$
תעשייה ופיננסים

וויירקארד: "1.9 מיליארד היורו שחסרים במאזן - כנראה לא היו קיימים מלכתחילה"

פירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג סירבה לאשר את דוחות 2019 של חברת הפינטק הגרמנית מכיוון שלא הצליחו לאשר את קיומם של 1.9 מיליארד יורו במזומן - כרבע ממאזן החברה

שירות כלכליסט 10:2322.06.20
חברת התשלומים הגרמנית וויירקארד (Wirecard) הודיעה כי רבע מנכסיה המסתכמים ב-1.9 מיליארד יורו (2.13 מיליארד דולר) שפירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג (EY) לא הצליחה למצוא, ככל הנראה לא היו קיימים מלכתחילה.  

 

החברה, שהמניה שלה צנחה ב-75% מאז שב-EY סרבו בשבוע שעבר לאשר את החשבונות שלה, הודיעה עוד כי היא מושכת את התוצאות הפיננסיות הראשוניות שפרסמה עבור 2019 והרבעון הראשון של 2020 וכן את התחזיות. "הדירקטוריון של וויירקארד מעריך בהתבסס על בחינה נוספת שיש סבירות גבוהה שנכסים בשווי 1.9 מיליארד יורו לא קיימים", נכתב בהודעת החברה.

 

ההתפתחות הזו מגיעה לאחר שהמנכ"ל מרקוס בראון התפטר ביום שישי והחברה מתקשה להשיג סיוע פיננסי מהבנקים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הבנק המרכזי בפיליפינים: "הכסף לא נכנס למדינה"

 

בינתיים החיפוש אחר הכסף האבוד נקלע למבוי סתום בפיליפינים. לפי הבנק המרכזי בפיליפינים, הכסף לא נכנס למדינה, זאת לאחר שהבנקים המקומיים BPI ו-BDO יוניבנק טענו כי המסמכים שטוענים שהחברה הפקידה אצלם כספים, הם מזוייפים. שני הבנקים הדגישו כי וויירקארד אינה לקוחה שלהם.

 

בסוכנות רויטרס מדווחים כי ב-BPI השעו את סגן המנהל שחתימתו מופיעה על אחד המסמכים המזוייפים, וב-BDO טענו כי אחד מהמנהלים ככל הנראה זייף חותמת של הבנק. "הבנק המרכזי מבצע חקירה משל עצמו", הודיע נגיד הבנק המרכזי של הפיליפינים.

 

 

מרקוס בראון, מנכ"ל וויירקארד הפורש מרקוס בראון, מנכ"ל וויירקארד הפורש צילום: איי אף פי אם סי טי

 

וויירקארד נחשבה בתחילת דרכה להצלחה בתחום הפינטק הגרמני, ואף ב-2018 החלה להיסחר במדד המניות המוביל של המדינה דאקס במקומה של מניית קומרזבנק. אולם, ביום חמישי התפוצצה הפרשה לאחר שרואי החשבון ב-EY סרבו לאשר את דוחות 2019 מכיוון שלא הצליחו לאשר את קיומם של 1.9 מיליארד יורו במזומן במאזן של החשבונות. מדובר בכרבע מהמאזן של החברה.

 

מוויירקארד נמסר כי היא חוששת שנפלה קרבן "להונאה בהיקף עצום". היום (ב') ציינה כי היא בוחנת מגוון של אמצעים כדי להבטיח את המשך פעילותה, כולל הפחתת עלויות, ארגון מחדש וביטול חטיבות עסקיות. 

x