טכנולוגיה ישראלית לאיתור חולי קורונה תשולב בבתי חולים בהודו
אפולו, רשת בתי החולים הגדולה בהודו, הודיעה כי תשלב את טכנולוגיית הבינה המלאכותית של זברה מדיקל ויז'ן, המנתחת סריקות CT חשודות ומאפשרת גילוי וכימות אוטומטי של חולי COVID-19
רשת בתי החולים הגדולה בהודו, אפולו, תשלב את טכנולוגיית הבינה המלאכותית של זברה מדיקל ויז'ן לאיתור קורונה. הטכנולוגיה של החברה הישראלית בודקת ומנתחת את כל סריקות ה-CT החשודות עם ממצא COVID-19 המתקבלות במרכז הבקרה הייעודי לקורונה ברשת אפולו.
- זברה מדיקל: אוהד ארזי ימונה למנכ''ל; אמנון שעשוע מצטרף כמשקיע אסטרטגי
- זברה מדיקל קיבלה אישור FDA לגילוי דימום מוחי
- חברת בת של J&J תשתף פעולה עם זברה מדיקל ויז׳ן הישראלית
טכנולוגית ה-AI של זברה מאפשרת גילוי וכימות אוטומטי, מהיר ויעיל של הממצאים מסריקות CT חזה רגילות המתקבלות מכל בתי החולים ברשת. פתרון זה מציע אלטרנטיבה מהירה יותר לגילוי קורונה כאשר בדיקות מעבדה אינן זמינות: "הטכנולוגיה מאפשרת לרופאים לאבחן ולהעריך חולים במהירות וביעילות בימים בהם מערכות הבריאות מוצפות", מעיד ד"ר סרניוואסה ראג'ו ק, מנכ״ל ומנהל רפואי ב- Apollo Radiology International.
בדיקות המעבדה המשמשות לאבחון ראשוני של הווירוס בזמן משבר הקורונה אינן יכולות לזהות את התקדמות המחלה. הטכנולוגיה של זברה מדיקל ויז'ן, מנגד, מציעה אלטרנטיבה מהירה יותר לגילוי COVID-19 כאשר בדיקות PCR אינן זמינות, וזאת תוך פיקוח על חולים מאומתים ותמיכה בהחלטת הצוות הרפואי בהקצאת משאבי בית החולים, לדוגמא חדרי טיפול נמרץ, מכונות הנשמה ואבחון התקדמות המחלה.
הפתרון של זברה מבוסס על אלגוריתם המספק תמונת מצב של אחוז נפח הריאה הנגועה. נכון להיום, הודו ממוקמת תשיעית בעולם במספר חולי הקורונה, עם יותר מ-190 אלף חולים מאומתים ויותר מ-5,000 מקרי מוות.
שיתוף הפעולה בין זברה מדיקל ויז'ן לאפולו החל לפני כשנה, כאשר במרץ 2019, הודיעה זברה על כניסתה לרשת בתי החולים תוך פריסה והתקנה של כלים מבוססי AI ברחבי הודו, בדגש על אזורים כפריים ומרוחקים, ובסיוע של רשות החדשנות הישראלית וההודית ובמימון שתי המדינות.
״החוקרים והמהנדסים בזברה השתמשו בנתונים קליניים שנלקחו מכמות גדולה של הדמיות רפואיות בכדי להכשיר את הבינה המלאכותית של החברה ל-COVID-19,״ אמר אוהד ארזי, מנכ״ל זברה מדיקל ויז'ן.״השותפות עם רשת אפולו מאפשרת לנו למנף את האלגוריתם שפיתחנו לצורך אבחון נכון, מהיר ומדויק של דלקת ריאות המאפיינת את COVID-19, ובכך לסייע לצוותים הרפואיים לעקוב אחר התקדמות המחלה תוך הקלת העומס שנוצר עליהם".