מושיק רוט סוגר את המסעדה שלו באמסטרדם
רוט הודיע כי נאלץ לסגור את המסעדה, שזכתה לשני כוכבי מישלן, בגלל משבר הקורונה. רוט: "זהו אחד הימים העצובים בחיי"
משבר הקורונה ממשיך להכות בענף המסעדות. הבוקר הודיע השף מושיק רוט על סגירת המסעדה המצליחה שלו באמסטרדם.
- מסעדות בעולם מצמצמות את התלות בענקיות המשלוחים: "אנחנו מדממים"
- כך מסייעת ניו יורק לבעלי המסעדות והברים: "יהיה נורא לאבד את העסקים האלה"
את המסעדה, "Samhoud places &" פתח רוט בשנת 2012, בהשקעת שיא של שני מיליון יורו, והיא גם זו שהפכה אותו לישראלי הראשון (והיחיד) בעל כוכבי מישלן, כאשר העניק לה המדריך שני כוכבים – שלושה חודשים בלבד אחרי פתיחתה.
בהמשך הוא שינה את שמה ל-"Moshik&", מה שלא פגם באיכותה כנראה כי השנה העניק לה המדריך שני כוכבים זו השנה השמינית ברצף. בשנים הללו נמצא רוט על הקו בין ישראל לאמסטרדם, בין מסעדת השף שלו שם לפרויקטים כאלה ואחרים בהם היה שותף בארץ, המרכזי ביניהם היה השתתפותו כשופט בתכנית הריאליטי "משחקי השף". בנוסף היתה לו אפיזודה קצרה כשף של מסעדת "טוטו" בת"א וכשותף ברשת המזון המהיר "שמונה", גם ממנה נפרד לאחר זמן לא רב.
את המסעדה סגר רוט בשלב ראשון ב-15 במרץ, עם כניסת ההנחיות החדשות עקב המגפה, אך אז עוד הבטיח לשוב ולפתוח אותה בתום התקופה.
הבוקר כתב רוט בחשבון האינסטגרם האישי שלו: "היום יורד הוילון האחרון על המסעדה, וזהו אחד הימים העצובים בחיי – כי המטרה המרכזית שלי בחיים היא לעשות מדי יום את מה שנועדתי לעשות – לעסוק בבישול, בקולינריה, ובעזרתן לייצר רעיונות ותרבות ולחבר בין אנשים".
בהמשך הפוסט הודה רוט לאנשי הצוות שלו, לכל מי שעזר לו במהלך הדרך וכמובן לכל הלקוחות שבאו לסעוד במסעדה, ומבטיח כי הוא יפגוש אותם בעתיד במסגרות אחרות.