הקורונה סייעה לברק רוזן להוריד את שווי מנרב פרוייקטים ב-30 מיליון שקל
לאחר שבועיים של עיכוב בגלל הנגיף - ישראל קנדה תרכוש ממנרב את מנרב פרויקטים תמורת 563 מיליון שקל; ישראל קנדה תקבל ממנרב הלוואת מוכר של 70 מיליון שקל, ושני נכסים באשדוד וי-ם שההכנסה ממכירתם הייתה אמורה להתחלק בין הצדדים, אך עתה הוחלט כי ישארו בידי ישראל קנדה; מנרב דיווחה כי העסקה צפויה להניב לה רווח של 40 מיליון שקל; מניית מנרב פרויקטים מזנקת ביותר מ-10%
חברות הנדל"ן הציבוריות ישראל קנדה ומנרב מדווחות היום (ד') כי הגיעו להסכמה על מכירת מנרב פרוייקטים, החברה הבת של מנרב, לישראל קנדה, לאחר שהעיסקה נעצרה לפני כשבועיים בשל משבר הקורונה. מניית מנרב פרויקטים מזנקת ביותר מ-10%.
במסגרת ההסכם החדש ירד שווי מנרב פרוייקטים ב-30 מיליון שקל ועומד עתה על 530 מיליון שקל ו-33 מיליון שקל נוספים באופציות שכבר מומשו. ישראל קנדה, שבעל השליטה בה הוא ברק רוזן, תקבל ממנרב הלוואה של 70 מיליון שקל לטובת הרכישה למשך שנתיים, ושני נכסים - הפרויקטים אשדוד ריויירה והגבעה הצרפתית בירושלים, שהתגמול בגין מכירתם אמור היה להתחלק בין הצדדים, אך עתה יועברו לרוכשת ישראל קנדה.
קראו עוד בכלכליסט:
- מנצל את הלחץ של תשובה: ברק רוזן ינסה להפחית עוד את השווי בעסקת אלעד מגורים
- בעקבות הקורונה: עסקת ישראל קנדה - מנרב פרויקטים על סף פיצוץ
- ישראל קנדה: הרווח ב-2019 הוכפל פי שלושה ל-161 מיליון שקל
ברק רוזן
ישראל קנדה מעדכנת כי בנוסף להלוואה שתקבל ממנרב לטובת הרכישה, שאר סכום הרכישה יגיע באמצעות אשראי בנקאי בסכך 380 מיליון שקל, והון עצמי. מנרב דיווחה כי היא צופה מהעסקה רווח של 35-40 מיליון שקל.
העסקה דווחה לראשונה ב-16 לפברואר השנה, אז ניתן למנרב פרוייקטים שווי של 560 מיליון שקל, במסגרת הצעת רכישה שניתנה לה על ידי ישראל קנדה והאחים נקש, הרוכשים כעת את החברה בחלקים שווים. השווי בצירוף 33 מיליון שקל באופציות, העמידו עד לפני שבועיים את בתמורה על 593 מיליון שקל, אך אז הודיעו הצדדים כי לא הגיעו להסכמות.
ישראל קנדה טענה אז כי מגפת הקורונה שינתה את התשתית העובדתית עליה נשען ההסכם, וכי יש למגפה השלכות על פעילותה העסקית של מנרב פרויקטים והציעה לאחרונה לקיים דיון דחוף בנושא. מנרב פרוייקטים הודיעה אז כי היא דוחה את הטענות, אבל נכונה לקיים פגישה משותפת כדי לדון בנושא.
ישראל קנדה הייתה במשא ומתן עם חברת נדל"ן נוספת – אלעד מגורים שבבעלות יצחק תשובה. אז פעלה לרכישת 70.7% מחברת אלעד מגורים לפי שווי חברה של 290 מיליון שקל, אך ב-20 לאפריל השנה הודיעה כי היא נסוגה מהעיסקה, משום שברק רוזן, מנכ"ל ישראל קנדה, הודיע לדירקטוריון ששווי אלעד מגורים במסגרת העיסקה המוצעת אינו נכון לחברה לעת ההיא, וניסה בכך ללחוץ להורדת המחיר על ידי תשובה.
לפני 6 ימים הודיעה קבוצת תשובה, כי מכרה 70.7% מהחזקותיה בחברת אלעד מגורים לקרן ההשקעות JTLV2 של עמיר בירם, אריאל רוטר ושלמה גוטמן, לפי שווי חברה של 275 מיליון שקל.