המקביל, המשמש להשוואה) במגזר ההנעלה ירד הפדיון ברבעון ב-12% לעומת הרבעון הראשון 2019 ועמד על 28.7 מיליון שקל. בחנויות לי קופר ירדו המכירות ב-18.7% ל-15 מיליון שקל.
הקבוצה עברה להפסד תפעולי של 7.7 מיליון שקל, לעומת רווח תפעולי של 2.3 מיליון שקל ברבעון המקביל 2019. סגירת החנויות חסכה לחברה כ-4 מיליון שקל בהוצאות המכירה והשיווק, שירדו ל-51.7 מיליון שקל לעומת 55.8 מיליון שקל ברבעון מקביל.
על אף הוצאת העובדים לחל"ת והקיצוץ במשכורות ההנהלה, עלו הוצאות הנהלה וכלליות ל-5.7 מיליון שקל לעומת 5.1 מיליון שקל ברבעון מקביל 2019, בשל הפרשה לחובות מסופקים שהתקזזה עם עלויות השכר של העובדים.
במהלך התקופה שבה החנויות היו סגורות, פעלה בריל למזעור הנזקים. בין היתר הופחת שכר הדירה מול בעלי הנכסים לתקופת הסגירה וגם לחודשים מאי ויוני 2020, והחברה הוציאה את מרבית העובדים לחופש, בתחילה לחופשה שנתית בתשלום ולאחר מכן לחל"ת, פיטרה 19 עובדים והפחיתה ב-20% משכר ההנהלה הבכירה.
בקבוצת בריל כ-300 עובדים באופן ישיר, ועוד אלף עובדים מועסקים על ידי הזכיינים שמפעילים את החנויות של הקבוצה במותגים השונים. בחברה מסרו כי כ-250 עובדים הוצאו לחל"ת והוחזרו לעבודה במהלך אפריל ומאי. 50 עובדי מטה ומרלו"ג שהיו חיוניים לחברה במהלך המשבר לא הוצאו לחל"ת.
מענק של עד 700 אלף שקל
בגין החזרת עובדים מחל"ת צפויה קבוצת האופנה למענק מהמדינה בסדר גודל של כ-700-500 אלף שקל והיא אינה מתכוונת לוותר עליו. זאת על אף שהפדיונות בחנויות מאז שנפתחו גבוהים באופן ניכר בהשוואה לתקופה מקבילה.
בצל המשבר לקחה בריל הלוואה בגובה 15 מיליון שקל בערבות מדינה, לפירעון החל מחודש מאי 2021 ועד מאי 2025. גם החברה הבת, SBN, קיבלה הלוואה בגובה 10 מיליון שקל בערבות מדינה. מסגרות האשראי של בריל מסתכמות בכ- 194 מיליון שקל מתוכם נוצלו כ-122 מיליון שקל. הקבוצה מדווחת כי תצליח לעמוד בפירעון ההתחייבויות שלה בשנה הקרובה לפחות, אך מעידה כי אם המגפה והמשבר הכלכלי ימשכו לאורך תקופה ארוכה יותר או שיחריפו, צפויה להיות לכך השפעה מהותית לרעה על תוצאות החברה ועל איתנותה הפיננסית.
טרום הקורונה התכוונה החברה להכנס לתחום נעלי הילדים תחת המותג ניין ווסט, אך התוכנית בוטלה. במהלך חודש אפריל, החליטה החברה, ביחד עם בעלת המותג המותג הבינלאומי ניין ווסט, לבטל את ההסכם ביניהן מחודש דצמבר 2019, במסגרתו קיבלה את הזכיון לייצר, להפיץ ולשווק נעלי ילדים של המותג ניין ווסט. בריל מפעילה בישראל 28 חנויות ניין ווסט לנעלי נשים, תיקים ואביזרי אופנה של המותג.