הקורונה גררה ירידה של 13% בביקוש לחשמל באפריל, החמסין הביא שוב לשבירת שיא הצריכה
על פי בדיקה של בנק ישראל, במרץ נרשמה ירידה בצריכת החשמל שהתעצמה והגיעה לשפל בצריכה בשעות הבוקר של אפריל. היום שוב נשבר שיא הצריכה - עם כ-13.854 מגה וואט
בנק ישראל הודיע הבוקר (ד) שיחל לנטר את צריכת החשמל הארצית, זאת כאינדיקטור לכלל הפעילות במשק. ניתוח של החודשים האחרונים שבוצע שם מגלה שבחודש מרץ נרשמה ירידה בצריכת החשמל שהתעצמה בהמשך והגיעה לשפל בצריכה בשעות הבוקר של אפריל. בתוך כך, חברת החשמל מדווחת כי היום שוב נשבר שיא הביקוש לחשמל, עם כ-13.854 מגה וואט, לעומת כ-13.8 מגה וואט אתמול.
- השרב הגדול: נשבר שיא צריכת החשמל, גידול בייצור בתחנות הפחמיות
- השותפות בתמר לא מצליחות להגיע להסכמות על מכירת גז לחברת החשמל
- התפקיד הכי רגיש במשק החשמל מחייב מינוי מקצועי
לפי הפרסום של בנק ישראל, "באפריל צריכת החשמל בשעות הבוקר היתה נמוכה ב-13% מהממוצע בשנתיים קודמות", פועל יוצא של הסגר על מפעלי התעשייה, מתחמי הבילוי והקפאת הביקוש לתיירות בחג הפסח.
מנגד, בבנק ישראל מסבירים שבחינה של השבועיים האחרונים, ועד ל-16 במאי השנה, "מצביעה על התאוששות קלה בצריכת החשמל, אך עדיין נמוכה בכ-10% ביחס לשנתיים קודמות. בימים האחרונים אומנם נשבר שיא בצריכת החשמל בשל גל החום הכבד, אך הסתכלות מעמיקה וארוכה יותר על צריכת החשמל במשק מעלה שבתקופת הקורונה הצריכה ירדה באופן ניכר בשל צמצום הפעילות במשק".
ניטור החשמל נעשה על ידי בנק ישראל כחלק מניסיון להבין את תמונת המצב של המשק וההתאוששות שלו ממשבר הקורונה, יחסית בזמן אמת. שכן נתוני צריכת החשמל מגיעים באיחור של עד שלושה ימים בעוד שהאינדיקאטורים המסורתיים בהם משתמשים למדידת הפעילות במשק כמו למשל צמיחת התוצר, מתפרסמים באיחור של מספר חודשים.
במקביל לניטור החשמל, בבנק ישראל יפרסמו אינדיקטורים נוספים כמו השימוש בכרטיסי האשראי והניידות (באמצעות נתונים של גוגל) באופן שוטף על בסיס שבועי באמצעות תשתית המידע שהקים הבנק לשם כך.
בתוך כך, החום הכבד החל להכריע את פעילות יחידות הכוח של חברת החשמל. ממידע שהגיע לידי כלכליסט עולה שיחידה פחמית שמפיקה כ-570 מגה וואט (כ-4.3% מכושר הייצור של חברת החשמל) הושבתה באשקלון בשל תקלה. כרגע לא קיים מחסור בהיצע החשמל, אולם בחברה מודעים לשיאי הביקוש ועובדים מסביב לשעון כדי לתקן את התקלה.
אתמול (ג) נשבר שיא הביקוש של כל הזמנים עם צריכה של כ-13.8 אלף מגה וואט, כאשר 37% מהייצור הגיע מתחנות כוח פרטיות. סל הדלקים הארצי בשעות השיא אתמול בצהרים נחלק כך ש- 55% מהייצור החשמל נעשה באמצעות גז טבעי ונוזלי, 26% באמצעות פחם, 12% מקורם במתקנים סולארים (שלא פעלו בלילה), וכ-7% באמצעות דלקים שונים (סולר, מזוט)
ניתור החשמל נעשה על ידי בנק ישראל כחלק מניסיון להבין את תמונת המצב של המשק וההתאוששות שלו ממשבר הקורונה, יחסית בזמן אמת. שכן נתוני צריכת החשמל מגיעים באיחור של עד שלושה ימים בעוד שהאינדיקאטורים המסורתיים בהם משתמשים למדידת הפעילות במשק כמו למשל צמיחת התוצר, מתפרסמים באיחור של מספר חודשים.
במקביל לניטור החשמל, בבנק ישראל יפרסמו אינדיקטורים נוספים כמו השימוש בכרטיסי האשראי והניידות (באמצעות נתונים של גוגל) באופן שוטף על בסיס שבועי באמצעות תשתית המידע שהקים הבנק לשם כך.