דיווח שוטף
פאוצ'י: חשש ל-100 אלף מקרים חדשים ביום בארה"ב
יועץ הבית הלבן לענייני בריאות מעיד בסנאט - "אני מאוד מודאג"; לפי ארגון העבודה הבינלאומי של האו"ם, 400 מיליון משרות נמחקו בעולם ברבעון השני - מדובר בצניחה של 14%; ארגון הבריאות העולמי: "הגרוע מכל עדיין לפנינו"
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
20:25 - פאוצ'י: חשש ל-100 אלף מקרים חדשים ביום בארה"ב
ארה"ב "אינה בשליטה מלאה" על התפרצות הקורונה ומספר המקרים החדשים עלול לעלות על 100 אלף ביום בשלב מסוים, כך אמר יועץ הבית הלבן לענייני בריאות, ד"ר אנתוני פאוצ'י, בעדותו בסנאט. לדבריו, קרוב ל-50% מכל המקרים החדשים מגיעים מפלורידה, קליפורניה, טקסס ואריזונה. כיום מספר המקרים החדשים עומד על 40 אלף מדי יום - כמעט כפול מהמספרים באמצע מאי שעמדו על 22,800. לדבריו, "אינני יכול לתת תחזית מדויקת אך זה עמד להיות מאוד מטריד", אמר פאוצ'י, "אני מאוד מודאג".
מספר המקרים המדווחים בארה"ב מדי יום כעת הוא גבוה מאשר אפריל, אז התתפשט הנגיף במדינת וושינגטון ובחלקים מצפון מזרח - במיוחד באזור העיר ניו יורק. הממוצע היומי בארה"ב עומד על 39,750 נדבקים חדשים מדי יום בשבעת הימים האחרונים, כך לפי ניתוח של CNBC שמסתמך על נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. הממוצע זינק ביותר מ-40% מאז השבוע שעבר.
דבריו של פאוצ'י נאמרו במענה על שאלתה של הסנאטורית אליזבת' וורן ממסצ'וסטס, ששאלה האם ארה"ב צועדת בכיוון הנכון בכל מה שקשור בשליטה על המגפה. "ובכן, אני סבור שהמספרים מדברים בעד עצמם", ענה על כך פאוצ'י. "אני מאוד מודאג ואני לא מרוצה ממה שקורה מכיוון שאנחנו הולכים בכיוון הלא נכון. אם מסתכלים על העקומות של המקרים החדשים, אנחנו ממש צריכים לעשות משהו בנידון, וזה צריך לקרות מהר".
לדבריו של פאוצ'י, ההתפרצויות יכולות להיות מונעות בחלקן על ידי מדינות שנפתחו מחדש מוקדם מדי ואולי התעלמו מחלק מההנחיות הפדרליות שנועדו לעזור למדינות להיפתח בבטחה. "אנחנו חייבים לוודא שכאשר מדינות מנסות לפתוח את הכלכלה שלהן שוב, הן ממלאות אחר הקווים המנחים ומתנהלות ביתר זהירות", אמר.
19:00 - 400 מיליון משרות נמחקו בעולם ברבעון השני
מגיפת הקורונה הביאה לאובדן של 14% מהמשרות בעולם ברבעון שני של 2020, כך לפי ארגון העבודה הבינלאומי של האו"ם. מדובר בכ-400 מיליון משרות מלאות, בעוד שהצפי הראשוני של הארגון עמד על 350 מיליון משרות שאבדו.
לפי המודל הפסימי של הארגון, במחצית השנייה של השנה תירשם ירידה של 11.9% - כ-340 מיליון משרות.
17:30 - ארה"ב - לא בין המדינות המותרות לנסיעה לאזרחי האיחוד האירופי
האיחוד האירופי הוציא את ארה"ב מרשימת "המדינות הבטוחות" שהוא מרשה לתושביהן לנסוע אליהן בנסיעות שאינן חיוניות. כך גם לגבי רוסיה, ברזיל וטורקיה - מדינות שאופן הטיפול שלהם בנגיף הקורונה גרוע מזה של האיחוד האירופי ויאלצו להמתין לאישור עוד שבועיים לפחות.
מדינות הגוש אישרו היום רשימה של 14 מדינות שניתן לנסוע אליהן: אלג'יריה, אוסטרליה, קנדה, גיאורגיה, יפן, מונטנגרו, מרוקו, ניו זילנד, רואנדה, סרביה, דרום קוריאה, תאילנד, טוניסיה ואורוגוואי. סין גם כלולה ברשימה, אך הטיסות אליה יתאפשרו רק אם הרשויות שם יאפשרו הגעת אזרחים מהאיחוד.
16:55 - גולדמן זאקס: חובת עטיית מסיכות תמנע התכווצות של 5% בכלכלה
לפי פרסום של גולדמן זאקס, החלה כלל ארצית בארה"ב של עטיית מסיכות תוריד את העלייה בתחלואה בקורונה ותחסוך התכווצות של 5% בכלכלה מאחר שתמנע את הצורך בהטלת סגרים. לפי יאן האציוס, הכלכלן הראשי של הבנק, החלת חובה שכזאת תעלה את שיעור האנשים שעוטים מסיכות בפועל ב-15%.
15:45 - החופים בלוס אנג'לס ייסגרו לציבור בסוף השבוע הקרוב
החופים בלוס אנג'לס ייסגרו לציבור בסוף השבוע הקרוב, שבו חוגגת ארה"ב את יום העצמאות שלה, וזאת במטרה למנוע התקהלויות. כל החופים הציבוריים, הנמלים, החניונים ושבילי האופניים ייסגרו החל מחצות ב-3 ביולי ועד 5 בבוקר ב-6 ביולי, שעון מקומי. ההחלטה התקבלה לאחר שאתמול דווח בלוס אנג'לס על 2,900 חולים חדשים – העלייה היומית הגדולה ביותר באזור מאז פרצה המגיפה.
"הנתונים מצביעים על עלייה במספר החולים ועלייה במספר המאושפזים", נמסר ממשרד הבריאות האזורי. ההערכה היא כי צפויה עלייה נוספת באשפוזים בשבועות הקרובים, דבר שיפגע ביעילות מערכת הבריאות. בדומה, מושל אריזנה הודיע על סגירה מחדש של הברים, חדרי הכושר ואולמות הקולנוע במדינה, לנוכח עלייה חדה במספר החולים. לפי המושל, דאג דוסי מקומות יישארו סגורים למשך חודש לפחות, אך הוא מקווה כי לקראת סוף יולי יוכלו לשוב לפתיחה הדרגתית."עלינו ללחוץ על הבלמים", אמר. "זה הזמן לפעול ולהציל כמה שיותר אנשים שאפשר".
14:05 - לופטהנזה תציע לממריאים מפרנקפורט: בדיקת קורונה בתשלום לפני ההמראה
חברת התעופה הגרמנית לופטהנזה מתכוונת להציע לנוסעים בדיקות קורונה בשדה התעופה של פרנקפורט. התוצאות יתקבלו בתוך שעות ספורות בלבד וניתן יהיה לחבר אותן לכרטיסי הטיסה, וזאת על מנת לעזור לנוסעים להימנע מכניסה לבידוד לאחר הנחיתה, כך מדווח הפייננשל טיימס.
לופטהנזה חברה לשם כך לחברת סנטוג'ן (Centogene) שפתחה אתמול (ב') מתחם בדיקות בשדה התעופה. הנוסעים יוכלו לשלם כדי לעבור את הבדיקה וקבלת התוצאות בתוך 3-2 שעות. בהמשך התוצאות ישולבו כאמור בכרטיס העלייה למטוס של לופטהנזה.
בכיר בחברה, ביורן בקר, אומר כי "ההליך יעניק לנוסעים הזדמנות נוחה להיבדק וכך להימנע מבידוד". עם זאת, בחלק מהמדינות הנוסעים עלולים להידרש לעבור בדיקה נוספת לאחר הנחיתה.
12:45 - קוריאה: "האפשרות של חיסון עדר - משאלת לב בלבד"
רשויות הבריאות בדרום קוריאה הגיעו למסקנה שהאפשרות שקהילה תצליח לפתח חסינות עדר לקורונה היא בגדר "משאלת לב" בלבד. סגן מנהל המרכז לבקרת מחלות בקוריאה (KCDC), קוון ג'ון – ווק, טען כי הארגון הגיע למסקנה הזו לאחר בדיקה וניתוח של נתונים מקוריאה וממדינות אחרות. במדינה החלו בבדיקות סרולוגיות במדגם רנדומאלי של האוכלוסייה על מנת לגלות את שיעור ההדבקה המדויק בתוך קוריאה. בדיקות הדם הללו יתבצעו לסביבות 6,000 אנשים ומטרתן לגלות מי פיתח חסינות לנגיף. הבדיקות יערכו כל חודשיים ויושלמו עד סוף השנה. עד כה, בבדיקות רנדומאליות שנערכו ליותר מ-1,500 אנשים נמצאו נוגדנים לקורונה רק ב-0.1% מהדגימות. פירוש הדבר שבסביבות 50 אלף אנשים בקוריאה נדבקו בקורונה, אך רק 12,800 מהן מתועדים. עם זאת, במרכז בקרת המחלות הדגישו כי מדובר בממצאים ראשוניים בלבד.
10:30 - מומחית קורונה בבית הלבן: להגדיל את מספר הבדיקות
ד"ר דבורה בירקס שעומדת בראש כוח המשימה של הבית הלבן למלחמה בקורונה, קראה לרשויות המקומיות להרחיב את הבדיקות. התפרצות המגיפה בארה"ב נחשבת לגדולה ביותר בעולם. בשיחה אתמול עם מושלים של מדינות בארה"ב ציינה בירקס את טקסס ואריזונה כ"מוקדים חמים", ואמרה כי כוח המשימה מעוניין לסייע "להטמיע שיטuת בדיקה חדשות...כדי להצליח לבדוק אוכלוסיות גדולות ברמה הקהילתית". לדבריה, שיעור התמותה נמצא בירידה וצפוי להתייצב השבוע, "אך הוא עלול לעלות בחזרה אם לא נתערב בצורה מקיפה כבר עכשיו".
מעל 2.5 מיליון אנשים נדבקו בקורונה בארה"ב, ורבים מהנדבקים החדשים הם מתחת לגיל 40. לפיכך, מומחה המחלות המדבקות ד"ר אנתוני פאוצ'י הדגיש כי לצעירים יש חשיבות בבלימת ההתפשטות. "אנחנו לא רוצים לחזור לסגר", אמר. "אנחנו רוצים לתת להליך הבריאות של הציבור להיות הכלי שמאפשר לנו להיפתח חזרה, ולא המכשול שעומד בפני הפתיחה".
08:45 - ארגון הבריאות העולמי: "הגרוע מכל עדיין לפנינו"
מגיפת הקורונה צוברת תאוצה ברחבי העולם, ומדינות רבות אשר פותחות מחדש את הכלכלות שלהן, חוות עלייה במקרי ההידבקות. כך אמר אמש יו"ר ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום גברהיסוס, במסיבת עיתונאים וירטואלית.
"על אף שבמדינות רבות נרשמה התקדמות, ברמה העולמית, המגיפה צוברת תאוצה. כולנו רוצים שזה יסתיים. כולנו רוצים להמשיך בחיינו. אבל המציאות הקשה היא שזה אפילו לא קרוב להסתיים".
הוא הזהיר כי "הגרוע מכל עדיין לפנינו", בזמן שמדינות ומנהיגים ממשיכים להיות חלוקים בדעתם לגבי האופן שבו צריך להיאבק בנגיף. "אני מצטער לומר זאת, אבל בתנאים האלה, אני מפחד מהגרוע מכל, וזו הסיבה שבעטיה אנחנו צריכים לפעול יחד".
גברהיסוס הוסיף: "זה עשוי להישמע כמו תקליט שבור, אבל כחצי שנה לאחר שהמגיפה החלה, יש עדיין צורך באותם דברים – בדיקות ובידוד". הוא הזכיר את הדקסתמזון – סטרואיד זול – כדוגמה לאופן שבו רופאים משפרים את הטיפול שהם מציעים לקוביד 19.
08:30 - מספר הנדבקים בעולם: 10.1 מיליון
מספר הנדבקים המאומתים ברחבי העולם עומד על 10.1 מיליון , ומספר המתים – על 508 אלף.
07:15 - ארה"ב: דיאנדרה ג'ורדן וספנסר דינווידי חלו בקורונה
שחקני הברוקלין נטס, דיאנדרה ג'ורדן וספנסר דינווידי, מה-NBA, חלו בקורונה; אריזונה סגרה לחודש מקומות בילוי, מדינות נוספות הודיעו גם על הגבלות.
07:10 - קורונה בסין: 19 נדבקים חדשים ביממה האחרונה, שבעה מהם בבייג'ינג
07:08 - מקסיקו: יותר מ-27 אלף איש מתו עד כה מקורונה
משרד הבריאות במקסיקו עדכן כי ביממה האחרונה נרשם זינוק במספר המתים מקורונה - 473 לעומת 267 ביממה הקודמת. עוד נמסר כי אובחנו 3,805 נדבקים חדשים, לעומת 4,050 ביממה שלפני כן. עד כה נדבקו בקורונה 220,657 בני אדם. מניין המתים מהנגיף עומד על 27,121 איש. ממשלת מקסיקו מעריכה שמספר הנדבקים האמיתי גבוה משמעותית ממספר המאומתים.
07:00 - ברזיל: עלייה במספר המתים מקורונה ביממה, יותר מ-1.3 מיליון נדבקו עד כה
משרד הבריאות בברזיל עדכן כי 692 חולי קורונה מתו ביממה האחרונה, עלייה לעומת 552 מתים ביממה הקודמת. עוד נמסר כי ביממה האחרונה אובחנו 24,052 נדבקים חדשים בנגיף, לעומת 30,476 ביממה שלפני כן. עד כה נדבקו בקורונה 1,368,195 בני אדם ו-58,314 מתו מהנגיף.