גם חמש חברות ישראליות ברשימה: 50 חברות הדיסרפשן המובילות בעולם
הדירוג, שמתפרסם זו השנה השמינית באתר CNBC, מזהה את החברות הפרטיות שהשפיעו במהירות על התחרות והעסקים. בין החברות הישראליות שהעפילו למקומות מכובדים בדירוג: Neteera ,Lemonade Healthy.io ,SentinelOne ו-K-Health
אתר CNBC מדרג זו השנה השמינית חברות פרטיות פורצות דרך שהשפיעו בתחומן במהירות על התחרות והעסקים. לפי האתר, החברות המדורגות יסיימו את משבר הקורונה עם פלטפורמות טכנולוגיות שישלטו בשוק. "החברות ברשימה עומדות במרכזו של עולם שמשתנה בדרכים שבעבר לא היה ניתן להעלות על הדעת, הופכות רעיונות בתחומי אבטחת סייבר, חינוך, משלוחים, פינטק וחקלאות לגל חדש של עסקים בשווי מיליארד דולר", נכתב.
- "המשבר הנוכחי מייצג הזדמנות פז עבור סטארטאפים"
- תחרות הסטארטאפים הגדולה בישראל של Global Startup Challenge, תתקיים זו השנה השישית בתל אביב ב 29 בינואר
- "סטארטאפ-אושן": נמל אשדוד מכריז על הסטארטאפים הזוכים בתכנית הליווי הראשונה בנמלי ישראל
36 מבין 50 החברות ברשימה כבר הגיעו לשווי של מיליארד דולר ויותר, וחשוב מכך, 37 מהחברות העסיקו עובדים חדשים מאז פרוץ הקורונה, כש-19 מתוכן אפילו השיקו מוצרים חדשים כדי לעמוד בביקוש החדש כתוצאה מהמצב. במקום הראשון מדורגת סטרייפ (Stripe), המציעה פלטפורמת תשלומים דיגיטלית. החברה טיפסה מהמקום ה-13 בו דורגה בשנה שעברה, והשווי שלה מוערך ב-36 מיליארד דולר. אחריה מדורגת Coupang המוגדרת כאמזון של דרום קוריאה וסטארט-אפ הטכנולוגיה החקלאית Indigo Agriculture.
אל הרשימה העפילו חמש חברות ישראליות. מביניהן חברת Neteera Technologies, שדורגה במקום ה-9. החברה הישראלית בת החמש פיתחה טכנולוגיה החשה בתנועות זעירות על פני העור כדי לפקח על סימנים חיוניים אנושיים ומדדים גופניים כמו לחץ, עייפות וכאבים, כמו גם תסמינים של נגיף הקורונה.
חברת האינשורטק הישראלית למונייד, שרק לאחרונה גישה תשקיף להנפקה בבורסה של ניו יורק דורגה במקום ה-17. החברה נוסדה על ידי שני ותיקי תעשיית ההייטק המקומית, דניאל שרייבר ושי וינינגר ובין משקיעיה: סופטבנק, קרן סקויה, ג'נרל קטליסט, אלף, גוגל ונצ'רס, Thrive Capital (ששייכת לג'וש קושנר, מבעלי חברות הביטוח הדיגיטליות הגדולות בארה"ב ואחיו של ג'ראד קושנר), חברת הביטוח אליאנץ ו-OurCrowd.
במקום ה-19 דורגה החברה הישראלית Healthy.io. החברה, שהוקמה, ב-2013, פיתחה ערכות ביתיות לבדיקת שתן שמסוגלות לבדוק מספר פרמטרים, כולל מגוון זיהומים, מחלות כרוניות וסיבוכי הריון. הבדיקה מתבצעת באמצעות מצלמת הסמארטפון של המשתמש, שסורקת את המקלון שמספקת החברה ואפליקציה ייעודית מבוססת ראיית מכונה מנתחת את תוצאות הסריקה ומספקת תוצאות מיידיות.
SentinelOne, שפיתחה טכנולוגיית אבטחה שמשלבת יכולות זיהוי ועצירת איומים עם ניהול תגובה ומתמחה באבטחת יחידות קצה, הגיעה למקום ה-31. החברה הוקמה בידי תומר וינגרטן ואלמוג כהן ב-2013.
החברה הישראלית שסוגרת הרשימה היא K Health שהגיעה למקום ה-35 המכובד. אלון בלוך, יזם ותיק בתעשיית ההייטק הישראלית וממייסדי Wix ו-Vroom, הקים את K Health הקים ביחד עם רן שאול וישראל רוט. אדם סינגולדה, מייסד ומנכ"ל טאבולה, השקיע בחברה מכספו הפרטי ואף יושב בדירקטוריון. מדובר במיזם חשוב מאוד עבורו; K Health הינה החברה הראשונה מחוץ לטאבולה בה מעורב סינגולדה מזה עשור.
הדירוג לפי אתר CNBC
1. Stripe
2. Coupang
3. Indigo Agriculture
4. Coursera
5. Klarna
6. Tempus
7. Zipline
8. SoFi
9. Neteera Technologies
10. Gojek
11. WeLab
12. DoorDash
13. Heal
14. Movandi
15. Better.com
16. Grab
17. Lemonade
18. Root Insurance
19. Healthy.io
20. GoodRx
21. Eat JUST
22. goPuff
23. Affirm
24. Kabbage
25. Chime
26. Dave
27. Trulioo
28. Ripple
29. Tala
30. Didi Chuxing
31. SentinelOne
32. Butterfly Network
33. Marqeta
34. Apeel
35. K Health
36. Databricks
37. C3.ai
38. Attabotics
39. CLEAR
40. Snowflake
41. Airbnb
42. Duolingo
43. Lanza Tech
44. Ginkgo Bioworks
45. Guild Education
46. Robinhood
47. Convoy
48. Beautycounter
49. Impossible Foods
50. UiPath