גלוברנדס רכבה על הדיוטי פרי שנסגר ומכירות הסיגריות זינקו
הכנסות יבואנית מותגי הטבק והממתקים עלו ברבעון הראשון ב־12.4% לעומת הרבעון המקביל – אך מי שהרוויחה היא בעיקר מדינת ישראל. מסי הקנייה על מוצרי טבק לגלגול שעלו בשנה שעברה גזרו שיעור גדול יותר בדרך לשורת הרווח, שעלתה ב־9.7%
החרדה מפני נגיף הקורונה וחנויות הדיוטי פרי הנעולות הובילו לעלייה של 12.4% במכירות של יבואנית הסיגריות והממתקים גלוברנדס גרופ ברבעון הראשון של השנה, אך את מרבית ההכנסות העודפות לעומת הרבעון המקביל גבתה המדינה כמסים.
ההכנסות של גלוברנדס, בניהולו של גדי נצר, הסתכמו ברבעון ב־607.4 מיליון שקל לעומת 540.2 מיליון שקל ברבעון המקביל, אבל מסי הקנייה חתכו מהמכירות 491.4 מיליון שקל לעומת 423.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה.
- גלוברנדס: קיפאון בהכנסות, עלייה של 5% ברווח הנקי ברבעון השלישי
- דוחות גלוברנדס: קיפאון בהכנסות, ירידה של 27% ברווח הנקי
- גלוברנדס השלימה את השלב המוסדי בהנפקה: גייסה 169 מיליון שקל
העלייה בהכנסות מיוחסת למגזר העישון — שכן מגזר הממתקים רשם ירידה לעומת הרבעון המקביל — אך אחרי מס מדובר בשיעור עלייה זניח של 0.3% לעומת הרבעון המקביל ב־2019. זאת מאחר שב־21 בפברואר הועלה המס על מוצרי טבק לגלגול, ושיעור המס הגבוה יותר התבטא במלואו ברבעון המדווח.
עם זאת הצליחה גלוברנדס לשפר את הרווח הנקי ב־9.7%, בעיקר הודות לעלייה במכירות סיגריות על חשבון מוצרי הטבק לגלגול. הרווח הנקי עלה ל־14.7 מיליון שקל בהשוואה ל־13.4 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2019.
הקורונה, שהעלתה את הביקוש במגזר העישון, גרמה במקביל לירידה של 4.7% בהכנסות מגזר הממתקים והחטיפים של גלוברנדס, שהסתכמו ברבעון ב־15.9 מיליון שקל לעומת 16.7 מיליון שקל ברבעון המקביל. את הירידה במגזר זה מייחסת החברה לסגירת הפיצוציות בעקבות הסגר על המשק ולצניחה במספר הכניסות של לקוחות לחנויות הנוחות בתחנות הדלק - עיקר לקוחות החברה במגזר זה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
הרווח התפעולי של החברה עמד על 20.1 מיליון שקל לעומת 19.2 מיליון שקל ברבעון המקביל, בעיקר עקב ירידה במכירות מוצרי טבק לגלגול ועלייה במכירות הסיגריות, שהורידו את עלות המכר של החברה ל־75.9 מיליון שקל בהשוואה ל־77.4 מיליון שקל ברבעון המקביל. ה־EBITDA של גלוברנדס עמד על 22.8 מיליון שקל לעומת 21.6 מיליון שקל.
"חווינו צמיחה בסיגריות בעיקר עקב סגירת הדיוטי פרי, כי מה שלא קונים שם קונים בארץ", אמר נצר ל"כלכליסט", "למרות סגירת הפיצוציות ומיעוט הלקוחות בחנויות הנוחות שבתחנות הדלק, היו ביקושים גבוהים יותר ברשתות השיווק שפיצו על כך. ההשפעה העיקרית על המכירות היתה העלאת המס על מוצרי טבק לגלגול במחצית השנייה של הרבעון הראשון ב־2019, בעוד ברבעון הראשון השנה הרגשנו אותה במלואה".
גלוברנדס ציינה בדו"ח כי בעקבות המשבר הגדילה מלאים, שעמדו נכון לסוף מרץ על 130.5 מיליון שקל לעומת 115.16 מיליון שקל בתקופה המקבילה.
נצר הוסיף בהקשר זה כי "השמירה על רצף האספקה ועל התפעול היא הדבר היחיד שאנו עוסקים בו בימים אלה, ולכן דאגנו ודואגים להגדיל מלאים, כדי לא להיתקע בלי סחורה, ולשמור על העובדים כדי להמשיך את הרצף התפעולי".
לחברה מזומנים ושווי מזומנים של 13 מיליון שקל בסוף מרץ לעומת 13.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה, וההלוואות לזמן קצר עלו ל־113.8 מיליון שקל בשל צורכי הפעילות השוטפת בהשוואה ל־100.4 מיליון שקל ברבעון המקביל. האשראי הבנקאי מסתכם ב־141.7 מיליון שקל בהשוואה ל־106 מיליון שקל.
מניית גלוברנדס הגיבה היום לפרסום הדו"ח וסיימה את המסחר בבורסת תל אביב בזינוק של 8.52% לשווי שוק של 426.8 מיליון שקל, אך היא עדיין נסחרת במחיר הנמוך ב־20.3% לעומת מחירה ביום ההנפקה ב־3 ביוני 2018.