עלייה בביקוש למכ"מים העבירה את ראדא מהפסד לרווח
הכנסות החברה ברבעון הראשון עלו ב-74.4% ל-15 מיליון דולר ועקפו את תחזיות השוק, הרווח הנקי עמד על 170 אלף דולר לעומת הפסד של 516 אלף דולר ברבעון המקביל; המנכ"ל דב סלע: "הגענו לרווחיות מוקדם מהצפוי. בשנתיים האחרונות ביצענו השקעות משמעותיות והן מתייצבות ומתחילות להניב פירות"
חברת מערכות המכ"ם הישראלית ראדא תעשיות אלקטרוניות, פירסמה היום (ג') את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2020, שהראו מעבר מהפסד לרווח.
- סאפיינס עמדה בתחזית השוק, אך הורידה את צפי ההכנסות ל-2020
- הסגר סידר ל-WIX רבעון חלומי, באפריל המצב השתפר אף יותר
- דוחות אנרג'יקס לא נפגעו מהקורונה: "המשבר נותן רוח גבית לאנרגיה ירוקה"
ההכנסות צמחו ב-74% ל-15 מיליון דולר ועלו על תחזית השוק להכנסות של 14.77 מיליון דולר. החברה ייחסה את העלייה בהכנסות להשקעות קודמות ונוכחיות כמו בניית מתקן ייצור בארה"ב שעתיד לעמוד בביקוש המגיע בעיקר מהלקוח הגדול שלה – צבא ארה"ב וחיל הנחתים (המארינס), וכן תחילת הפעילות במתקן.
הרווח התפעולי עמד על 46 אלף דולר בהשוואה להפסד תפעולי של 588 אלף דולר בתקופה המקבילה אשתקד, וה-EBITDA המתואם עמד על 863 אלף דולר לעומת EBITDA מתואם שלילי של 26 אלף דולר ברבעון המקביל.
החברה עברה לרווח, לראשונה מאז שהחל לדעוך שוק הפעילות המסורתי שלה למכירת מערכות אלקטרוניקה ומחשבים לכלי טיס. הרווח הנקי ברבעון החולף עמד על 170 אלף דולר או 0 דולר למניה לעומת הפסד של 516 אלף דולר או 0.01 דולר למניה ברבעון המקביל אשתקד.
ב-2016 החלה ראדא להתמקד במכ"ם טקטי, מכ"ם נייד וקטן שהביקוש לו החל לפני מספר שנים על ידי צבא ארה"ב, כחלק משהייתו בעיראק והצורך, בין היתר, למניעת תקיפת שיירות רכבים.
דב סלע, מנכ"ל ראדא אמר כי "בשנתיים האחרונות ביצענו השקעות משמעותיות כדי לספק את צרכי השוק החזויים, ולממש את הפוטנציאל הגלום בו, בהתבסס על ההזדמנויות שזיהינו לפני מספר שנים בשוק המכ"מים המיני-טקטיים, ובעיקר בארה"ב. ההשקעות האלו מתייצבות כעת ומתחילות להניב פירות. הגענו לרווחיות מוקדם מהצפוי. שווקי היעד שלנו עוברים בהדרגה לשלב האספקות הסדרתיות, ואנו צופים כי בחציון השני ייווצר לנו צבר הזמנות לאספקות ב- 2021 ו-2022, בעיקר בארה"ב". עוד אמר סלע כי עסקי החברה לא הושפעו באופן מהותי ממגפת הקורונה.
ראדא נסחרת בבורסת נאסד"ק בארה"ב בשווי שוק של 192.6 מיליון דולר. היא נמצאת בשליטת קרן DBSI הישראלית (15.7%), ומוחזקת על ידי גורמים מוסדיים ובהם: הפניקס (6%), ילין לפידות (4.6%) ופסגות (3.6%).