$
חדשות טכנולוגיה

ארה"ב מעוניינת להעביר את מערכי ייצור השבבים, ביניהם אינטל, מאסיה חזרה אליה

יוזמה חדשה של ממשל טראמפ מבקשת להורות ליצרניות שבבים אמריקאיות להעביר את הייצור חזרה למדינה. במקביל, הממשל גם שוקל לאפשר לחברות אסייתיות נבחרות להקים מערכי ייצור בארה"ב

רפאל קאהאן 17:3811.05.20
יוזמה חדשה של ממשל טראמפ מבקשת להורות ליצרניות שבבים אמריקאיות להעביר את הייצור חזרה למדינה. על פי הודעתם של שני נציגי יצרניות שבבים אמש (א'), חברות מסוימות כבר נמצאות במשא ומתן על המהלך עם הבית הלבן.

 

החברה העיקרית שנמצאת כרגע בשלבי דיונים היא אינטל, שלה גם מפעל בקריית גת, ירושלים וחיפה וכן במיקומים נוספים ברחבי העולם. אך היא אינה היחידה. על פי הדיווח של הוול סטריט ג'ורנל המהלך מיועד לשנות לחלוטין את אופן הפעולה של התעשיה שכיום מסתמכת על ייצור בעיקר במדינות זרות, כאשר רק שלבי הפיתוח מתבצעים במטות האמריקאיים.
אינטל קריית גת אינטל קריית גת צילום: הרצל יוסף

 

אינטל נמצאת למשל בשיחות עם משרד ההגנה כדי לשפר את שרשרת האספקה שלה. דובר החברה מסר לסוכנות רויטרס שמדובר בשיפור מקורות מקומיים בארה"ב למוצרי מיקרו-אלקטרוניקה, "אינטל נמצאת במקום טוב כדי לעבוד עם ממשלת ארה"ב ולתפעל מפעל ייצור שבבים מסחרי שיספק שורה נרחבת של מוצרי מיקרו-אלקטרוניקה", כך הוסבר מהחברה.

 

במקביל, הממשל האמריקאי גם שוקל לאפשר לחברות אסייתיות נבחרות להקים מערכי ייצור בארה"ב. כך למשל ענקית הייצור TSMC, שנחשבת כיום הגדולה בעולם, נמצאת גם היא בשיחות עם משרד המסחר האמריקאי - שאמון על רגולציה של חברות זרות המעוניינות להשקיע במדינה - כדי להקים מפעל בארה"ב. אך עם זאת באותה נשימה גם נמסר שלא התקבלה עדיין החלטה

.

בוב סוואן, מנכ"ל אינטל בוב סוואן, מנכ"ל אינטל צילום: intel

 

מנכ''ל אינטל בוב סוואן שלח כבר בסוף מרץ מכתב למשרד ההגנה ובו הוא מציע להקים מפעל שבבים בשיתוף עם הפנטגון. "זה חשוב ביותר בהתחשב באקלים הגיאו-פוליטי הלא יציב כיום", כך נכתב. האקלים עליו רומז סוואן קשורים בחלקם גם להחמרה ביחסים בין ארה"ב לסין.

 

שתי המדינות מנהלות מזה כשנתיים סוג של מלחמת מסחר. אך למרות שבחודשים הקודמים למשבר הקורונה נראה היה שהשיחות והדיונים הביאו לעדנה מסוימת ולהסכמות, התפרצות הקורונה שבה הואשמה סין על ידי הנשיא טראמפ, הביאה לגל של האשמות מצד בייגי'נג על כך שהיו אלה דווקא אזרחים אמריקאים שהפיצו את הנגיף.

 

חברה נוספת שהממשל האמריקאי מחזר אחריה להקמת מפעל שבבים מקומי היא אפל, שכיום משתמשת בשירותיהן של סמסונג ו-TSMC בין השאר. אפל גם מפתחת את רוב השבבים של האייפון והאייפד בעצמה, והיא אמורה גם להציג מעבד חדש לקו מחשבי המק שלה, כבר בשנה הקרובה. את המפעל היא צפויה להקים ביחד עם TSMC אם השיחות יבשילו.

 

גם סמסונג, שכבר מחזיקה במפעל ייצור שבבים באוסטין, טקסס, מנהלת מגעים עם בכירים בממשל לאפשרות שתוכל להרחיב את עסקי הייצור הקבלניים שלה בארה"ב.

 

כל המהלכים האלה מיועדים לענות על שני צרכים עיקריים. ראשית שמירה על שרשרת הייצור של שבבים המיועדים בין היתר לשימוש צבאי, אסטרטגי או בתשתיות בתוך השטח של ארה"ב. הצורך השני הוא החלשת מעמדה של סין כרצפת הייצור של המערב והחלשת היכולת שלה לגייס הון וידע מהחברות המערביות שמשתמשות בשירותי קבלניות הייצור הסיניות.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x