פגיעת הקורונה בסקטור המגורים: המגיפה חתכה את רווחי אשדר ואחים דוניץ
אשדר מכרה 150 דירות ברבעון הראשון של השנה, לעומת 206 דירות ברבעון הראשון של 2019 - הרווח התפעולי עמד על 33.6 מיליון שקל, לעומת 44 מיליון שקל ברבעון המקביל; הרווח התפעולי של אחים דוניץ נפל ב-65% ל-7.6 מיליון שקל. מנכ"ל אחים דוניץ ניסים אחיעזרא: "לצד אי הוודאות, אנו מביטים קדימה באופטימיות זהירה"
- אורן הוד, המנכ"ל היוצא של אפריקה מגורים, ימונה למשנה למנכ"ל גזית גלוב
- ניתוח שוק השכירות למגורים בתקופת הקורונה - יותר חורים ממסקנות
- הקורונה משנה את העולם: דירת נופש ומגורים במקום מלון
הרווח התפעולי של החברה, הנמצאת בבעלות קבוצת הנדל"ן אשטרום, עמד על 33.6 מיליון שקל בהשוואה ל-43.9 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2019. והרווח הנקי עמד על 4.7 מיליון שקל – ירידה של 85.2% בהשוואה לרבעון המקביל.
הירידה החדה ברווח הנקי נובעת מעליית הוצאות המימון ברבעון ל-25 מיליון שקל שרובה כתוצאה מ-20 מיליון שקל הפסד בתיק ההשקעות של החברה כתוצאה מהקורונה, בהשוואה ל-1 מיליון שקל הוצאות מימון ברבעון המקביל.
גם הכנסות חברת אחים דוניץ ירדו בעקבות משבר הקורונה ועמדו ברבעון הראשון של 2020 על 31.5 מיליון שקל, ירידה של 55% בהשוואה לרבעון המקביל, אז עמדו ההכנסות על 70 מיליון שקל. הירידה החדה מיוחסת לירידה בפעילות כתוצאה מהמגיפה. הרווח התפעולי של החברה ירד ב-65% ל-7.6 מיליון של, לעומת 22.7 מיליון שקל ברבעון המקביל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
ניסים אחיעזרא, מנכ"ל אחים דוניץ, אמר לכלכליסט, כי "אווירת הקורונה התחילה כבר בחודש ינואר השנה כשהמגפה התחילה בסין ומשם הגיעה לאיטליה. זה השפיע על המכירות וביתר שאת כשהשפעות התפשטות הנגיף הגיעו גם לישראל. בתקופת הקורונה הוצאנו רק כ-5 עובדים לחל"ת, ורובם כבר חזרו, וקיצצנו כ-25% משכר עובדי המטה, שיכלו להמשיך ולעבוד מהבית.
עם זאת, עם תחילת שחרור התנועה מורגשת התעוררות במשרדי המכירות, ומעריכים כי חודש יוני יהיה כבר טוב יותר. החיים חוזרים לשגרה לצד אי הודאות מהקורונה, ואנו מביטים קדימה באופטימיות זהירה מתוך הבנת השוק אליו אני בונה, הן במיקומים והן במחירים. ההחלטה על הדיבידנד היא הביטחון שיש לדירקטוריון בתזרים של החברה, ומשדר כלפי חוץ שאנו חוזרים לשגרה. בראייה קדימה הדבר שכרגע מאתגר אותנו הוא דווקא הרשויות המקומיות, שעוד לא חזרו לעבודה סדירה, לצד ההמצאה שנקראת רישוי יזמים, שמעכבת היתרי בנייה בכשנה וחצי".