ארה"ב: שני ישראלים נתבעים על הונאת אופציות בינאריות ב-20 מיליון דולר
על פי התביעה שהגישה נציבות המסחר בחוזים עתידיים (CFTC), טל ולריולה ואיתי ברק, בעלי השליטה בחברת דיגיטל פלטינום הישראלית, הפעילו מערך שיווק אגרסיבי ושקרי, שגייס למעלה מ-59 אלף לקוחות. אמצעי השיווק כללו סרטוני תדמית מפוברקים עם שחקנים על רקע אחוזות ומטוסים פרטיים, שהבטיחו רווחים אסטרונומיים ללא סיכון והציגו נתוני מסחר מזויפים
- חיקור דין בארץ נגד ישראלי החשוד בהונאת אופציות בינאריות בארה"ב
- ארה"ב: 22 שנות מאסר ללי אלבז הישראלית, שהורשעה בהונאת משקיעים
- ה-SEC תובעת שני ישראלים על הונאת אופציות בינאריות בעשרות מיליוני דולרים
על פי התביעה שהוגשה לבית המשפט הפדרלי בפלורידה, ארה"ב, שני הישראלים - טל ולריולה ואיתי ברק מת"א - רקחו יחד עם תושב מיאמי, דניאל פינג'הוט, תרמית שבמסגרתה גרפו עמלות בהיקף של יותר מ-20 מיליון דולר.
על פי התביעה, החל מאוקטובר 2013 ועד אוגוסט 2018, פינג'הוט ושלוש חברות שעבד איתן, בהן דיגיטל פלטינום (Digital Platinum) הישראלית ובעלי השליטה בה ולריולה וברק, הפיצו חומרי שיווקיים, בהם סרטונים, שהבטיחו רווחים אסטרונומיים ללא סיכון. מעל 59,000 לקוחות, כך נטען, פתחו ומימנו חשבונות מסחר כתוצאה מהשיווק האגרסיבי, אשר שהניבו תשלומים של יותר מ-20 מיליון דולר בעמלות לנתבעים.
על פי התביעה, חומרי השיווק כללו נתוני מסחר מזויפים על הרווחים מאופציות בינאריות, ותוכנות ומערכות סחר בנכסים דיגיטליים. בסרטוני השיווק היו בדרך כלל שחקנים - שהופיעו לעתים קרובות מול אחוזות ומטוסים פרטיים - שטענו באופן מטעה כי הפכו לעשירים מהמסחר. הפרשה נחקרה בסיוע רשות ני"ע הישראלית, רשות ני"ע האמריקאית (SEC) וה-FBI.
מעוה"ד רותי ליטבק ורמי קרן המייצגים את שני הישראלים שנתבעו נמסר: "מדובר בתביעה אזרחית שהוגשה בארצות הברית וההקשר בינה לבין טל ולריולה ואיתי ברק אינו מהותי. לא קיימות שום הגבלות על פעילותם העסקית של ולריולה וברק והיא נמשכת כסדרה".