$
הייטק והון סיכון

שינה של תינוק שווה זהב: נאניט גייסה 21 מיליון דולר

כמה הייתם מוכנים לשלם כדי לדעת שהתינוק שלכם יישן כמו שצריך? חברת הסטארט-אפ שפיתחה פלטפורמה למעקב וניתוח שינת תינוקות הודיעה על גיוס מוצלח

מאיר אורבך 14:0012.05.20
חברת הסטארט-אפ נאניט (Nanit), שפיתחה פלטפורמה למעקב וניתוח שינת תינוקות, גייסה 21 מיליון דולר בהובלת קרן JVP והקרנות האמריקאיות Upfront, RRE, ו-Rho. כולן השקיעו בחברה בעבר. עד היום גייסה החברה 50 מיליון דולר לרבות הגיוס הנוכחי. החברה מעסיקה 56 עובדים מתוכם 34 בישראל.  

הפלטפורמה של החברה כוללת מוניטור חכם ומצלמה העוקבים אחר הרגלי הנשימה והשינה של התינוק. נאניט מנתחת את שינת התינוק ונותנת להורה מידע מקיף הכולל תקציר של עיקרי השינה, מעקב מדדים בחדר במהלך זמן השינה, עצות לייעול השינה, מעקב וניתוח נשימות התינוק ועוד.

 

המערכת מאפשרת מעקב וידיאו תמידי מרחוק אחר התינוק באמצעות אפליקציה ונתונים לסמארטפון של ההורה. כדי לשפר את איכות השינה, המערכת מאפשרת שליטה מרחוק בתאורה ובסאונד בחדר השינה כמו גם יכולת לתקשר עם התינוק לשיפור איכות השינה.

מכשיר למעקב וניתוח שינת תינוקות של נאניט מכשיר למעקב וניתוח שינת תינוקות של נאניט צילום: Nanit

 

"החברה הגדילה את הכנסותיה פי 3 מאז סבב הגיוס הקודם ב-2018", אומרת שרה דורסט מנכ"לית נאניט, שהחליפה בתפקיד המנכ"ל את ד"ר אסף גלזר, מייסד החברה והמנכ"ל הראשון שלה.

 

בשיחה עם כלכליסט מספרת דורסט שכולם כעת עובדים מהבית מאחר והם בניו יורק. "יש לנו מוצר ששומר על משפחות מחוברות והוא מאפשר גישה לנכדים ולכל חברי המשפחה לבדוק את התינוקות ולהרגיש מחוברים. המכירות שלנו עלו בתקופה הזו של המשבר. אנחנו ראינו בצלחה בתקופה הזו. אנחנו שמחים שיכולנו לספק מוצר שיכול היה להיות לעזר בתקופה הזו. הפיתוח של המוצר על ידי המייסדים שמאוד מעורבים בחברה הם מישראל והוא רצה שהוריו יראו את הילדים מרחוק. הם חשבו שהמוצר יהיה מיועד לשיתוף בין כל בני המשפחה".

 

שרה דורסט מנכ"לית נאניט שרה דורסט מנכ"לית נאניט צילום: Nanit

 

"אנחנו תמיד רצינו לקחת את החברה לכיוון של איכות החיים והביטחון", הוסיפה, "בתקופה הזו של המגיפה אנחנו נותנים בטחון רב יותר מאשר ציפינו והרבה יותר התעניינות במוצר ולא רק כמוניטור. סבא וסבתא יכולים לדבר על התינוק ואפילו לשמור עליו מרחוק ולהשגיח מה קורה איתו להשמיע את עצמם ולחוש איתו", אומרת שרה דורסט. "אנחנו כיום רוצים להוציא מצלמות להורים ולתת את השירות הטוב ביותר אבל יש לנו מפת דרכים עתידית שתאפשר לנולעשות הרבה מאוד להורים וללמד אותם דברים חדשים שאנחנו מגלים. יש לנו שותפויות עם מוסדות ובתי חולים לעשות שיתופי פעולה על מחקר ופיתוח. יש לנו מידע חזותי רב על הילד ומידע על כל מה שקורה לתינוקות בעריסה. בעבר ללא נאניט היית צריך להסתכל על העריסה ואנחנו מקליטים להם הכל".

 

מוניטור למעקב וניתוח שינת תינוקות של נאניט מוניטור למעקב וניתוח שינת תינוקות של נאניט צילום: Nanit

 

"התחלנו לגייס בינואר וסיימנו בסוף מרץ תחילת אפריל, כאשר המגיפה התחילה בסין ושם אנחנו מייצרים וידענו הכל מה שקורה שם והבנו שזה קורה", סיפרה, "יש לנו קבוצה מרשימה של משקיעים קיימים ויש לי תוכנית עסקית קדימה וכל אחד מהמשקיעים הקיימים תמכו בתוכנית ורצו להשקיע שוב בחברה ולכן לא חיפשתי משקיעים אחרים. השוק בארצות הברית ענק והוא עיקר המיקוד שלנו, אבל יש בנו עניין בקנדה ואנחנו פועלים שם ואנחנו גם מסתכלים על בריטניה שם יש גם הזדמנויות מאוד מעניינות עבורנו".

 

הפלטפורמה של נאניט משמשת כמעבדת שינה משוכללת בחדר התינוק, שמעבר לניתוח נתוני השינה של התינוק, נותנת עצות להורים לשיפור השינה באמצעות הלמידה הממוחשבת. הדאטה שנאסף על שינת התינוק, יחד עם הניסיון של 86 מיליון שעות שינה שכבר נאספו על ידי נאניט, מאפשרים למערכת לתת להורה את הייעוץ הטוב ביותר כיצד לשפר את שינת התינוק. הצפייה מרחוק מתאפשרת גם למשתמשים נוספים באישור ההורים, ובתקופת משבר הקורונה היתה עלייה בשימוש באפשרות זו בעיקר לסבתות וסבים שלא יכלו לראות את נכדיהם.

 

מאז השקתה ב-2016, החברה מוכרת את מוצריה בארצות הברית דרך אמזון, טרגט ובסט ביי. כעת נאניט נפתחת גם לשוק הבריטי ובקרוב במדינות נוספות. 

 

אראל מרגלית יו"ר ומייסד קרן JVP אראל מרגלית יו"ר ומייסד קרן JVP צילום: jvp

 

אראל מרגלית, מייסד ויו"ר JVP: "תחום ה-Wellness והשינה עתידים להיות אחד מאפיקי הההשקעה הבאים של הטכנולוגיה הישראלית. הטכנולוגיה של נאניט מאפשרת גישה חדשה ומהפכנית לעולם השינה של התינוקות שמטריד כל כך הרבה הורים בכל העולם. במוצר אחד פשוט להרכבה, מקבל ההורה סל שלם של מוצרי בטיחות לעריסת התינוק שכוללים ניטור נשימה של התינוק, מעקב מדדים, עצות ייעול להורים ומעל לכל שקט נפשי שבעבר היה רק פרי הדמיון. משבר הקורונה העולמי הוכיח לנו עד כמה חשובה הטכנולוגיה כדי לשמור על קשרים משפחתיים. התוצאות של נאניט מוכיחות שלמוצר יש ביקוש אדיר שרק ילך ויגדל בשנים הקרובות".

 

המערכת של נאניט כבר עקבה אחר 86 מיליון שעות שינה והנתונים שנאספו משמשים גם למחקרים באוניברסטאות קורנל, ייל, HSS והטכניון בנושא שינת תינוקות.

 

Nanit הוקמה על ידי ד”ר אסף גלזר, מומחה בתחום הראייה הממוחשבת ולמידת מכונה שמשמש כיום בתפקיד מנהל המוצר הראשי של החבר , תור עברי, שעבד לפני כן עם גלזר ב-Applied Materials ובפיליפס ומשמש בתפקיד CTO ואנדרו ברמן, שהיה משקיע ב-Norwest Venture Partners.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x