חברות הפורטפוליו של JVP גייסו 200 מיליון דולר בימי הקורונה
אחוז האחזקות של JVP בחברות עומד על 30% בממוצע. מחצית מסבבי ההשקעות היו בחברות עם מכירות כשמרביתן בשלבי צמיחה משמעותיים
ימי הקורונה הביאו לחשש עצום בקרב חברות הסטארט-אפ לגיוסי כספים חדשים. לכלכליסט נודע ש-23 חברות הפורטפוליו של קרן הון הסיכון הירושלמית JVP גייסו 200 מיליון דולר בתקופה זו. כמו-כן, חלק מהחברות גייסו קווי אשראי בהיקף של 70 מיליון דולר.
- Contentsquare הצרפתית מגייסת 190 מיליון דולר ומרחיבה את מרכז הפיתוח בישראל
- בלחץ רשות ני"ע: גיוס ההון של קבוצת דלק שוב נדחה - למחר
- ותודה לקורונה: וולט השלימה גיוס של 100 מיליון יורו
מתוך 23 החברות, הקרן הובילה את ההשקעה ב-15 מהחברות, 4 מתוך קבוצת החברות הן השקעות חדשות של JVP. בין החברות שהובילו סבבי גיוס משמעותיים: פירמיד אנליקס – 25 מיליון דולר, נאניט – 21 מיליון, Secret Double Octopus – 15 מיליון דולר, Source Defense - 10 מיליון. ע"פ הערכות של JVP, שבע מתוך החברות שהשלימו את סבב הגיוס בתקופת הקורונה צפויות לחצות את רף 100 מיליון דולר מכירות בשנים הקרובות. Nanit היא אחת מהן. בממוצע, אחוז האחזקות של JVP בחברות עומד על 30%. מחצית מסבבי ההשקעות היו בחברות עם מכירות, מרביתן חברות בשלבי צמיחה משמעותיים.
התחומים שבהם פעלה הקרן בחודשים אלה כוללים בין היתר את סייבר, AI וביג דאטה Wellness, Health care, Foodtech, Agrotech .
בגיוסים השתתפו מספר תאגידים בינלאומיים דוגמת: ענקית המדיה Sony, ענקית ההדברה השווצרית Syngenta, תאגיד האנרגיה הבריטי National Grid, ולצידם קרנות וגופי השקעה מובילים בהם; קרן הון הסיכון היפנית Global Brain, הבנק הפיננסי בינלאומי Capital one, חברת השקעות המזון, CPT capital, ונוספים.
אראל מרגלית, יו"ר ומייסד קרן JVP התייחס לנתונים: "ההצלחה של ישראל כמובילת הייטק עולמית לא נמדדת רק ברגעי הגאות אלא ובעיקר ברגעי השפל. זה האתגר הגדול. דווקא בזמן שמדינות אחרות פועלות לבד, ישראל צריכה לעבוד במשותף עם כלל העולם כדי לייצר סביבת עבודה לאומית ובינלאומית בטוחה ויציבה. על רקע המשבר החמור שיצר נגיף הקורונה, המהלך האסטרטגי שהובלנו יחד עם החברות שלנו, וההצלחה לרתום משקיעים ושותפים אסטרטגיים מצביעה על הבעת אמון מוחלטת של החברות הרב לאומיות המובילות בעולם, בהייטק הישראלי".
"הקורונה העלתה את הרצון לדאגה לבריאות האישית", הוסיף, "מה שפותח הזדמנות גדולה לפוד-טק מרמת תחליפי החלבון, דרך אריזות חכמות ונקיות ועד לשימוש בחקלאות נקיה שאינה מזהמת. העלייה בעבודה מרחוק לצד הרצון לשמור על קשרים משפחתיים מרחוק פותח עולם שלם של מוצרים, צרכי אחסון והגנה דיגיטליים. הקפיצה הטכנולוגית שמערכות הבריאות יצטרכו לעבור בשנים הקרובות תפתח שווקים שלמים למערכות להגנות סייבר, בדיוק כפי שעולם הפינטק צורך כיום. ההזדמנויות הטכנולוגיות הן גדולות, כלכלות רבות מתמהמות לפעול וזו ההזדמנות להייטק הישראלי לחזור ולהיות מובילה עולמית אמיתית."