$
הייטק והון סיכון

אקווה סקיוריטי גייסה 30 מיליון דולר

ההשקעה הנוכחית מביאה את סך הגיוסים של חברת הסייבר הישראלית ליותר מ-130 מיליון דולר. דרור דוידוף, מנכ"ל החברה: "למרות הקושי הלוגיסטי - הצלחנו להשלים את הגיוס"

מאיר אורבך 15:0020.05.20
חברת הסייבר הישראלית אקווה סקיוריטי (Aqua Security) גייסה 30 מיליון דולר בסבב גיוס רביעי הובלת Greenspring Associates ובהשתתפות המשקיעים הקיימים של אקווה – Insight Partners, Lightspeed Ventures Partners ו- TLV Partners. ההשקעה הנוכחית מביאה את סך הגיוסים של אקווה ליותר מ- 130 מיליון דולר. בגיוס הנוכחי לא השתתפו שני משקיעים מובילים של החברה: מיקרוסופט ושלמה קרמר.

בשיחה עם כלכליסט אומר דרור דוידוף, מנכ"ל אקווה סקיוריטי, "התחלנו לגייס את הכסף עוד לפני משבר הקורונה, במהלך פברואר. במרץ השיחות נעצרו ובחודש אפריל התחדשו וזזו מהר מאוד כאשר הגענו להסכמות. למרות הקושי הלוגיסטי - הצלחנו להשלים את הגיוס".

מייסדי אקווה סקיוריטי מימין דרור דוידוף ואמיר ג'רבי CTO מייסדי אקווה סקיוריטי מימין דרור דוידוף ואמיר ג'רבי CTO

 

באפריל 2019 גייסה החברה 62 מיליון דולר בהובלת קרן Insight Partners ובהשתתפות לייטספיד, M12 (קרן ההשקעות של מיקרוסופט), TLV Partners, ושלמה קרמר. "הגיוס של שנה שעברה כלל אלמנט סקנדרי כולל משקיעי סיד שנקנו החוצה. כ-15 מיליון דולר מתוכו היו למשקיעים ראשונים שיצאו והשאר נכנס לחברה", אומר דוידוף. "יש לנו כסף בבנק שמאפשר לנו הזדמנויות רכישה ולהרחיב את סל השירותים שלנו. הגיוס הנוכחי הוא הסכום שאנחנו צריכים לחברה והרגשתי שזה יותר נכון לעשות את זה עכשיו. מרכז הפיתוח שלנו שמעסיק 90 עובדים יגדל וגם מרכז הפיתוח שלנו בהודו יגדל".

 

"הסיבוב נעשה בשווי גבוה מאוד לחברה והוא פחות התאים לפרופיל ההשקעות של מיקרוסופט ושלמה קרמר", אמר, "שניהם עדיין חברים בדירקטוריון שלנו ועדיין בעלי אחזקה משמעותית בחברה. אינסייט ולייטספיד השקיעו ואף הגדילו את ההשקעה שלהם בחברה. המשקיע החדש Greenspring Associates הם חברת השקעות בשלבים מאוחרים ויש להם פעילות של השקעה בקרנות כולל ב-TLV שהיא משקיעה שלנו ויש להם קרן להשקעה בשלבים מאוחרים".

 

"מעבר למפגע הבריאותי הרבה דברים השתנו לטווח הקצר והארוך. חלק גדול מהפעילות השיווקית שלנו נעשית בכנסים ואירועי לקוחות, וזה 50% מתקציב השיווק שלנו שלפתע נעלם. זה דרש מאיתנו לכתוב תוכנית שיווק מחדש ואילץ אותנו לשנות את כח האדם שלנו.  לפני שנה היינו 130 עובדים ואנחנו עכשיו 250 עובדים אחרי שנפרדנו מכ-20 עובדים וגייסנו מעט".

 

דרור דוידוף מנכ"ל אקווה דרור דוידוף מנכ"ל אקווה צילום: דיוויד גארב

 

"אנחנו לא נכפיל את כוח האדם, לעת עתה, אבל כן נגייס בזהירות", הדגיש, "גדלנו ליותר מ-400 לקוחות והקצב השתנה, אנחנו בצמיחה מהירה. אנחנו נמצאים בשוק מאוד חם של אבטחה לשירותי הענן וחושבים שהרבה חברות יעברו לענן כחלק מיציאה מהמשבר. אבל כאשר יש חוסר וודאות גמורה - אסור להיות עוורים".

 

האנטר סומרוויל, שותף כללי ב- Greenspring Associates, סבור שאקווה הראתה הישגים מרשימים בבניית בסיס הלקוחות שלה, ובביסוס מעמדה כמובילת שוק באבטחת יישומי cloud native בסביבות ענן. "אפילו בסביבה העסקית המאתגרת כיום, החברה הציגה צמיחה חזקה בהכנסות, ואת היכולת להציג מוצרים חדשים אשר מבדלים את ההיצע שלה ממתחריה. כאשר ארגונים ממשיכים לבצע הגירה אגרסיבית לענן, אנו רואים שאקווה ממוצבת היטב כדי ליהנות מכך וכדי לתמוך בטרספורמציה זו".

 

אקווה סקיורטי נוסדה ב-2015 בידי דרור דוידוף ואמיר ג'רבי והיא מספקת פתרונות אבטחה מבוססי יישומי Cloud Native, מבוססי קונטיינר ו- Serverless משלב הפיתוח ועד ההרצה בפועל. אקווה מגשרת על הפערים בין צוותי DevOps ואבטחת מידע, כדי לקדם תהליכים עסקיים ולהאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית. החברה רכשה את Cloudsploit בנובמבר 2019, כשהיא מרחיבה היצע הפתרונות שלה בשוק ה- Cloud Security Posture Management ואף השיקה את פתרון ה-SaaS הראשון שלה, Aqua CSPM.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x