$
בורסת ת"א

בחסות הקורונה: גזית גלוב צונחת וחוזרת 10 שנים לאחור

מניית חברת הנדל"ן המניב שבשליטת המנכ"ל חיים כצמן צנחה אתמול ב־3.95% וירדה מתחת לשווי של 3 מיליארד שקל, לראשונה מאז יוני 2010; בכך, השלימה צלילה של 65% משווי השיא שלה בפברואר השנה, שעמד על 8.4 מיליארד שקל

צלי גרינברג 07:5723.06.20
הנדל"ן לא ממש מניב: אחת ממניות הנדל"ן המניב החבוטות ביותר מאז משבר התפשטות הקורונה היא זו של גזית גלוב, שמשבר הקורונה דחף את שווייה עשור אחורה, אל מתחת לשווי 3 מיליארד השקלים, לאחר שסיכמה צניחה חופשית של 53.8% מאז תחילת השנה.

 

מניית גזית גלוב, הנמצאת בשליטת המנכ"ל חיים כצמן, ירדה אתמול ב־3.95% והורידה עמה גם את שווי החברה ל־2.95 מיליארד שקל, נכון לסוף יום המסחר. זוהי הפעם הראשונה זה עשור שהחברה נופלת חזרה אל מתחת לרף 3 מיליארד השקלים, שאליו הגיעה לאחרונה ב־30 ביוני 2010, אז עמד שווייה המתואם על 2.96 מיליארד שקל. מדובר בשווי שרחוק ב־65% משווי השיא שאליו הגיע גזית גלוב ב־16 בפברואר השנה, שעמד על 8.4 מיליארד שקל.

 

 

חיים כצמן חיים כצמן צילום: Agaton Strom

 

מדד ת"א נדל"ן, לשם השוואה, ירד מתחילת השנה ב־31.34%; חברת הקניונים הציבורית מליסרון, המהווה כיום את המשקל הגבוה ביותר במדד ת"א נדל"ן, ירדה ב־39.76% מתחילת השנה, אף על פי שאז מוקמה במקום ה־10 במשקלה במדד; וחברת הנדל"ן המניב אלוני חץ, השישית במשקלה במדד כיום, ירדה מתחילת השנה ב־31.06%, אז מוקמה חמישית במשקלה במדד.

 

 

אלטשולר שחם ולאומי איבדו אמון בשווי החברה

 

גזית גלוב, שמשקלה במדד ת"א נדל"ן בתחילת השנה מיקם אותה כחברת הנדל"ן הציבורית השביעית בגודלה בישראל, ירדה למקום ה־17 במשקלה במדד. במדד ת"א־125 היא "מככבת" במקום ה־61 במשקלה לעומת המקום ה־28 שבו היתה בתחילת השנה.

 

המיקוד של גזית גלוב בנדל"ן המסחרי הוביל לפגיעה הצפויה במניית החברה בשל משבר התפשטות נגיף הקורונה, אך העמקת הפער מחלק ממתחרותיה נעוץ, לראיית גורמים שונים בשוק, גם במינוף הגבוה של החברה. בתחילת החודש הפיץ בנק לאומי סקירה שבמסגרתה המליץ הבנק על תשואת חסר לגזית גלוב.

 

האנליזה של הבנק נקבה בכמה סיבות לתשואת החסר ובראשן המינוף הגבוה של החברה, שעומד על 70%. לפי הסקירה, שווי הנכסים של גזית גלוב עומד על 13.3 מיליארד שקל, אך כנגדם יש חוב פיננסי נטו של 9.4 מיליארד שקל. "חלק מהאחזקות של החברה הנן אחזקות במניות של חברות ממונפות", נכתב.

 

 

 

חינה של גזית החל להתפוגג מעיני המשקיעים. כמה ימים לפני פרסום הסקירה של בנק לאומי גם בית ההשקעות אלטשולר שחם איבד אמון בשווי החברה אז, ומכר 6.1% מהמניות שהחזיק בגזית גלוב תמורת כ־245 מיליון שקל. בית ההשקעות מכר גם אג"ח של גזית גלוב בכ־60 מיליון שקל, ונותר עם אחזקה מזערית של 1.1% ממניות החברה.

 

 

מנכ"ל גזית גלוב ישראל הודיע שיעזוב

 

במקביל, גזית גלוב החליטה להגדיל את הפעילות בישראל על חשבון הנדל"ן הפרטי בחו"ל. במסגרת זו, כפי שנחשף ב"כלכליסט", היא העמידה על המדף את פעילותה בברזיל, המרוכזת בחברת גזית ברזיל. גזית גלוב החלה לפעול בברזיל ב־2007, שבה היא מחזיקה 7 נכסים בעיר סאו פאולו, ובנוסף להם גם קרקעות. שווי הנכסים בברזיל נאמד ב־2.7 מיליארד שקל, נכון לסוף הרבעון הראשון של השנה, ומהווה 17% מתיק הנכסים של החברה. 25% משווי תיק הנכסים של החברה נמצאים במרכז ומזרח אירופה, כרבע נוסף מהם (24%) בישראל, ו־21% משווי הנכסים ממוקמים בצפון אירופה.

 

בתוך כך, החברה דיווחה כי רון אשל, מנכ״ל גזית גלוב ישראל, הודיע לחיים כצמן כי הוא מבקש לסיים את תפקידו. אשל עבד בתפקידים שונים בקבוצת גזית גלוב במשך 15 שנה, מהן 4 שנים כמנכ"ל.

 

מאחר שכצמן מעביר את כובד משקל התפתחות החברה לישראל, בשוק ההון מעריכים כי המנכ"ל החדש שכצמן ימנה יידרש ליותר מרק היכרות עם השוק, וימצא עצמו מתרוצץ לאיתור עסקאות כדאיות ומימון.

 

x