ICL: הביקוש לאשלג חזר גם בהודו, אך במחיר נמוך ב-17.8% לעומת 2019
ההערכות הן כי החברה תספוג ב-2020 ירידה של עד 2.6% ברווח התפעולי כתוצאה מהמחיר החדש, המצטרפים לירידה של עד 8.3% בשל ירידת המחיר גם בהסכמיה בסין; הירידה עשויה להצטמצם בהתאם למזג האוויר, רמת הביקושים, והמשך סיוע הממשלות לענפי החקלאות
- ירידת מחירי הסחורות הפילה את הרווח של איי.סי.אל ב-62%
- כיל: הביקוש לאשלג בסין חזר, אך המחיר נמוך ב-24% לעומת 2019
- אייל עופר תורם 10 מיליון שקל למאבק בקורונה בישראל
החברה ציינה כי מחירי המכירה יהיו נמוכים ב-50 דולר לטון, המהווים כ-17.8% ממחירי המכירה בחוזיה הקודמים במדינה, ויעמדו עתה על 230 דולר לטון. עוד הודיעו בחברה כי החוזים הם חלק מהסכמי מסגרת חומש, שנחתמו כבר בדצמבר 2018 בין החברה לבין יבואנית האשלג ההודית - Indian Potash Limited IPL.
הכמויות עליהן ICL חתמה, דומות לאלו שסיפקה בהודו בחוזיה השנתיים הקודמים, ומהוות זריקת עידוד נוספת לICL, שדיווחה לפני 10 ימים על חתימת הסכמי מכירת אשלג גם לסין. ICL חוותה אי ודאות החל מאמצע הרבעון השלישי של 2019 לגבי מכירות האשלג, שהובילו לסימני שאלה לגבי פעילותה ב-2020.
זאת, לאחר שמכירות האשלג נפגעו ב-2019 בעיקר כתוצאה משנה חקלאית חלשה שחוותה ארה"ב בשל פגעי מזג האוויר, שגרמו ליצרנים להסיט כמויות אשלג וחומרים נוספים למקומות אחרים ובהם גם לסין. אבל זו האחרונה גם נפגעה, בשל היחלשות המטבע שלה וקדחת החזירים האפריקנית.
כמו כן, הסטת הכמויות אליה הביאה לעלייה משמעותית במלאים שיש במדינה ולעצירת הזמנות חדשות. לכן סין לא חתמה על הסכמים חדשים לייבוא אשלג ב־2019 ועד למאי השנה. לכך יש להוסיף את אי הוודאות, שרק גברה בחודשים האחרונים בעקבות נגיף הקורונה - עדיין אירוע מתגלגל וקשה לכמת את השפעותיו.
יחד עם זאת, דווקא הקורונה סיפקה לענף החקלאות ויצרני החומרים לה תמיכה בדמות תיעדוף לוגיסטי שהממשלות בעולם מעניקות לענף, הממוקם בעיקר במקומות פחות מיושבים. הדבר מתבטא באפשרות מהירה יותר לניוד מוצרים לענף החקלאות, כשלעת עתה מתחדשים להם הביקושים בעקבות מזג אוויר המאיר פנים לעונה החקלאית שהחלה בארה"ב, בסין ובחלקים נוספים בעולם.
למרות זריקת העידוד, הצפי בשוק הוא כי ירידת המחיר תשפיע על הרווח התפעולי של החברה ותוביל לירידה של עד 2.6% ברווח התפעולי של החברה לשנת 2020, בהשוואה לרווח התפעולי שלה ב-2019, שעמד על 756 מיליון דולר.
בצירוף עם ירידת המחיר בהסכמי מכירת האשלג של החברה לסין, הצפי הוא כי ICL, הנסחרת בבורסות תל אביב וניו יורק בשווי 4.25 מיליארד דולר, תספוג ירידה כוללת של עד 10.9% ברווח התפעולי שלה.