1. רגע, יש בכלל בעיה?
לפני הכל נוודא שבאמת מדובר בדליפה, ואת זה פשוט לעשות לבד; סוגרים את כל הברזים בבית, ובודקים את השיבר הראשי. אם שעון המים ממשיך ומסתובב, זוהי אכן נזילה. אם חלה עצירה, יש כנראה סיבה לשמחה, שכן מקור הבעיה בחצר, או שהטחב וסימני העובש נובעים מבעיות פשוטות וזולות יותר לפתרון כמו איטום לקוי.
2. לחשוף את הקיר
לא פעם, בעיות בקיר מוסתרות מאחורי טפטים, תמונות או ריהוט. התפוררות ונפיחות בארון עץ עלולה לנבוע מהקיר שמאחוריו, ולעתים כלל לא ברור מהו מקור ריח הטחב בחדר. לשם כך יש להפשיט את הקיר החשוד מכל מה שתלוי וצמוד אליו, ולהאיר עליו בכל התאורה העומדת לרשותכם. פתחו את החלונות והווילונות בחדר כדי לבחון בדקדקנות מכל זווית. סיכוי לא גרוע שאת מוקד המשבר ניתן לאתר אפילו בעין.
|
לחשוף את הקיר
|
צילום: דרור ישראלי, תרמיטק איתור נזילות
|
3. מיקוד משתלם יותר
העדר איתור מדויק לחלוטין של מקור דליפה הוא בעיה, שתוצאותיה יהיו הרס מיותר ויקר. חציבה לשווא של קירות מעוצבים, קרמיקה מיוחדת או רצפה תקינה הם הדבר הראשי ממנו ננסה להימנע כמעט בכל מחיר.
עלות מומחה לאיתור נזילות תשתלם בהרבה מתיקון חבלה מיותרת בדירה.
בדיקת גז, סקירה תרמית אינפרה אדומה או צילום בסיב אופטי, כולם עדיפים ומשתלמים אם יעזרו למקד את הבעיה והפתרון.
|
תרמיטק
|
צילום: דרור ישראלי, תרמיטק איתור נזילות
|
4. הזמן לרעתנו
דליפה מחייבת טיפול, וחכם שעה אחת קודם. איתור מוקדם הוא מפתח לפתרון מיידי. פעולה מקדימה תהיה חסכונית בהרבה משבירת ריצוף וקירות בעקבות התמהמהות, שתגרום החמרה וסכנה אמיתית למבנה. אם לא הצלחתם בעצמכם, קראו בדחיפות למקצוענים איתור נזילות מים
לחצו כאן למידע אודות מכשירים מתקדים ביותר שאיתם עובדים המומחים באיתור נזילות מים >>