אאורה ואטרקצ'י בדרך לבימ"ש עקב עסקת קרקע בצומת סביון
בעל מניות בחברה פועל להגשת תביעה, ובינתיים פנה לבימ"ש בטענה כי בעל השליטה באאורה, יעקב אטרקצ'י, רכש את הקרקע לפני שנתיים תמורת 57 מיליון שקל במכרז ומכר אותה ברווח של מעל ל-40 מיליון שקל; לטענתו, בדוחות אאורה אין אזכור לדיון והחלטה שהתקבלה באשר ליכולתו לבצע עסקאות כאלה; כזכור, בשבוע שעבר רכשו תדהר וחברת הביטוח הראל את הקרקע בצומת סביון מאטרקצ'י תמורת 100 מיליון שקל כדי להקים את הקמפוס החדש של הקריה האקדמית אונו; בסביבת אאורה ואטרקצ'י טוענים כי הם פועלים במוצהר רק בתחום הבניה למגורים ואילו העיסקה היא בתחום הנדל"ן המניב, שהיא תחום שונה לחלוטין ולכן לתביעה אין עילה
- אטרקצ'י יוצא להנפקת זכויות באאורה כדי לפזר את חששות המשקיעים
- בעלי השליטה בצרפתי מקצצים בשכר; אאורה מוציאה עובדים לחל"ת
- אאורה מצטרפת להתמודדות על מליבו
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בעל מניות באאורה, אורן דה-לנגה, פועל להגשת תביעה נגזרת נגד החברה בגין רכישת הקרקע שלא באמצעותה. דה-לנגה פנה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה לקבל מאאורה מסמכים הנוגעים להתנהלות של אאורה עם אטרקצ'י, המשמש הן כבעל שליטה (54%) והן כמנכ"ל אאורה.
וביתר הרחבה, דה-לנגה פנה לבית המשפט בבקשה לקבל מסמכים הנוגעים לרכישת הקרקע ע"י אטרקצ'י לפני שנתיים בטענה כי הוא ניצל לכאורה הזדמנות עיסקית שאותה היה מן הצדק לממש באמצעות החברה הציבורית ולא הפרטית שלו.
עו"ד סיני אליאס ואיתן חיימוביץ' שמייצגים את דה-לנגה, טוענים כי מדובר ב"התנהלות פסולה ומקוממת של אטרקצ'י אשר ביצע פעילות פרטית של השקעה בנדל"ן, וזאת תוך קיפוח ברור ובוטה של זכות אאורה כי פעילות זו תתבצע דרכה. מדובר בניצול הזדמנות עסקית של אאורה. אטרקצ'י - כנושאי משרה בחברה ובעלי השליטה בה - מעל בתפקידו והפר באופן יסודי את חובותיו כלפי אאורה, כאשר לצד ובמקביל לפעילותו באאורה, ניצל הוא, באופן מקומם ופסול, הזדמנות עסקית להשקעה פרטית בנדל"ן בישראל, לצורך העשרת כיסם הפרטי, מבלי לגלות לאאורה את דבר קיומה של העסקה, וממילא מבלי שנערך כל דיון בנושא. מאליו ברור, כי כך נעשה על ידי אטרקצ'י, על מנת לייחד לעצמו - ולעצמו בלבד, את פעילות ההשקעה במקרקעין, כפי שתפורט להלן, וכל זאת - תוך נישול אאורה וציבור בעלי מניותיה, מהזכות והאפשרות להיות שותפים לעסקה זו ולפירותיה".
בירור שעשו התובעים העלה כי אטרקצ'י רכש את הקרקע לפני שנתיים תמורת 57 מיליון שקל במכרז ומכר אותה ברווח של מעל 40 מיליון שקל. הם טוענים כי בדוחות אאורה אין שום אזכור של פעילות נדל"ן מקבילה של אטקרצ'י, או אזכור לדיון והחלטה שהתקבלה באשר ליכולתו לבצע עסקאות כאלה.
בסביבת אאורה ואטרקצ'י טוענים כי מדובר בפעילות שונה, וכי אאורה במוצהר פועלת רק בתחום הבניה למגורים ואילו העיסקה היא בתחום הנדל"ן המניב, שהיא תחום שונה לחלוטין ולכן לתביעה אין עילה.