בלעדי לכלכליסט
יו"ר רשות החשמל אסף אילת הודיע על פרישה מהתפקיד
אילת הודיע על רצונו הבוקר לעובדי הרשות. הוא מונה לפני כארבע שנים לתפקיד לתקופה של כחמש שנים, כך שפרישתו מתבצעת מוקדם מהצפוי. הוא יישאר ברשות עד למינוי יו"ר מליאה חדש. הסיבה לעזיבה המוקדמת - תחושת מיצוי וסיבות אישיות
אילת ישאר ברשות עד למינוי יו"ר מליאה חדש, כך שתאריך העזיבה הרשמי שלו עוד לא נקבע. בהנחה שוועדת האיתור לתפקיד תוקם רק בחודש הבא, ומציאת המועמד המתאים תארך כמה שבועות, ההערכות הן שאילת יסיים בפועל את תפקידו בסוף הקיץ או לקראת תקופת החגים שתחול בחודש ספטמבר.
- רשות החשמל יוצאת בשימוע להקמת מערכת ניהול חשמל ארצית
- משבר חריף במשק החשמל: מנכ"ל משרד האנרגיה ויו"ר רשות החשמל נגד רשות החברות הממשלתיות
- רשות החשמל מציבה רף חדש לאחזקת תחנות כוח - עד 20% מכלל השוק
רשות החשמל היא למעשה הרגולטור הישיר על משק החשמל בישראל והגוף שקובע את התעריפים. הרשות מורכבת מחמישה נציגים - יו"ר הרשות עצמו, שני נציגים מטעם משרד האוצר, שני נציגים מטעם משרד האנרגיה, כאשר אחד מכל זוג הוא נציג ציבור והשני עובד מדינה - והיא כפופה מקצועית למשרד האנרגיה.
אילת מונה בקיץ 2016 לתפקיד לאחר ששמו עלה לראשונה כמועמד במרץ באותה השנה. קודם לכן שימש ככלכלן הראשי ברשות ההגבלים העסקיים, שם הכיר את משק האנרגיה מעצם העיסוק במתווה הגז הממשלתי. במהלך עבודתו ברשות ניהל בעצם את המוסד כגוף שלטוני חדש שאיחד בין מינהל החשמל שבמשרד האנרגיה לבין רשות החשמל הישנה, עם אוטונומיה בקביעת תעריפי החשמל שאינה כפופה לאף גורם. במהלך עבודתו ברשות אילת היה שותף לגיבוש הרפורמה ההיסטורית בחברת החשמל, והיה אחראי לגיבוש הרגולציה החדשה במשק עבור שחקנים פרטיים וממשלתיים.
המינוי הבא לתפקיד יתבצע כבר בממשלה החדשה, כאשר התפקיד הוא למעשה מינוי אישי של שר האנרגיה. על פי ההערכות השר הנוכחי צפוי להשאר בתפקידו, ולכן שטייניץ אמור לאשר מינוי של אדם עם היכרות טובה של משקי החשמל והאנרגיה, כמתחייב מהתפקיד. בפעם הבודדת שניסו למנות אדם ללא רקע מקצועי בתחום המהלך נפסל גם מסיבות טכניות של חוסר ניסיון ניהולי, וגם תחת ביקורת בין בכירים ששרתו אז ברשות החברות הממשלתיות שעבור התפקיד הזה נדרשת מומחיות עמוקה בתחום. בפני רשות החשמל עומדת המשימה הגדולה של גיבוש מודלים כלכליים לסחר בחשמל, זאת תחת ההבנה ששוק הייצור והאספקה נפתחו לתחרות מלאה. כך או כך, במשרדי הממשלה כבר החלו לצוץ שמות אפשריים להתמודד על התפקיד של אילת כאשר אחד מהם עשוי להיות ערן ניצן, בעבר בכיר באגף התקציבים ובשנים האחרונות הציר הכלכלי של משרד האוצר בוושינגטון.