$
הייטק והון סיכון

נבחרו 14 סטארט-אפים לאקסלרטור שמקימה מיקרוסופט ישראל בתחומים חברתיים

הסטארט-אפים הנבחרים זוכים להדרכות של מומחים לצד תמיכה ממוצעת בהיקף של חצי מיליון דולר. החברות המסיימות יזכו בגישה מועדפת לאפשרות השקעה מועדפת מהקרן הפיטלנטרופית של מיקרוסופט המנהלת מעל ל-100 מיליון דולר

הגר רבט 20:4303.06.20

האקסלרטור (מאיץ חברות) AI for Good של Microsoft for Startups בישראל בשיתוף פעולה עם ארגון היזמות החברתית Tech for Good בחרו ב-14 סטארט-אפים ישראליים למחזור הראשון.

 

 

 

מיקרוספוט הודיעה על הקמת המאיץ בחודש מרץ האחרון, כאשר הסטארט-אפים הנבחרים זוכים להדרכות של מומחים לצד תמיכה ממוצעת בהיקף של חצי מיליון דולר.

 

ממיקרוסופט נמסר כי את הסטארט-אפים ילוו מנטורים מהארץ ומהעולם ביניהם: המפוס ג'קובסון, שהשקיע ביותר מ- 100 חברות ברחבי העולם, ומאז 2019 מתמקד רק בחברות המתמודדות עם משבר האקלים; גל חיות, שותף מנהל של קרן האימפקט הגדולה בישראל ברידג׳ס ישראל; מיכה בולדווין שהקים שישה סטארט-אפים שגייסו יותר מ-350 מיליון דולר, כולל 4 אקזיטים; ד"ר איריס יוסטר, בעלת דוקטורט בניהול מוצרי AI; ונסה ברטרם שהקימה את קרן השקעות האימפקט "זורה", ואחרים.

 

רז בכר, מנהל Microsoft for Startups בישראל מסר: ״התוכנית של מיקרוסופט בחרה להעניק תמיכה ליזמים בתקופה מורכבת, בה הם הכי זקוקים לה. מאות סטארטאפים הגישו בקשה, ומתוכם בחרנו את ה14 שהאמנו שהינם בעלי הקייס המעניין ביותר של שילוב בין בינה מלאכותית לאימפקט.

 

״אם עזרנו לפקאן לסייע לעסקים קטנים, או לseismicAI להציל חיים באופן נרחב על ידי איתור רעידות אדמה - מבחינתי עשינו את שלנו.

 

״למרות שהכותרת נשארה זהה, התוכן עצמו התעדכן למציאות הנוכחית. לדוגמא כל מה שקשור לגיוס עובדים (שצריך להעשות מרחוק ולא פנים אל פנים), איך עושים ‪pitch‬ למשקיע בוידאו ולא "במעלית", איך אפשר לבנות ‪pipeline‬ של לקוחות בעולם שבו אין כנסים והאפשרות להיפגש פנים אל פנים היא מוגבלת.

 

״לפעם הבאה - אנחנו יודעים שנרצה לשמור על יכולת להביא מנטורים וסטארטפים מחול כפי שעשינו כעת, אבל בנוסף לחשוב על דרכים מקוריות לייצר אוירה של קבוצה. את זה אנחנו עדין מנסים לפצח״, אמר בכר.

 

בנוסף נמסר מהחברה כי החברות המסיימות יזכו בגישה מועדפת לאפשרות השקעה מועדפת מהקרן הפיטלנטרופית של מיקרוסופט המנהלת מעל ל-100 מיליון דולר.

 

החברות שנבחרו למחזור הראשון 

 

  • Octopus.Health המפתחת פלטפורמה לארגוני בריאות המאפשרת שיפור היענות של מטופלים לטיפול רפואי. המערכת משתמשת באלגוריתמי למידת מכונה מתחום הכלכלה ההתנהגותית על מנת להתאים לכל מטופל תוכנית אישית – ובכך להוריד עומסים מהצוות הרפואי ולשפר את בריאות המטופלים.

 

  • MDI Health המספקת טכנולוגיה ושירותים שמאפשרים התאמה אישית של טיפולים מרובי תרופות. ביטוחי בריאות וספקי שירותי בריאות משתמשים בטכנולוגיה על מנת לזהות חולים בסיכון, לספק להם תוצאות טיפול עדיפות שחוסכות אירועים רפואיים, אשפוזים ותרופות מיותרות ועל מנת לנטר את הטיפול התרופתי של המטופלים לאורך זמן.

 

 

רז בכר, מנהל מאיץ מיקרוסופט בישראל רז בכר, מנהל מאיץ מיקרוסופט בישראל צילום: דנה תמרי

 

  • MoodKnight by 4girls המפתחת פלטפורמת בינה מלאכותית מבוססת למידת מכונה ועיבוד שפה טבעית (NLP) לאיתור מצוקות נפשיות ונטיות אובדניות בתכנים דיגיטליים וסיווגן לפי רמות סיכון חומרה. המערכת יוצרת "מד מצוקה" דיגיטלי מוסכם לניהול יעיל, מהיר ומושכל של התערבות דיגיטלית וניהול טיפול דיגיטלי.

 

  • Utilis Corp עושה שימוש בתמונות לווין על מנת למצוא תופעות חבויות מתחת לקרקע. הטכנולוגיה מאפשרת לאתר נקודות חשודות של דליפת מים, ביוב או תקלות ניקוז ללא כל אינדיקציה מהשטח ו/או שימוש בחיישנים. ליוטיליס שורה של פטנטים שפיתחה לצורך עיבוד אותות, המאפשרים לעבוד אף בסביבות מסובכות כמו ערים גדולות ורעשי רקע.

 

  • Rural Senses משלבת איסוף נתונים קהילתי עם אלגוריתמים לעיבוד שפה (NLP), ומספקת מידע על צרכיהן המדויקים של קהילות מקומיות ועל האימפקט בפועל של הפרויקטים השונים.

 

  • Greeneye פיתחה מערכת מבוססת בינה מלאכותית אשר מאפשרת ריסוס סלקטיבי של חומרי הדברה בזמן אמת על ידי התממשקות למרססים חקלאים וכתוצאה מכך גורמת להפחתה של עד 90%ֿ מהיקף השימוש בחומרי הדברה.

 

Pecan היא פלטפורמת ניבויים, שמעבדת באופן אוטומטי נתונים רבים ממקורות ומסוגים שונים. פקאן מאפשרת בניה מהירה ופשוטה של מודלים המנבאים ברמת דיוק גבוהה תנודות שוק, מגמות כלכליות ותבניות של התנהגות אנושית. בעת האחרונה טכנולוגיית החברה מיושמת גם על מנת לחזות את השינויים הכלכליים עקב COVID-19והשפעתם על עסקים ו-municipalities.

 

SeismicAI מפתחת מערכת התרעה בזמן אמת לרעידת אדמה. המערכת מממשת מודלים ייחודיים אשר מאפשרים לה להיות הפתרון היחידי אשר יכול לפעול בצורה אפקטיבית בכל מקום אשר סובל מרעידות אדמה כולל זיהוי רעידות אדמה המגיעות מהים, וכל זאת תוך שמירה על רמת עלויות נמוכה משמעותית מכל פתרון אחר הקיים בשוק.

 

  • RightHear מנגישה מרחבים ציבוריים לאנשים עם קשיי התמצאות, ביניהם עיוורים ולקויי ראייה.

 

  • Equalweb מנגישה את העולם לאוכלוסיות רבות בישראל על ידי הטמעת רכיב דיגיטלי חכם באתר, ובו תפריט המגיש מגוון אפשרויות בחירה לאוכלוסיות מאותגרות ראיה, שמיעה ותנועה.

 

  • Lipifai מפתחת פתרון טכנולוגי המאפשר תמלול אוטומטי בזמן אמת במטרה להנגיש שיחות וידאו בעולם הרפואה המקוונת (טלרפואה telemedicine) המערכת, המשתמשת בפלטפורמות שיחות וידאו קיימות, מאפשרת תמלול של השיחה ברמת דיוק גבוהה תוך ניקוי רעשי הרקע שאינם חלק ממנה. בנוסף, הרופא מקבל מחברת דיגיטלית אינטראקטיבית, המאפשרת לו לסמן נקודות חשובות תוך כדי השיחה, ואף לקבל סיכום בסופה.

 

  • IVIX מפתחת טכנולוגיות חדשניות לרשויות מיסים להתמודדות עם הבעיות הקשות בכלכלה השחורה. הפלטפורמה של IVIX חותכת מידע רישתי חיצוני עם מידע פנימי של רשויות מיסים בעולם. לאחר הצלבת המידע הפלטפורמה מריצה אלגוריתמים ייעודיים בכדי לפתור תיקים מסובכים בצורה רחבה ואכיפת תשלום מס אמת באופן אחיד.

 

  • Raycatch פיתחה מערכת מבוססת AI לניהול שדות סולאריים אשר מבצעת אוטומציה ואופטימיזציה לשדות כדי לשפר את ביצועיהן, מה שהופך את ייצור האנרגיה המתחדשת ליעיל, נגיש ורווחי יותר. החברה פיתחה מערכת אבחון אוטומטית מבוססת ענן, המספקת תצוגה כוללת של השדות הסולאריים על אלפי רכיביהם.

 

  • Materials Zone מספקת פלטפורמה שיתופית של מידע מחקרי שתאפשר שיתוף פעולה בין צוותי ומעבדות פיתוח, תוך שמירה על זכויות היוצרים, ומאפשרת שיתוף ומסחור של מידע מחקרי בין האקדמיה לתעשייה, וניתוח מידע מחקרי גלובלי.
x