מילון כלכליסט
חיסון לקורונה
חיסון לקורונה 
צילום: Canva
 

רועי חיון: "בעקבות הקורונה - משקיעים נוהרים לחברות פארמה וטכנולוגיה רפואית"

משבר הקורונה שפקד את העולם גרם לירידות חדות בבורסה וחוסר יציבות כלכלית, אך עם זאת, אחת מאפשרויות ההשקעה אשר עדיין מניבות רווחים גבוהים - היא רפואה. ישבנו עם מומחה ההשקעות, רועי חיון, שיסביר לנו למה עכשיו זה הזמן הנכון להיכנס לתחום

בשיתוף רועי חיון 21.05.20

מאת: ירון בן שושן 21/5/20



וירוס הקורונה שהחל להתפשט בחודש דצמבר של 2019 אשתקד, העמיד את העמידות והחוסן הכלכלי של העולם במבחן קשה. בחודש מרץ, הבורסה חוותה ירידות עצומות במדדים וגרמה למשקיעים להיכנס לפאניקה. אך למרות זאת, חברות פארמה וטכנולוגיה רפואית, הצליחו לשמור על יציבות ואף להשיג עליות, בעקבות הביקוש הרב למוצרים רפואיים והצורך בחידושים טכנולוגיים בתחום הרפואה.

 

רועי חיון: "עולם הפיתוחים הרפואיים בתאוצה מאז תחילת המשבר - זה הזמן להשקיע"
רועי חיון: "עולם הפיתוחים הרפואיים בתאוצה מאז תחילת המשבר - זה הזמן להשקיע" צילום: Canva

 

אם תשאלו את רועי חיון, מומחה השקעות בעל שם, הוא יגיד לכם שעכשיו זו התקופה הטובה ביותר להעביר חלק מהפורטפוליו שלכם לחברות טכנולוגיה רפואיות ופארמה - דווקא בגלל המשבר. "נגיף הקורונה גרם לעולם הפיתוחים הרפואיים להתעורר - בעקבות הוירוס, חברות רפואה ופארמה קיבלו אור ירוק להאיץ את התהליכים שמובילים לחידושים בתחום, וחסמים רבים ככל הנראה יוסרו מדרכם, כמו גם עלייה בהתעניינות ציבור בסצינת המד-טק", אומר חיון.

 

לטענת מומחים רבים, ההתפשטות של נגיף הקורונה הראתה לנו מה קורה כאשר תחום הרפואה נותר מאחור, בעוד תחומים אחרים מקבלים את רוב תשומת הלב, הן מהמשקיעים והן מרשויות המדינה. המחשבה שאם היינו משקיעים יותר בפיתוחים רפואיים, ייתכן וחיים רבים היו הניצלים, גורמת לתנועה של משקיעים לעבר חברות הטכנולוגיה הרפואיות.

 

התרופה לקורונה תגיע מישראל?

לאחרונה דווח על ידי אתרי החדשות כי חברת "בונוס גרופ" הישראלית ביצעה ניסוי קליני מוצלח על חיות, לתרופה שפיתחה (MesenCure) לטיפול במצוקה נשימתית חריפה בחולי קורונה. לאחר ההכרזה על הניסוי המוצלח, מנייתה של בונוס גרופה זינקה בכ-32% ומאז המשיכה לעלות במספר אחוזים בכל יום. משקיעים רבים גרפו רווחים נאים עד כה על ידי השקעה בחברה, וחלקם ממשיכים להחזיקה ואף לרכוש מניות נוספות, בציפייה לניסוי קליני מוצלח בבני אדם.

 

רועי חיון: "חברות רבות עובדות על פתרון למגפת הקורונה - הרגולטורים מקלים"
רועי חיון: "חברות רבות עובדות על פתרון למגפת הקורונה - הרגולטורים מקלים" צילום: Canva

 

"חברות הפארמה בישראל תמיד היו פורצות דרך", אומר רועי חיון. "מספר חברות ישראליות הכריזו כי יעשו מאמצים לפתח תרופה למחלה ולתסמיניה, ומשקיעים חכמים שמו את כספם בחברות אלו כבר עם פרוץ המגיפה, כמובן שמי שהימר על בונוס גרופ, זכה לתשואה נאה על השקעתו".

 

פריצת הדרך של בונוס גרופ יכולה להיות רק אחת מני רבות אשר יגיעו מישראל, שכן רשות החדשנות פירסמה קול קורא לחברות טכנולוגיה ופארמה, להבאת מערכות שיסייעו בהתמודדות עם האפקטים של משבר הקורונה וגם לחברות פארמה, אשר עובדות במרץ לפיתוח פתרונות תרופתיים.

 

גם בשאר העולם נעשים מאמצים כבירים

ברחבי העולם, עובדים במרץ על מנת למצוא פתרונות לנגיף הקורונה. בארה"ב, משרד הפטנטים האמריקאים יצר מסלול בקשה מואץ לפטנטים הקשורים לפיתוחים הקשורים לוירוס הקורונה, וגם ה-FDA (ממשלת התרופות האמריקאי) יצר מסלול דומה.

 

רועי חיון: "חברות רבות מתחרות במירוץ לחיסון הקורונה"
רועי חיון: "חברות רבות מתחרות במירוץ לחיסון הקורונה" צילום: Canva

 

חברה אמריקאית בשם 'מודרנה' (Moderna), קיבלה לאחרונה אישור למסלול המואץ, עבור חיסון אפשרי לנגיף הקורונה - לאחר ניסויים קליניים מוצלחים. גם שתי חברות ישראליות, 'רד-היל ביופארמה' ו'פלוריסטם תרפיוטיקס', הגישו בקשה ל-FDA לאישור מואץ, עבור תרופה לקורונה. החברות קיבלו אור ירוק מה-FDA למחקרים שלהן ולנסיונות קליניים.

 

"ראינו המון תנועה מצד לצד בתחום הביו-טק בארה"ב, ובעולם לצורך העניין - התנועות החדות נגרמו כתוצאה משמועות, הכרזות והבטחות", אומר חיון והוסיף: "אך נראה כי מספר לא קטן של חברות עשו התקדמות משמעותית בדרך לחיסון וגם לתרופות אשר יקלו משמעותית את התסמינים, והמשקיעים נוהרים אחרי חברות אלו עם ציפיות גבוהות לרווח".

 

רועי חיון מפרט: "כרגע כל מדינות העולם רוצות לחפש תרופה למחלה ששיתקה את הכלכלה הגלובלית, לכן, ניתן לצפות שהרגולטורים יעניקו הטבות והקלות לחברות המנסות למצוא פתרון למגפה".

 

לבחור בקפידה את החברות בהן משקיעים

מטבע הדברים, בעקבות התחרות הרבה למציאת תרופות לסימפטומים של הקורונה וחיסון לנגיף, קשה לדעת באילו חברות להשקיע ואילו חברות לא יצליחו לממש את הציפיות, או יאחרו את המועד ויצליחו לפתח רק לאחר שהתבססה התחרות משמעותית בשוק. "חשוב לעקוב אחר התפתחויות בתחום ולנסות להשקיע לפני ההודעה על התקדמות בפיתוח - ההבדל בין השקעה בחברה שנמצאת בשלב הניסויים על בעלי חיים, לפני שעברה לניסויים קליניים בבני אדם, זה ההבדל בין תשואה של כמה אחוזים בודדים על הכסף שלנו לבין עשרות אחוזים", אומר רועי חיון.

 

בסופו של יום, שוק ההון הפך למשחק מסוכן מאז הנפילה הגדולה של המדדים בחודש מרץ, מוקדם יותר השנה, לאחר שמדינות רבות החלו במדיניות של סגר כללי. חברות הטכנולוגיה הרפואית והפארמה הצליח לשמור על יציבות ואף להשיג עליות, חלקן התחזקו בעשרות אחוזים. גם חברות המייצרות ציוד רפואי כמו מסכות ומכונות הנשמה השיגו תשואות נאות בזמן המשבר וגרמו למשקיעים רבים להעביר חלק מהונם לכיוון ה'מד-טק'.

 

"אני בהחלט מציע לגוון את תיק ההשקעות עם מספר חברות המייצרות טכנולוגיה רפואית ותרופות, בעיקר עם חברות אשר השיגו התפתחויות משמעותיות בכל הנוגע לקורונה", אומר חיון ומוסיף: "קיים פוטנציאל לייצר רווח משמעותי בזמן קצר למי שמשקיע בזמן הנכון".

 

 

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות