סופרגז השלימה את ההנפקה: גייסה 270 מיליון שקל
חברת שיווק הגז שבשליטת אלקו גייסה את הכסף לפי שווי חברה של 1.23 מיליארד שקל, אלקו רכשה את סופרגז לפני חצי שנה תמורת 770 מיליון שקל; מניות החברה ייסחרו החל משבוע הבא בבורסת תל אביב כחלק ממדד ת"א 90
- דוחות אלקו חושפים: סופרגז רשמה רווח רבעוני של 29 מיליון שקל
- האחים זלקינד מוציאים להנפקה את סופרגז לפי שווי של מיליארד שקל
- למרות סגירת החנויות, בזכות המזגן: אלקטרה צריכה סיימה רבעון חיובי
הביקושים בהנפקה היו של 420 מיליון שקל, והשווי כולל אופציות של לאומי פרטנרס והפניקס שמחזיקות באופציות ל-20% ממניות החברה בעקבות הלוואה שהעניקו לה. את ההנפקה הובילו החתמים אפסילון חיתום, פועלים אי.בי.אי ולאומי פרטנרס.
סופרגז הוקמה בשנת 1953 ומספר לקוחותיה הפרטיים עולה על 400 אלף, לצד 5,000 לקוחות עסקיים ומוסדיים.
לצד הפעילות בתחום של שיווק והפצה של גז ביתי, והפעילות המתרחבת של שיווק והפצה של גז טבעי לחברות, החברה החלה לפעול בשנתיים האחרונות בתחום של ייזום תחנות כוח מבוססות גז טבעי. החברה מקימה כיום חמישה אתרים, וחתמה ומנהלת מו"מ עם הסכמים לאספקת חשמל בהיקף של כ-46 מגה-וואט. החברה הציבה לעצמה יעד להגיע לתחנות בהספק של 100-70 מגה-וואט בשנים הקרובות.
סופרגז סיימה את שנת 2019 עם הכנסות (פרופורמה) של כ-577 מיליון שקל, עם רווח נקי של 67 מיליון שקל ועם EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) של 154 מיליון שקל. לחברה מדיניות חלוקת דיבידנד בשיעור של לפחות 40% מהרווח הנקי מדי שנה. ברבעון הראשון של שנת 2020 רשמה החברה הכנסות של 188 מיליון שקל, לצד רווח נקי של 29 מיליון שקל ו-EBITDA של כ-56.8 מיליון שקל.
כפיר נבון, מנכ"ל סופרגז: "אנו מודים לציבור המשקיעים על הבעת האמון בהנפקה המוצלחת. כספי ההנפקה ישמשו, בין היתר, לביסוס והרחבת מנועי הצמיחה של החברה ולשיפור איתנותה הפיננסית. סופרגז נהנית מבסיס לקוחות רחב, פריסה כלל ארצית, ומתזרים מזומנים יציב, ואנו נפעל להבטחת המשך צמיחתה.
"במקביל לפעילות בתחום הגז הביתי, אנו מפתחים כיום את מנועי הצמיחה שלנו לשנים הבאות, ובראשם תחנות הקו-גנרציה, ששש מהן נמצאות כיום בשלבי הקמה שונים, זאת בנוסף לפעילות בתחום של אספקת גז טבעי לתחבורה ולסקטור העסקי. אנו מאמינים כי מנועי צמיחה אלה יתרמו ליצירת ערך משמעותי לחברה במהלך השנים הקרובות".