מנכ"ל משרד הבריאות הבא: פרופ' חזי לוי, מנהל ביה"ח ברזילי
לוי שימש בעבר כקצין רפואה ראשי, סמנכ"ל בכיר וראש מינהל רפואה במשרד הבריאות. מ-2012 הוא משמש כמנהל בית החולים ברזילי באשקלון. "חזי הוא איש חכם, חם, מעמטש. הוא מכיר היטב את הסבל בהתמודדות עם הנהלת משרד הבריאות. הוא איש של מהפכות- אבל בנועם", אמר גורם שעבד עימו צמוד
שר הבריאות יולי אדלשטיין הודיע היום (ד') כי החליט למנות את פרופ' חזי לוי, מנהל ביה"ח ברזילי באשקלון, למנכ"ל המשרד. זאת בכפוף לאישור הממשלה.
שמו של לוי לא עלה ב"בורסת השמות" כמועמדים לתפקיד שהתמלאה כגון פרופ' אהוד דודסון מנכ"ל כללית, יונתן הלוי, לשעבר מנכ"ל בית החולים שערי צדק בירושלים או נחמן אש, מנהל שירותי הבריאות של קופת חולים מכבי, לאחר שאדלשטיין הודיע כי ימנה מנכ"ל מקצועי.
תא"ל (במיל') פרופ' לוי (64) שימש כקצין רפואה ראשי עד לשנת 2007. לאחר מכן מונה לסמנכ"ל בכיר וראש מינהל רפואה במשרד הבריאות. בשנת 2012 נבחר לשמש כמנהל בית החולים ברזילי באשקלון, ובשנת 2018 הוענק אות מפעל חיים מטעם שר הבריאות לעוסקים במקצועות הבריאות.
לוי, מומחה לכירורגיה, השתתף במלחמת לבנון הראשונה ולאחר מכן עמד בראש משלחת לסיוע הומניטרי של צה"ל לקוסובו והשתתף במשלחות רפואיות לסיוע הומניטרי בזאיר, קניה, מקדוניה, טורקיה ורואנדה. כקצין רפואה ראשי בנה מחדש את משק הציוד הרפואי בצה"ל.
"פרויקט חייו" של פרופ' לוי היה הקמת חדר המיון, בית חולים קרקעי וחדרי ניתוח הממוגנים של ברזילי הנחשבים כיום לאחד הממוגנים והטכנולוגיים ביותר בעולם. במשרד הבריאות מזכירים בהודעה כי ברזילי זכה למקום שלישי בסקר שביעות רצון של הציבור, ובמקביל, הוא הקים רפואה משלימה ללא תשלום לילדים המאושפזים בבית החולים.
המינוי של לוי הפתיע את המערכת כולה. הוא גם ממעט להתבטא בתקשורת. הפעם הראשונה שהוא משך תשומת לב תקשורתית וציבורית היתה ב-2015, כשהסכים עקרונית לבצע הזנה בכפייה לאסירים. לוי סבר כי כמנהל של בית חולים ממשלתי, הוא חייב לציית לממשלה ולחוק ולבצע הזנה בכפיה אם מצב הבריאותי של השובתים מדרדר. ההסתדרות הרפואית (הר"י) הבהירה לו כי פעולה זו מתנגשת עם האתיקה הרפואית וישנם סיכונים רבים בהזנה בכפייה עד סכנת חיים.
לפני כשנה וחצי אגף התקציבים במשרד האוצר ניסה להשתלט על תאגידי הבריאות הפועלים לצד בתי החולים. לוי אמר אז לכלכליסט כי "התאגידים הם סדין אדום עבור האוצר אבל הם המנגנון היחיד שמאפשר גמישות במערכת בתי החולים הממשלתיים בהיעדר כל מנגנון אחר. אין היום מנגנון שיודע לבצע פעולות לקיצור טורים אחרי שעות הפעילות הרגילות של בתי החולים, אין מנגנון שיודע לרכוש ציוד, לגייס תרומות, להעסיק כוח אדם שאין לו בסיס בתקינת המדינה כמו רופאים מנתחים בשעות הערב כדי לקצת טורים. לא יכול להיות שהתאגידים הפכו עבור האוצר למטרה להתנגח בו. רוצים להפוך אותו לגוף חדל פירעון".
"חזי הוא איש חכם, חם, מעמטש. הוא מכיר היטב את הסבל בהתמודדות עם הנהלת משרד הבריאות. הוא איש של מהפכות- אבל בנועם", אמר גורם שעבד עימו צמוד. אלא שגורמים אחרים הביעו פחות התלהבות ממינויו: " אין ספק שמדובר במינוי ראוי. הוא איש שמכיר היטב את המערכת. האם זה המינוי המיוחל דווקא בעת הזו? אני בספק", אמר גורם בכיר מאוד במערכת הבריאות. גורם המכיר היטב את המערכת הסכים עם האמירה וטען כי "זה מינוי ללא מעוף. אדלשטיין ולוי במשרד הבריאות זה לא שילוב של מהפכות או שינויים גדולים".