האוצר והעבודה והרווחה סיכמו: איסור כפל הקצבאות יוקפא בעלות של 250 מיליון שקל
לאחר דיונים אינטנסיביים הגיעו שר העבודה והרווחה איציק שמולי ונציגי אגף התקציבים באוצר לסיכום בדבר הפסקת קיזוז דמי אבטלה מקצבאות הביטוח הלאומי עד סוף יוני. זאת לאחר שקבוצה של כ-35 אלף מובטלים, כולם מקבוצות חלשות במיוחד, לא קיבלו מאז תחילת המשבר את דמי האבטלה או שנדרשו לוותר על קצבה אחרת של הביטוח הלאומי
משרד הרווחה והאוצר סיכמו על ביטול קיזוז קצבאות הביטוח הלאומי בתקופת הקורונה ועד סוף יוני. מדובר בקבוצת מובטלים שהוערכה בכ-35 אלף איש, מהחלשים ביותר כלכלית, שנפלה קורבן לאיסור כפל הקצבאות. היא נאלצה לבחור בין דמי האבטלה לקצבה השנייה. עלות המהלך 250 מיליון שקל כלומר 62.5 מיליון בממוצע לחודש.
- דמי האבטלה הממוצעים באפריל: 3,500 שקל בלבד
- יצאתם לחל"ת? ייקחו מכם 700 שקל לביטוח לאומי
- הביטוח הלאומי: הוגשו 882 אלף תביעות אבטלה, 84% נמצאו זכאים
קבוצה של כ-35 אלף מובטלים, כולם מקבוצות חלשות במיוחד בחברה לא קיבלו מאז תחילת משבר הקורונה את דמי האבטלה או שנדרשו לוותר על קצבה אחרת של הביטוח הלאומי. זאת, בגלל איסור כפל הקצבאות בביטוח הלאומי, מדובר במובטלים מקבלי קצבת הכנסה, נכים מקבלי קצבת תלויים, נשים מבוגרות ונשים שמקבלות מזונות. הם רשאים לעבוד בנוסף לקצבתם. למרות זאת, אם הם הופכים למובטלים אינם יכולים לקבל שתי קצבאות.
לאחר דיונים אינטנסיביים הגיעו שר העבודה והרווחה איציק שמולי ונציגי אגף התקציבים במשרד האוצר לסיכום בדבר הפסקת קיזוז דמי אבטלה מקצבאות הביטוח הלאומי. הדבר דורש תיקון חקיקה. המהלך יובא לאישור הכנסת מיד לאחר אישור מסגרת תקציב החירום בגובה 14 מיליארד שקל בשבוע הבא. הסכומים שקוזזו מ-1.3 עד לסוף מאי יוחזרו רטרואקטיבית לזכאים עם כניסת החוק לתוקף. בקצבאות חודש יוני לא יתבע קיזוז.
עלות ביטול כפל הקצבאות לארבעת חודשי המשבר כ- 250 מיליון שקל. שמולי אמר ש״מדובר בהישג לטובת השכבות החלשות. לא נשאיר אף אחד מאחור".